Hej,
Zgadza się - masyw góski nad Podstraną - jak popatrzysz w górę to zobaczysz biały krzyż na jednej z górek - idealne miejsce aby zobaczyć Split, Trogir, Ciovo czy też wyspy o zachodzie słońca.
Kraka jest około 90 km od Podstrany - cen nie pamiętam - mozesz sprawdzic na ich stronie - osobiście w czasie urlopu nie przeliczamy czy coś kosztuje wiecej czy mniej - jak z tankowaniem - ile nie zatankuje to przepali auto a czy to bedzie +- 20 PLN na baku - zadna różnica przy całościowych kosztach urlopu
Co do powodu dla którego tyle razy tam bywałem i jutro tam wyjeżdzam - fajne miejsce - fajni gospodarze u których spomy co roku - bardzo rzodzinni , idealny apartament dla naszych dzieci - standard na poziomie OK , gospodarze mają wnuki w podobnym wieku do moich dzieci wiec wieczorami wszyscy sie bawią gdy my dyskutujemy przy kolacji czy inszym piwie / winie . Ponadto plaża blisko i z miarę drobnymi kamyczkami.
Co do zakupu winiet - raz sie skusiłem na zakup przed wyjazdem - nie dość ze wychodziło drożej - to w dodatku pomyliłem sie z datą wyjazdu o jeden dzień i musiałem kupić ponownie na trasie winietę co by nie przesuwać wyjazdu ...