Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogaduchy

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
ziemniak
Cromaniak
Re: Kamizelki, trójkąty ostrzegawcze, ubezpieczenia ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 29.01.2025 23:06

romuald22 napisał(a):Co do złośliwości to niestety ty czepiasz się wpisów w wielu wątkach i prowokujesz reakcję.
A nie można sobie pomilczeć???

W wielu? Głównie w śmieciowych albo tam gdzie można się popisać wiedzą, którą łatwo znaleźć w wyszukiwarce.
Już wspominałem, że takie doradzanie innym może mieć opłakane skutki, przykład jak AI wyprowadził zimą grupę niedoświadczonych osób na przełęcz gdzie kończy się Orla Perć.

Pomilczeć? Nie udało się popisać wiedzą, to trzeba spróbować inaczej.

Romek daj spokój, szkoda czasu. Nie jeden już tutaj stwierdził, że nie ma co karmić trolla. Kiedyś Pan Cejrowski powiedział: "Ja z Panią nie rozmawiam, bo..." :niepowiem:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.01.2025 23:33

Jest i on :lol: Kubuś od świętego Augustyna :D
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 30.01.2025 01:46

Oczywiście to stachan jest szefem forum i to on podejmuje decyzje (wraz z moderatorami), ale przyznam, że akurat nie rozumiem tej o trzymaniu tu na siłę kogoś, kto chce to forum rozwalić.

Wiele lat temu Bocian był znany na Cropli jako wichrzyciel, podżegacz i awanturnik. Wielokrotnie zbierał za to ostrzeżenia, zawieszenia, czerwone kartki, w końcu miarka się przebrała i doczekał się zasłużonego bana permanentnego. Społeczność Cropli odetchnęła - jednego zadymiarza ubyło.

Po latach wrócił pod nowym nickiem, administracja dała mu szansę, co pochwalam, bo każdemu się należy - a nuż ochłonął i zmądrzał.

Co się okazało? Że nie dość, że nie zmądrzał, to mu się pogorszyło. Teraz nie tylko znów wszczyna awantury, zaczepia, prowokuje, ale do tego zajął się szeroko pojętym trollowaniem, czego dowodem był choćby temat o zwiedzaniu Zagrzebia. Skutkiem są nie tylko niepotrzebne sprzeczki, ale mnóstwo postów, które trzeba wyrzucać do śmieci albo oddzielnych wątków, co przysparza niepotrzebnej roboty.

Redakcjo - uważam, że dana szansa nie została wykorzystana. Z tej mąki chleba już nie będzie i nie ma sensu według mnie trzymać dłużej na forum komuś, kto chce sobie tylko robić z innych jaja, a przez niego ktoś może dostać zawieszenie czy bana, bo w końcu nie wytrzyma i jak mawiał klasyk (czyli Anakin) "w końcu mu się uleje".
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 30.01.2025 07:35

Kuźwa Rejs normalnie.
Proponuję otworzyć sekcję gimnastyczną.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.01.2025 08:08

Nie wiem... Może mi się wyświetla coś innego ale w tym konkretnym wątku Marlowe1994 zadaje neutralne pytanie dotyczące kontroli wyposażenia a to romuald22 go w odpowiedzi zaczepia :roll:

Mam też nadzieję, że czasy banów za to, że komuś nie podoba się czyjaś wypowiedź już dawno minęły. Nie chcesz kogoś czytać - nie czytaj i tyle. Nie podoba Ci się wątek to go omijaj. Zaoszczędzisz sobie czasu i nerwów.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.01.2025 08:22

marekkowalak napisał(a):Redakcjo - uważam, że dana szansa nie została wykorzystana. Z tej mąki chleba już nie będzie i nie ma sensu według mnie trzymać dłużej na forum komuś, kto chce sobie tylko robić z innych jaja, a przez niego ktoś może dostać zawieszenie czy bana, bo w końcu nie wytrzyma i jak mawiał klasyk (czyli Anakin) "w końcu mu się uleje".

Panie sędzio, dałem mu po mordzie bo gość miał niebieskie włosy! No zdenerwowałem się... Przecież miałem prawo, nie?
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.01.2025 09:53

marekkowalak napisał(a):Oczywiście to stachan jest szefem forum i to on podejmuje decyzje (wraz z moderatorami), ale przyznam, że akurat nie rozumiem tej o trzymaniu tu na siłę kogoś, kto chce to forum rozwalić.

Wiele lat temu Bocian był znany na Cropli jako wichrzyciel, podżegacz i awanturnik. Wielokrotnie zbierał za to ostrzeżenia, zawieszenia, czerwone kartki, w końcu miarka się przebrała i doczekał się zasłużonego bana permanentnego. Społeczność Cropli odetchnęła - jednego zadymiarza ubyło.

Po latach wrócił pod nowym nickiem, administracja dała mu szansę, co pochwalam, bo każdemu się należy - a nuż ochłonął i zmądrzał.

Co się okazało? Że nie dość, że nie zmądrzał, to mu się pogorszyło. Teraz nie tylko znów wszczyna awantury, zaczepia, prowokuje, ale do tego zajął się szeroko pojętym trollowaniem, czego dowodem był choćby temat o zwiedzaniu Zagrzebia.
Skutkiem są nie tylko niepotrzebne sprzeczki, ale mnóstwo postów, które trzeba wyrzucać do śmieci albo oddzielnych wątków, co przysparza niepotrzebnej roboty.

Tutaj jest z Tobą pełna zgoda.
greenrs napisał(a):Nie wiem... Może mi się wyświetla coś innego ale w tym konkretnym wątku Marlowe1994 zadaje neutralne pytanie dotyczące kontroli wyposażenia a to romuald22 go w odpowiedzi zaczepia :roll:

Jeżeli uważasz to zaczepianiem to cytat
romuald22 napisał(a):Co do osobistych kontroli to zatrzymali mnie kiedyś profilaktycznie policjanci słowaccy. Prócz sprawdzenia trzeźwości pytali o kamizelki odblaskowe. Miałem w kabinie, ale pod fotelem. W folii, nie używane. Zobaczyli że mam i kazali jechać.

To jakaś zaczepka??? Chyba słowackiego policjanta.

Co do niejakiego marlowe vel bociana to przypomnę

ot-kalendarz-2025-projekt-i-skladanie-zamowien-t57787.html

marekkowalak napisał(a):Redakcjo - uważam, że dana szansa nie została wykorzystana. Z tej mąki chleba już nie będzie i nie ma sensu według mnie trzymać dłużej na forum komuś, kto chce sobie tylko robić z innych jaja, a przez niego ktoś może dostać zawieszenie czy bana, bo w końcu nie wytrzyma i jak mawiał klasyk (czyli Anakin) "w końcu mu się uleje".

:plusone:
Ostatnio edytowano 30.01.2025 10:02 przez romuald22, łącznie edytowano 1 raz
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 30.01.2025 10:01

Szkoda tylko, że nie zacytowałeś całej swojej odpowiedzi...
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.01.2025 10:05

greenrs napisał(a):Szkoda tylko, że nie zacytowałeś całej swojej odpowiedzi...

Szkoda, że nie widzisz tego co trzeba widzieć.
I co do zaczepiania proponuję zerknąć na pierwsze posty i stronę tego wątku. Może to coś wyjaśni.
Ja byłem miły. Natomiast ktoś nie był miły.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 30.01.2025 11:49

greenrs napisał(a):Szkoda tylko, że nie zacytowałeś całej swojej odpowiedzi...

Szkoda, że nie zadałeś sobie trudu wejścia w inne wątki, w których gość pisze - zobaczyłbyś, że jedynym jego celem jest trollowanie.

Ja oczywiście mam go zablokowanego, więc nie widzę bezpośrednio jego wypocin, ale w cytowanych już tak. A nawet jeśli nie, to po kilku wpisach i tracę wątek, widząc 15 razy "Ten post został napisany przez zignorowanego użytkownika".

Naprawdę nie trzeba być Einsteinem, żeby się pokapować, po co gość tu jest. I to nie jest pierwszy raz. Tym bardziej ty - jako stary i szanowany wyjadacz tego forum - powinieneś to wiedzieć.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 30.01.2025 13:27

Jako, że pogaduchy, to można pogadać :)
Mareczku, wszędzie po wątkach biegasz i opowiadasz jak to jestem u ciebie na czarnej liście i nie widzisz co piszę. Z tym, że doskonale się w tym orientujesz :D Same cytowanie tego nie załatwi. Ja nawet rozumiem twoją frustrację, bo jest ktoś taki co nie klęka przed twoją wszechwiedzą i ocenia cię miernie. Choćby ten przywołany wątek o Zagrzebiu. Dla mnie to nie masz o tym miejscu pojęcia, z informacji jakie byłeś w stanie przekazać. Ale przeca ty forumowy fachoffiec, mus się znać. Wystarczyło na początku po zalogowaniu, pisać na Chorwację albo zrobić kilka błędów i już zlatuje się sfora wyjadaczy pouczać młodego, stawiać do pionu. A jak coś powie inaczej, to sitwa zrobi z niego trolla. Tak to działa. Już kiedyś jeden user bardzo celnie napisał kim jesteś ale dostał za to bana. Sam nie jesteś w stanie nic zrobić, więc teraz wystepujesz jako trybun, obrońca ludu, bo gul ci skacze, że jest tu ktoś taki jak ja. A przecież przytaczana maksyma nie pasuje to nie czytaj działa i możesz spokojnie jej się trzymać. Romuś, ty też spokojnie możesz stosować tę maksymę. Ja w twoje jaja nie wchodzę od dłuższego czasu bo dla mnie ten wątek jest głupawy. Co do cytatu o kalendarzach to czego nie rozumiesz? To były proste pytania. Ktoś coś sprzedaje, dostaje za to pieniądze, to spodziewałbym się jakiegoś dowodu transakcji. Szczególnie że chciałem tych kalendarzy zakupić większą ilość bo na taką ilość miałbym zbyt w pracy czy wśród znajomych. Zdjęcia tam są ładne i kalendarz wygląda ładnie. Pytałem także o prawa własności tych zdjęć bo nie chciałem żeby potem były problemy w tym zakresie, jak ktoś sobie wstawi takie zdjęcie na fejsa. Proste. Zostałem potraktowany kasowaniem postów i olewaniem. Trudno, kalendarze nie poszły w świat poza forum. Spoko.
I jeszcze kwestia bociana, chudych nóżek itp. Pan Kierownik odkrył tajemnicę i ogłosił ją na forum. Reszta podchwyciła i ok. Tylko nikt, w tym ja, nie potwierdził tych wiadomości. Mnie to nie przeszkadza, bo w sumie jest tak jak chciałem żeby było. A kto ma dostęp do tego konta i ile osób może z niego pisać, to już moja słodka tajemnica. To forum to kiedyś była zabawa, niektórzy jednak uwierzyli w swoją misję.
Co do pomagania innym w wątkach, każdy pomaga jak umie i jak chce. Kilka osób tu uważa, że wie najlepiej, więc pomaga najlepiej. Negując nawet to, że ktoś gdzieś był, widział, zna.
I tyle. Znając życie, jest szansa na poczytanie tu legend forum które przyjdą z odsieczą.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 30.01.2025 13:46

Świetnie się czyta opinie o kimś, degranulację wręcz, napisaną przez kogoś,
kto Bośniaka i/lub Chorwata nazywa Serbem.
No i teksty przedtem i potem...
niesamowite, jak pięknie się to pokrywa z przemyśleniami Bonhoeffer'a
i późniejszymi eksperymentami społecznymi (a raczej "na społeczeństwie")
zainspirowanymi owymi przemyśleniami.

Internet to jednak dobra rzecz.
Kiedyś trzeba było się nachodzić, narobić, tysiące kartek, pot z czoła...
a dziś wchodzisz na forum (w sumie obojętnie jakie) i... odhaczasz -
- zgadza się
- zgadza się
- zgadza się
- zgadza się
...

------------------------------
CERN, dzięki za "www" :proszedzieki:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 31.01.2025 00:22

boboo napisał(a):Świetnie się czyta opinie o kimś, degranulację wręcz, napisaną przez kogoś,
kto Bośniaka i/lub Chorwata nazywa Serbem.
No i teksty przedtem i potem...
niesamowite, jak pięknie się to pokrywa z przemyśleniami Bonhoeffer'a
i późniejszymi eksperymentami społecznymi (a raczej "na społeczeństwie")
zainspirowanymi owymi przemyśleniami.

Uwielbiam zasypiać przy takich filozofiach.

boboo napisał(a):Internet to jednak dobra rzecz.

Bogdanie. To przecież wbrew twym zasadom. Nie można przecież wierzyć internetowi.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 31.01.2025 01:15

Marlowe1994 napisał(a):Mareczku, wszędzie po wątkach biegasz i opowiadasz jak to jestem u ciebie na czarnej liście i nie widzisz co piszę.

Za Marka nie będę się wypowiadał, ale kto biega po wątkach i co pisze to wszyscy rozumni widzą.
Marlowe1994 napisał(a):Choćby ten przywołany wątek o Zagrzebiu. Dla mnie to nie masz o tym miejscu pojęcia, z informacji jakie byłeś w stanie przekazać.

Może zmienisz sobie opis w profilu z ferrari na "Zagrzeb to ja mam w małym."

Marlowe1994 napisał(a):Ale przeca ty forumowy fachoffiec, mus się znać. Wystarczyło na początku po zalogowaniu, pisać na Chorwację albo zrobić kilka błędów i już zlatuje się sfora wyjadaczy pouczać młodego... stawiać do pionu.

Och panie policjancie polonisto/chorwacki. Cieszę się, że takiego znam. I twój ulubiony "peljeszczac".

Marlowe1994 napisał(a):Romuś, ty też spokojnie możesz stosować tę maksymę. Ja w twoje jaja nie wchodzę od dłuższego czasu bo dla mnie ten wątek jest głupawy.

Wątek który założyłem nie jest po to by w niego "wchodzić". Są tam linki do kabaretów które moim zdaniem są śmieszne. Jak ktoś nie ma poczucia humoru to nie odpala linka. Czyli ty. Nie wchodzisz od dłuższego czasu? Czyli kiedyś wszedłeś. Po co jak tam takie głupoty?

Marlowe1994 napisał(a):Co do cytatu o kalendarzach to czego nie rozumiesz? To były proste pytania. Ktoś coś sprzedaje, dostaje za to pieniądze, to spodziewałbym się jakiegoś dowodu transakcji.

Wydajesz się być inteligentny, ale jednak...
Mail który wysyłasz i odpowiedź na niego nie są dowodem??? W sądzie byłby przyjęty. Dlaczego nie doceniasz gości którzy poświęcają swój prywatny czas żeby było na tym forum miło?

Marlowe1994 napisał(a):I tyle. Znając życie, jest szansa na poczytanie tu legend forum które przyjdą z odsieczą.

Z legend forum to na pewno nie przyjdzie mi z odsieczą Anakin. Wyautował się sam, ale na pewno tu zerka. To jest nieuniknione. Wiele razy nie było nam po drodze, ale w końcu w Zatorze stanęliśmy face to face. Na początku była lekka nerwówka kto komu pierwszy da w ryja. Ale w miarę rozmowy sytuacja się uspokoiła. Dlatego zapraszam do Żywca na kawę, herbatę lub piwo. Potraktuj to jako wyciągniecie ręki na zgodę.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 31.01.2025 07:30

romuald22 napisał(a):(...) Nie można przecież wierzyć internetowi.
Toż ja przecież internetowi nie wierzę.
Coś jak kuferek ze złotem. Nie używam kuferka, tylko jego zawartość. A dukaty nie są tożsame ze skrzynią.

Marlowe1994 adwokata nie potrzebuje, ale to mi się tak spodobało, że... :lool:
romuald22 napisał(a):(...) Nie wchodzisz od dłuższego czasu? Czyli kiedyś wszedłeś. Po co jak tam takie głupoty? (...)
Była kiedyś sytuacja przed kinem: stare babcie robiły protest i starały się odwieść potencjalnych widzów od obejrzenia filmu.
Czy któraś z nich oglądała ten film? Nie! Powtarzały tylko mniemania proboszcza.
Marlowe1994 nie kojarzy mi się ze starą babulką...
Marlowe1994 napisał(a):Ja w twoje jaja nie wchodzę od dłuższego czasu bo dla mnie ten wątek jest głupawy.
... i żeby takie coś stwierdzić, sprawdził sam a nie opierał się na opiniach/interpretacjach innych.

romuald22 napisał(a):Na początku była lekka nerwówka kto komu pierwszy da w ryja.
Jeśli uważacie (dopuszczacie taką myśl), że słowne utarczki/potyczki można rozwinąć w mordobicie, to gratuluję... poziomu na drabinie ewolucji.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Po godzinach...

Pogaduchy - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone