Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogoda po 18 września

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pattinka
Turysta
Pogoda po 18 września

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pattinka » 22.08.2005 14:26

Hej kto był po 18 września w cro??? martwie się że lico mi się nie zaróżowi chyba że z zimna....niech mnie ktos pocieszy ze jest ciepło a w wieczory nie trzeba ciągać sie w polarze .... ciekawe co napiszecie czekam . :D
lingnam
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lingnam » 22.08.2005 14:42

ja co roku jezdze we wrzesniu i nigdy nie narzekam temperatura wody ok 22st powietrza srednio 26-28 dla mnie wsam raz pozdrawiam
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 22.08.2005 15:53

W zeszłym roku byłem po 20 września na Istrii.
Było ciepło (nie upalnie), woda tez była ciepła.
pozdrav 8)
Izowita
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Izowita » 22.08.2005 16:58

woda napewno jest cieplejsza niz na początku czerwca - wieczorami jest chłodniej a w dzien tak starsznie nie pali słonce - ogólnie temperatura bardzo przyjemna niemacząca
ines
Cromaniak
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 22.08.2005 17:25

w tamtym roku bylismy nad zat .kvaner od 11-18.09 mielismy pogode w kratke jeden dzien upal, slonce a drugi padalo potem doszlo 2dni jakiegos wiatrzyska;((pod koniec wyjazdu zaczelo sie wypogadzac i jak wyjezdzalismy to bylo juz 30st potem wiem ze kilka dni tak bylo i znow pogoda sie zrobila w kratke;)w tym roku jedziemy 28.08:)i dalej...na riwiere makarska;)pozdrawiam i zycze pogody:)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 22.08.2005 23:13

Przeważnie są dni pogodne, lecz mogą być też burze. Morze dość ciepłe, pływałem z końcem września i nie zmarzłem :D Polary się przydadzą w drodze powrotnej w krajach tranzytowych i w Polsce.

Pozdrawiam
anetka1011
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anetka1011 » 23.08.2005 07:21

Ja w tym roku w polowie sierpnia musialam juz zakladac polar wieczorami. Ale miejmy nadzieje, ze wrzesien bedzie cieplejszy niz tegoroczny sierpien! Zycze ciepelka :-)
mar_cz-wa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mar_cz-wa » 12.09.2005 12:17

anetka1011 napisał(a):Ja w tym roku w polowie sierpnia musialam juz zakladac polar wieczorami. Ale miejmy nadzieje, ze wrzesien bedzie cieplejszy niz tegoroczny sierpien! Zycze ciepelka :-)

wow to wyjatkowy zmarzlak jesteś:) ja byłem od 27/08 do 5/09 i ani mowy o czyms cieplejszym do ubrania nie było !!!! wręcz upały po 32-34 st. bywały - okolice Splitu... miedzy Splitem a Omisiem w połowie drogi....
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 12.09.2005 12:35

Pod koniec września bardziej wieje- bura daje się we znaki.
agamii
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agamii » 12.09.2005 12:53

a ja wchodzę tu i mam nadzieję, że będzie przynajmniej tak ciepło http://polish.wunderground.com/cgi-bin/ ... y=makarska
morfeusz_kr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) morfeusz_kr » 06.03.2006 17:52

krakuscity napisał(a):Przeważnie są dni pogodne, lecz mogą być też burze. Morze dość ciepłe, pływałem z końcem września i nie zmarzłem :D Polary się przydadzą w drodze powrotnej w krajach tranzytowych i w Polsce.

Pozdrawiam

Zgadzam sie w 100% na miejscu jak dla mnie super . Jest bardzo ciepło , ale nie upalnie . Popływac można spokojnie . A co do drogi powrotnej to faktycznie już nawet na terenie Chorwacji , w rejonach północnych , jest chłodno .
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 06.03.2006 17:59

W zeszłym roku pierwszy raz (na 7 pobytów), zawsze po 15 wrzesnia miałem ładny, piękny tylko 1-wszy tydzień. Pojechałem po 22.09. Drugi tydzień to cały czas deszcz i chłodne wieczory, ale woda nadal cieplutka, kąpaliśmy się codziennie. W trakcie wcześniejszych pobytów najwyzej trzy dni wypadały ze słonka. Pzdr
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 06.03.2006 23:52

w tym roku w tucepi na riwerze makarskiej we wrzesniu ponad30st jeden dzien tylko padalo jak bylismy juz na 3dni w priomosten i to kilka godzin zaledwie ale burza w nocy nad primosten byla najgorsza jaka w zyciu przezylam;]dzien miasto bylo bez pradu:)ale wrazenie niesamowite:)
a nastepnego dnia mocno wialo i juz po deszczu nic nie zostalo:)
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 07.03.2006 08:38

Bylam w cro do 1 października, akurat po 18 wrzesnia :)))
Jeśli pojechac to polecam na poludnie od Makarskiej....
my sie cofneliśmy az na Krk i załowaliśmy. W ostatnim tygodniu złapała nas bura i wiało, 4 dni deszczowe były spędzone z nudami w apartamencie w Vodicach. Potem było lepiej ale temp. spadła do ok. 10 stopni. To prawda , tak sie zdarza jak zacznie wiać. Wieje tak że mało łba jednego dnia nie urwało, trwa to kilka dni i potem przechodzi w umiarkowana ladną pogodę ale na zwiedzanie a nie na kapiele - na północy.
W Crikvenicy i Krk zwiedzalismy pomiedzy jedną burza a druga i mysle że jak planowac wyjazd to tylko na południe. W makarskiej byl upał i zmiana pogody tak bardzo nie dawala sie ludziom we znaki.
mdx
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mdx » 15.04.2006 19:50

Witam!

W ubiegłym roku byliśmy (6 osób 3 motocykle) w Chorwacji w dn.18-20 września. Pogoda była delikatnie mówiąc do d-y. Na granicy mieliśmy 10st.C i padało , oglądaliśmy w barze prognozę pogody, która była chyba zrobiona pod turystów bo wynikało z niej, że będzie zachmurzenie umiarkowane i temp. w dzień 18-23st. Dalej kierowaliśmy się na Dubrownik ale nie dane było nam tam dotrzeć bo na autostradzie temp. spadła do 4,7st.C więc zjechaiśmy do Senj gdzie było ok 10st.C i wiało (bora), że motocykl trzeba było trzymać w 2 osoby bo się przewracał. Po dwóch dniach ruszyliśmy do Grecji (cieplej było nawet w centralnej Norwegii hehe). W tym roku 15-30 września będzie drugie podejście, mam nadzieję, że tym razem udane!

Pozdro, MDx

Powrót do Pogoda i klimat