Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogaduchy

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 05.02.2025 12:46

Ja naciskam ten przycisk i po minucie po problemie :D
Załączniki:
IMG_20240129_112903691_HDR.jpg
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 05.02.2025 14:59

boboo napisał(a):A ja mam dziś pierwszy poranek od ponad tygodnia, gdy nie muszę skrobać szyb w aucie.
Ale jestem "uzbrojony" na wszelki wypadek.

Fajnie działa :spoko: Przydatne. Kwestia czy nie rysuje szyby. Trzymam auto w garażu to nie mam rano takich problemów.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 05.02.2025 15:02

boboo napisał(a):Na razie (choć mam krótko, ale intensywnie) nie narzekam.
Pozytywnie sprawdzone przy -9°C.

A jako, że to "pogaduchy", to IMHO przerostem formy nad treścią jest:
wożenie dwudziestu kilogramów ucznia do szkoły dwoma tonami żelastwa.
Kiedyś trasa dom-szkoła-dom kosztowała parę mikrometrów podeszwy,
a adipositas wsród dzieci był bardzo sporadyczny. Ewenement wręcz.
I "forma" dalej rośnie.

U mnie, rodzice jakby mogli, to samochodem dzieciaka by do klasy wwieźli. I oczywiście stawanie byle gdzie bo przecież ba chwilkę i nie było nigdzie miejsca.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 05.02.2025 15:29

boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 05.02.2025 16:06

Habanero napisał(a):Kilka osób o 6 tej , pod blokiem, z taką maszynką i :ciska: :killer: :cisza: :lool:
Dokładniuśko i punktualnie, cisza nocna kończy się o 6:00 8) :sm: :lool:
A jak pisał Jerome K. Jerome:
J.K. Jerome w 'Trzech panów w łódce...' napisał(a):Nie mam pojęcia, skąd się to we mnie bierze, ale na widok człowieka, który śpi, gdy ja już wstałem, ogarnia mnie zgroza.
Czuję się wstrząśnięty, widząc, jak ktoś marnotrawi bezcenne chwile swego życia - chwile, które już nigdy nie powrócą - na zwyczajny zwierzęcy sen.
Oto George, pomyślałem, w swym bezwstydnym próżniactwie trwoni nieoceniony dar czasu; oto jego drogocenne życie, z którego będzie kiedyś musiał zdać rachunek sekunda po sekundzie, odchodzi w przeszłość nie wykorzystane. Zamiast wsuwać jaja na bekonie, drażnić psa lub emablować pokojówkę, leżał bezwładnie, pogrążony w zabójczej dla duszy bezprzytomności.
Była to straszna myśl. Poraziła nas z Harrisem dokładnie w tej samej chwili. Postanowiliśmy go ocalić.

@Marlowe1994,
mówią, że woda skałę drąży.
Ale tak myślę, że auto żyje trochę za krótko, aby powstały jakieś widoczne rysy.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 05.02.2025 16:42

Ta cisza nocna to tylko wytyczne. Tak się przyjęło i ludzie myślą, że to święte. A zakaz zakłócania spokoju obowiązuje całą dobę, szczególnie teraz gdy tak popularna stała się praca zdalna.
Poprzednia strona

Powrót do Po godzinach...

Pogaduchy - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone