Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podziekowanie Cromaniakom

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dave
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dave » 06.09.2005 21:32

Dzięki wszystkim, którzy przyczynili sie do mojego udanego urlopu w Duće k. Omiś, a w szczególności Januszowi Bajcer, Mitam , Dance ze Ślaska i Przemo. Jeśli spotkacie na forum DWORZANA przkażcie, że wróciłem i juz jetem w pracy więc przez Kartuzy znowu należy jezdzic zgodnie z przepisami. Problemy z internetem sprawiły, że dopiero się odzywam. Jeszcze raz dzięki, było super. Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.09.2005 22:02

Witam w kraju i bardzo się cieszę , że było super. :lol:
Dziękuję za podziękowania-pozdrawiam.
dave
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dave » 07.09.2005 08:09

witam cie janusz oraz wszystkich zainteresowanych. jak wspomnialem Duće k. Omiś dokładnie 3km od Omiś. mała wrecz wioska ale dużo wiekszy spokój niz 3km dalej. piaszczyste, nie duze plaże i cieplutka woda, trochę mocno słona. jak dla moich dzieciakow zbyt slona, lecz po dwóch dniach pobytu nie przeszkadzalo to im. dobry punkt wypadowy w poszukiwaniu innych atrakcji do zwiedzenia np. 20 km do Split, około 40 do Trogir, 100km do KRKA Park (piekne widoczki, super wycieczka na caly dzień). z omiś calodniowa wycieczka na wyspę Bol, a i w samym Duće i Omiś też kilka fajnych spacerków można wykonać. przy deficycie piaszczystych plaż nasza naprawde była super. pogoda dopisała.
kolejny mój wyjazd do chorwacji (może za rok), spokojnie moge zaplanowac w te okolice, gdyż wielu rzeczy jeszcze nie zwiedziliśmy. PONAD TO INFORMUJĘ: w okolicy Duće, Omiś mnóstwo apartamentów, dla mniej wymagajacych pokoje (ja z takiego korzystałem i byłem zadowolony, do własnej dyspozycji łazienka z ubikacją i duża wspólna kuchnia dla wszystkich lokatorów budynku, lecz korzystaliśmy z niej sami, a do tego właściciele też fajni). w samym Omiś camping z zapleczem sportowym oraz dość duża piaszczystę plaża.
chcecie wieżyć albo nie, na miejsce dojechałem za jedyne 270zł (trasa Gdańsk - Duće, wiekszość na gazie, Opel Astra 1,6, 93 rocznik, bagażnik na dachu i pięć osób w aucie ). dla mnie bylo to zaskoczeniem. powrót 20zł droższy
JEŚLI BĘDĘ UMIAŁ POMOGĘ, PYTAJCIE
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 08.09.2005 17:11

Witaj, dziękuje za podziękowania
Zazdroszczę tego gazu. Ja w jedną strone miałem tam i z powrotem 2200km i kosztowało mnie to 950 zł ( paliwo plus autostrady )
A jechałem też Astrą Combi
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 08.09.2005 18:10

witam

cieszę się , że jesteś zadowolony z pobytu w Duce , byłam tam dwa lata temu i bardzo milo wspominam urlop , a plaża bardzo fajna , szczególnie ze względu na dzieci

pozdr
dave
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dave » 09.09.2005 07:58

tak, faktycznie plaża fajna, tym bardziej, że wszyscy byliśmy przyzwyczajeni do naszych pieknych plaż, szkoda tylko, że pogoda u nas nie jest zagwarantowana.
a co do tego kosztu przejazdu to oczywiscie dodać należy koszt winietek, ale i tak byłem mile zaskoczony. jadąc do chorwacji zrobiłem 95 km na benzynce (austria i słowenia uboga w gaz), natomiast w drodze powrotnej 175km na benzynie.
pozdrawiam.
Jacenty
Plażowicz
duce

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacenty » 23.10.2005 10:02

Dave, podaj namiary na twój apartament
dave
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dave » 02.11.2005 22:25

witam. mam nadzieję, że prośba jest jeszcze aktualna. podaję więc adres e-mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
z Ivanem dogadasz się bez problemu po angielsku. pozdrawiam

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone