Seba napisał(a):Mysle zt to juz ostatni gwizdek aby Chorwaci sie obudzili. Przesadzili juz z cenami, nie podniesli standardu a czuja sie pempkiem adriatyku.
Infrastruktura wewnatrz kraju jak w gierkowskiej polsce, stacje benzynowe tylko obskurne INA, betonowe apartamenty dla turystow - tandeta i szmira jakich malo. Oni chronia swoj rynek przed zachodnia konkurencja cofajac sie tym samym w rozwoju. Polska pod wieloma wzgledami przescignela juz Hr o dobre 10 lat. Nie samym pieknem wybrzeza czlowiek zyje.
Łukasz napisał(a):Ja w zeszłym roku szukałem śladów wojny w okolicach Karlovaca potem tym samym wyostrzonym na dziury w murach spojrzeniem rzuciłem okiem na pierwsze duże miasto za granicą w Polsce (czyli Bielsko) i stwierdziłem jeżeli w Chorwacji wojna skończyła się 5 lat temu to w Polsce widocznie trwa cały czas.
Co do cen to cóż też żałuję, że nie są niższe ale obiektywnie patrząc - obniżą je kiedy spadnie im liczba turystów. Póki będzie tam taki tłok to dlaczego mieliby mniej sobie za wszystko liczyć
pajak napisał(a):Kochani wczasowicze Chorwacja nigdy nie była tania dla Polaków idlatego prosze nie biadolić o cenach bo wystarczy tylko porownac je z cenami w sąsiednich Włoszech. Ten kto pojechał do Chorwacji i przeliczał tylko euro na kuny i złotowki powinien od razu pojechać na agrowczasy do Pćimia Dolnego.Znam takich co mówili, że w Polsce jest taniej i porownywali ceny chorwackie do cen z TESKO-idioci.A wogóle to właściwie to cieszy mnie to wasze biadolenie bo w przyszłym roku moze będzie mniej malkontentów i hipokrytów na łamach Forum wybrzydzało Chorwację.Byłem tam juz 4 razy i w przyszłym roku napewno też odwiedzę ten kraj.
ka_ja napisał(a):i ja sie z toba zdecydowanie zgadzam jeśli macie szanse być-to musicie tam pojechać ! ale.......nic na siłę............! jest pięknie ale i ddrroogggggoooo!!!
,,,,, Pojadę chyba w przyszłym roku do WŁOCH !!!!!!!! z całą rodziną!!,,,
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne