michałolsz. napisał(a):Mam pytanie do ludzi jeżdżących do Chorwacji, a szczególnie na Brać. Jade pierwszy raz z żoną do Chorwacji , na wyspę Brać 20 sierpnia.Ciekaw jestem jakiej pogody moge się spodziewać . Wiem że pogody nie można przewidziec , ale jaką wy mieliście w tym terminie?
michałolsz. napisał(a):... klimat na przestrzeni lat jest stały....
michałolsz. napisał(a):Mam pytanie do ludzi jeżdżących do Chorwacji, a szczególnie na Brać. Jade pierwszy raz z żoną do Chorwacji , na wyspę Brać 20 sierpnia.Ciekaw jestem jakiej pogody moge się spodziewać . Wiem że pogody nie można przewidziec , ale jaką wy mieliście w tym terminie?
yskyerka napisał(a):michałolsz. napisał(a):Wiem dobrze o tym , że nie da się pogody przewidzieć, ale pytanie nie jest absurdalne, dlatego że klimat na przestrzeni lat jest stały, a odchylenia od normy są napewno niewielkie.
Niestety jesteś w dużym błędzie.
JacYamaha napisał(a):yskyerka napisał(a):michałolsz. napisał(a):Wiem dobrze o tym , że nie da się pogody przewidzieć, ale pytanie nie jest absurdalne, dlatego że klimat na przestrzeni lat jest stały, a odchylenia od normy są napewno niewielkie.
Niestety jesteś w dużym błędzie.
Zaciekawiłaś mnie - może coś więcej?
michałolsz. napisał(a):No może pogody nie da się przewidzieć , ale patrząc na dane temperatury i opadów na przestrzeni kilkunastu lat można zobaczyć jakieś prawidłowości...Srednia temperatura i srednia ilość opadów w końcu się skądś biorą.A tym bardziej Chorwacja która leży w klimacie podzwrotnikowym , ma raczej dwie pory deszczową zimą i suchą latem. Wiadomo że zawsze wystepują jakieś anomalia , a to że ostatnimi czasy zdarzają sie coraz częściej ... no cóz to już inna bajka
michałolsz. napisał(a):Pytanie do Cromaniaków:Domyślam się że na temat Chorwacji wiecie dużo praktycznych rzeczy, ja tylko czysta teoria, więc co sądzicie o wyspie Brać ?Jest to raczej spokojna wyspa , czy można też troszkę poszaleć ?Jedziemy we czworo, wszyscy w wieku 25-29 lat więc chodzi nam o to , żeby nie siedzieć tylko na plaży ale także wieczorami gdzieś wyjść....