Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podstrana-proszę o pomoc.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kasia.czw
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia.czw » 10.03.2009 16:44

Witam!
Proszę o pomoc w wyborze miejscowości. Jedziemy z trójką dzieci / 9 lat i 3 letnie bliźniaczki/. Chcielibyśmy jechać do miejscowości małej i spokojnej ale żeby wieczorem można było pójśc gdzieś na mały spacer i na lody. No i oczywiście ważna jest też plaża odpowiednia dla małych dzieci. Czy Podstrana to dobry wybór??
Znaleźliśmy apartament 2+3 za 70euro /II-ga połowa lipca/.
Bardzo proszę o rady.
Pozdrawiam. Kasia
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 10.03.2009 17:51

Ja odradzam... Zbyt blisko Splitu (praktycznie przedmieścia) i Jadranka przebiegająca blisko nabrzeża i przez centrum miejscowości....Jeśli musi być w tym rejonie, sugeruję coś za Omišem (miejscowość położoną ponieżej Jadranki).
Pozdrawiam
florian46
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) florian46 » 10.03.2009 22:10

kasia.czw napisał(a):Witam!
Proszę o pomoc w wyborze miejscowości. Jedziemy z trójką dzieci / 9 lat i 3 letnie bliźniaczki/. Chcielibyśmy jechać do miejscowości małej i spokojnej ale żeby wieczorem można było pójśc gdzieś na mały spacer i na lody. No i oczywiście ważna jest też plaża odpowiednia dla małych dzieci. Czy Podstrana to dobry wybór??
Znaleźliśmy apartament 2+3 za 70euro /II-ga połowa lipca/.
Bardzo proszę o rady.
Pozdrawiam. Kasia

Polecam Igrane - spokojna miejscowość idealna do odpoczynku z dziećmi.
Apartamenty nad samą plażą, nawożony piasek, bezpieczna wydzielona strefa do kąpania, dzieci mogą wchodzić do wody bez obuwia ochronnego, wzdłuż plaży deptak przy którym jest kilka stoisk z lodami - polecam lodziarnie gdzie podają lody w kształcie Pinokia.
cyraneczka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyraneczka » 25.03.2009 21:40

Czy ktoś mi może powiedzieć jak jest z cenami w Podstranie? Z tego co widziałam, taniej niż np. w Splicie. Czy ktoś, kto tam był, może powiedzieć coś konkretnego? Ile zapłacę za obiad w knajpie, ile za litrową colę,itd. będę wdzięczna icon_rolleyes.gif
Ljepa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ljepa » 23.06.2009 10:47

No a już myślałam, że znalazłam miejsce na wakacje :) Przyczepiłam się do Splitu, ale z uwagi na dużą ilość turystów... po prostu nie marzy mi się wypoczynek w miejscu, gdzie szpilki nie wetknąć. A zastanawiałam się jeszcze nad Starim Gradem, Supetarem...

Podstrana - činilo mi se, że to spokojniejsza miejscowość. Ceny apartamentów - z tego, co widziałam w Internecie - są rzeczywiście niższe niż w Splicie. Zależy mi na jego bliskości z uwagi na koncerty (w samym Splicie i poza - miejsce wypadowe), bom miłośniczka chorwackiej muzyki.
Widziałam jednak i dobrą opinię na temat Postrany, tylko jak to wypośrodkować? Rzeczywiście nie nadaje się ta mieścina na spokojny pobyt? Są tam miejsca, gdzie Jadranka, czy duża ilość turystów nie daje się we znaki?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 23.06.2009 12:16

Ljepa napisał(a):No a już myślałam, że znalazłam miejsce na wakacje :) Przyczepiłam się do Splitu, ale z uwagi na dużą ilość turystów... po prostu nie marzy mi się wypoczynek w miejscu, gdzie szpilki nie wetknąć. A zastanawiałam się jeszcze nad Starim Gradem, Supetarem...

Podstrana - činilo mi se, że to spokojniejsza miejscowość. Ceny apartamentów - z tego, co widziałam w Internecie - są rzeczywiście niższe niż w Splicie. Zależy mi na jego bliskości z uwagi na koncerty (w samym Splicie i poza - miejsce wypadowe), bom miłośniczka chorwackiej muzyki.
Widziałam jednak i dobrą opinię na temat Postrany, tylko jak to wypośrodkować? Rzeczywiście nie nadaje się ta mieścina na spokojny pobyt? Są tam miejsca, gdzie Jadranka, czy duża ilość turystów nie daje się we znaki?

Podstrana to właściwie przedmieścia Splitu..dla mnie bardzo kiepsko. Jadranka przez sam środek przebiega....Dla mnie kiepsko (powiedziałabym nawet: nie do przyjęcia).
Pozdrawiam
Ljepa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ljepa » 23.06.2009 12:23

Dzięki za odpowiedź.
Czyli chyba w samym Splicie jest już lepiej...
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 23.06.2009 12:31

Ljepa napisał(a):Dzięki za odpowiedź.
Czyli chyba w samym Splicie jest już lepiej...

?
Hm, to trochę tak, jakby wybrać się na "wywczas" do Gdańska....
A na plaże będziesz jeździć codziennie 30 km?
Ljepa
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ljepa » 23.06.2009 12:56

?

W Splicie jest autostrada, szum ale więcej do roboty.
Co i tak nie zmienia faktu, że w takich miejscowościach jak Split, czy Dubrovnik trudno jest spokój znaleźć, a zakwaterowania lepiej szukać w mniejszych miasteczkach. To oczywiście moja opinia i należy mieć na uwadze, że nigdy w Chorwacji nie byłam, informacje czerpię z tego forum i różnych chorwackich stron.
Dzięki, teraz już jestem pewna, że Podstrana odpada.
eve_malutka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) eve_malutka » 23.06.2009 13:01

Ja byłam rok temu w Podstranej i nie narzekam:), do plaży 10m, mieliśmy przejście przez ulice, co prawda ruch na ulicy jest ale mi nie przeszkadzał. Klimatyzacje mieliśmy w pokoju wiec na wieczór zamykaliśmy okna, i nic nie było słychać :)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 23.06.2009 13:17

Ljepa napisał(a):
?

W Splicie jest autostrada, szum ale więcej do roboty.
Co i tak nie zmienia faktu, że w takich miejscowościach jak Split, czy Dubrovnik trudno jest spokój znaleźć, a zakwaterowania lepiej szukać w mniejszych miasteczkach. To oczywiście moja opinia i należy mieć na uwadze, że nigdy w Chorwacji nie byłam, informacje czerpię z tego forum i różnych chorwackich stron.
Dzięki, teraz już jestem pewna, że Podstrana odpada.

Autostrada nie biegnie przez miasto...Jak każda autostrada przebiega kilka km od granic aglomeracji.... Jadranaka to co innego... biegnie wzdłuż całego hr wybrzeża (na nabrzeżu niestety)
Generalnie z daleka od dużych miast należy się trzymać. Split to 2 po Zagrzebiu co do wielkości miasto... a na wakacje z miasta do miasta to chyba kiepski pomysł...
Co do nudy: nie sądzę, by cię dopadła nawet w najbardziej zapadłej dziurze. Jak się chce, to czas można sobie tak zagospodarować, że potem trzeba będzie jeszcze selekcję "obowiązkowych punktów programu" przeprowadzać...
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 23.06.2009 13:23

ja jestem co roku w Podstranie od 2005 roku i nie narzekam,ale jestem po prawej stronie Jadranki(patrzac od strony Splitu),w pensonacie Jure(jest tez restauracja).jest gdzie pospacerowac,zrobic zakupy i jest tez poczta na miejscu.dobra baza wypadowa do wielu miejsc,jezeli chce sie pozwiedzac.pozdrawiam.
sbzdz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sbzdz » 26.07.2009 09:20

Wczoraj wróciliśmy z Podstrany.

Jako baza wypadowa dla lubiących zwiedzać idealna. jako miejsce na wczasy pobytowe z małymi dziećmi niespecjalnie. Zdecydowana większość miejscowości położona jest po lewej stronie Jadranki (patrząc od Splitu) i niestety żeby dojść na plażę trzeba przekroczyć szosę, a ruch naprawdę spory. Plaża też specjalnie piękna nie jest. Bardzo wąska, oczyszczona (myślę tu o wodzie) z większych kamieni tylko w okolicach pensjonatów (plaże z bojkami).
A co do pensjonatu i restauracji Jure: ludzie takiego jedzonka dawno nie jadłem, porcje jak dla słonia i smaczniutko. Mniam, mniam. Z czystym sumieniem magę polecić. Obiad dwudaniowy dla 3 osób z piwem i napojami ok 250 - 450 kuna (zależy co się zamówi - to najniższy i najwyższy nasz rachunek).
A dla ewentualnie zainteresowanych miejsce gdzie mieszkaliśmy:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Cena: 45,00 euro za dobę, + 5,00 klima. parking na terenie posesji bezpłatny. Czysto i porządnie. Bardzo miła gospodyni.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone