napisał(a) Fatamorgana » 09.05.2010 12:30
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Cóż gusta są różne, to co podoba się jednym, nie musi przypadać do gustu innym...nieprawdę niedaleko są miejscowości położone w większej odległości od Jadranki.. Jestem pewna, że mojej opinii nt. Podstrany nie jestem osamotniona....
Ale nie to jest to tutaj najważniejsze. Moje największe zdumienie wzbudził argument dot. Dubrovnika....skoro dla autora tego tematu priorytetem jest wycieczka do Dubrovnika właśnie, to chyba wszyscy się zgodzą, że znalazłoby się dogodniejsze miejsce na szukanie kwatery...
Pozdrawiam
Nie jest Pani osamotniona.
Ogólnie to np. pas wybrzeża pomiędzy Trogirem a Splitem i dalej mnie nie zachwycił. Sporo tam albo nieużytków, albo przebudowywanej kupy kamieni, a jeszcze dochodzi lotnisko, hałasy, port w Splicie- słowem nie dość, ze ciszy nie ma, to jeszcze dochodzą łomoty niezbyt kojarzące się z wypoczynkiem... Kaśtel Stafilić jest podobną miejscówką jak Podstrana. Znajomi tam byli na...podróży poslubnej. Więcej nie pojadą, bo wracając widzieli i zrozumieli, że są o wiele lepsze miejsca, ale pierwszy kontakt z Chorwacją był niestety niezbyt przemyślany.
Do tego jeszcze coś. Stojąc po świcie na wybrzeżu pod Trogirem (o czym będzie i w mojej dalszej relacji) widziałem jedną wielką smugę dymu nad Splitem i okolicą. Niestety- przemysł i natężenie ruchu robi swoje.
Może fajne to jest do fotografowania, ale nie do wypoczywania...
Ot jak widać poniżej. Split i dymy nad nim z prawej.
Na tej focie widac to jeszcze lepiej- Podstrana będzie tam z prawej.
Zatem pozostaje życzyć raczej świeżego powietrza...
Ostatnio edytowano 09.05.2010 14:17 przez
Fatamorgana, łącznie edytowano 1 raz