Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogaduchy

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 31.01.2025 10:16

....ale w końcu w Zatorze stanęliśmy face to face. Na początku była lekka nerwówka kto komu pierwszy da w ryja......

Jak to przeczytałem to od razu usłyszałem muzykę Morricone z "The Good, The Bad and The Ugly" :lol:
Mądrego to i warto posłuchać i chyba kwestię twojego wątku są wytłumaczone. Staram się najpierw sprawdzić i na podstawie tego wyrobić zdanie. Zajrzałem tam bodajże dwa razy. W listopadzie i jakoś na początku grudnia. Swoje zdanie sobie potwierdziłem i więcej tam nie zaglądam ze znanych względów, szczególnie, że przecież na spisie wątków widać kto wstawił ostatni post.
I na koniec, nie wiem po co w miejsce gdzie można wpisać swoje auto miałbym wpisać coś o Zagrzebiu.
Pozdrawiam serdecznie.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 31.01.2025 17:48

Marlowe1994 napisał(a):Jak to przeczytałem to od razu usłyszałem muzykę Morricone z "The Good, The Bad and The Ugly" :lol:
Mądrego to i warto posłuchać i chyba kwestię twojego wątku są wytłumaczone. Staram się najpierw sprawdzić i na podstawie tego wyrobić zdanie. Zajrzałem tam bodajże dwa razy. W listopadzie i jakoś na początku grudnia. Swoje zdanie sobie potwierdziłem i więcej tam nie zaglądam ze znanych względów.

Trzeba się jakoś tłumaczyć z własnych wypowiedzi. Względy są znane. Złośliwość i brak poczucia humoru.
Marlowe1994 napisał(a):I na koniec, nie wiem po co w miejsce gdzie można wpisać swoje auto miałbym wpisać coś o Zagrzebiu.
Pozdrawiam serdecznie.

Ja znów w miejsce gdzie można wpisać swoje auto wpisałbym nie ferrari w gazie tylko mustanga na olej rzepakowy. Ale brak mi poczucia humoru.Pozdrawiam również.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 31.01.2025 18:15

boboo napisał(a):Jeśli uważacie (dopuszczacie taką myśl), że słowne utarczki/potyczki można rozwinąć w mordobicie, to gratuluję... poziomu na drabinie ewolucji.

Nikt tutaj nie grozi nikomu rękoczynami i daleki od tego jestem. Gdybyś jednak ze swej filozoficznej drabiny zszedł niżej (uważaj nie potknij się) to zauważyłbyś jakie są pierwotne prawa natury.
Morski kiedyś powiedział mi jak był adminem tego forum prosto w oczy święte słowa. "Z koniem nie zamierzam się kopać." Co miał na myśli niektórzy wiedzą.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 31.01.2025 18:52

Do wątku Trochę humoru też nie zaglądam. Oczywiście z powodu złośliwości i braku humoru. Do kilkunastu innych czynnych wątków też nie zaglądam. Ale to już tylko ze złośliwości :lool:
Oj Romuś, Romuś, jedziesz gdzieś na narty? Kroi ci się jakiś fajny wyjazd? :)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 31.01.2025 19:43

Skotnią z gronia
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 31.01.2025 19:47

U mnie na ekran wjechał najnowszy Obcy :spoko:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 31.01.2025 20:50

Marlowe1994 napisał(a):U mnie na ekran wjechał najnowszy Obcy :spoko:

Bociusiu piękny byłem na nim w kinie w zeszłym roku. No ale jak ktoś nie chodzi do kina to ma co ma...
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 31.01.2025 20:54

boboo napisał(a):Skotnią z gronia

Jak to napisał Bociuś w pierwszym poście tego wątku.
Tutaj już nie promil, ale ze trzy.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 31.01.2025 21:05

Marlowe1994 napisał(a):Oj Romuś, Romuś, jedziesz gdzieś na narty? Kroi ci się jakiś fajny wyjazd? :)

Nie jestem prezydentem i na narty już nie jeżdżę. Oba kolana po zabiegach operacyjnych. Ciekawe doświadczenie, ale żalić się tu nie zamierzam. W tym roku Bociusiu kroi mi się wiele ciekawych wyjazdów. Na jednym zamierzam przejechać obok twojego ulubionego Preslacza czy jakoś tam inaczej się to nazywa. Głupkiem nie jesteś więc ironię wyczuwasz.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 31.01.2025 22:11

romuald22 napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):U mnie na ekran wjechał najnowszy Obcy :spoko:

Bociusiu piękny byłem na nim w kinie w zeszłym roku. No ale jak ktoś nie chodzi do kina to ma co ma...

Dojeżdża tam do was? :faja: Prześcieradeł stykneło na ekran? :oczko_usmiech: Nie chodzę do kina bo się boję ciemnych pomieszczeń.
No preslacza to nie kminię :roll:
Kolanka można sztuczne wstawić i śmigać :)
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 01.02.2025 04:45

A Obcy dla mnie na 3+
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 01.02.2025 07:32

romuald22 napisał(a):
boboo napisał(a):Skotnią z gronia

Jak to napisał Bociuś w pierwszym poście tego wątku.
Tutaj już nie promil, ale ze trzy.
A co mają do tego promile?
W dzieciństwie/młodości tak sobie właśnie "szusowałem". Po zaśnieżonej skotni z gronia.
Tata nie był z zawodu dyrektorem, więc zostawały "ojczyste" Beskidy.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 01.02.2025 10:02

Marlowe1994 napisał(a):A Obcy dla mnie na 3+

Nie jestem z tych którzy zawsze powiedzą "nie". Tutaj z tobą zgoda. Ale bym tego plusa skasował. Ciekawy był tam motyw z wyłączeniem grawitacji.
Jedynka "Obcego" kultowa. Dwójka znakomita ze względu na batalistykę. Jak ktoś widział wersję rozszerzoną to automatyczni strażnicy ruchu dają ksenomorfom piękną miazgę. Trójka mroczna i w końcu Ripley ginie z własnego wyboru. Czwórka przełomowa w historii kina, bo śmierć głównego bohatera/bohaterki okazuje się nic nie znacząca. Zakończenie czwórki dające nadzieje na cdn. Ale Ridleyowi Scottowi albo się już nie chce, albo za stary.
Z pobocza tej sagi, przez niektórych uważany za słaby film, to moim zdaniem świetny "Obcy vs Predator". Walka dwóch zabójczych gatunków wśród których my ludzie, nawet z naładowanym i odbezpieczonym pistolecikiem w dłoni - nie mamy nic do powiedzenia.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 01.02.2025 14:18

romuald22 napisał(a):Ale Ridleyowi Scottowi albo się już nie chce, albo za stary.

Pewnie i jedno, i drugie....

Ostatniego "Obcego" co prawda nie widziałem, ale zacząłem oglądać "Napoleona" (i skończyłem po ok. 40 minutach), a ostatnio byłem w kinie na "Gladiatorze 2" - i chciałbym o tym jak najszybciej zapomnieć!

Wygląda na to, że stary dobry Ridley Scott się skończył (i może to nie przypadek, że po zakończeniu współpracy z Crowem i Zimmerem)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 01.02.2025 19:00

marekkowalak napisał(a):...a ostatnio byłem w kinie na "Gladiatorze 2" - i chciałbym o tym jak najszybciej zapomnieć!

Jedynka Gladiatora wcisnęła w fotel. Dwójka niestety jak piszesz. Stereotyp o zemście za przeszłość przewidywalna.
Ridley Scott prócz jedynki "Obcego" ma w swym dorobku wartego uwagi "Marsjanina". Wciągająca fabuła o człowieku walczącym o swoje życie na planecie odległej czasem od Ziemi o prawie 400 mln kilometrów.
Ale najlepszym jego dorobkiem filmowym jest moim zdaniem "Blade Runner". Tytuł dziwacznie przetłumaczony na nasz język.
Sceny gdzie maszyna ratuje życie człowiekowi i jej łzy w deszczu przed własną agonią nie zapomnę nigdy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Po godzinach...

Pogaduchy - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone