Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podstawowe pytanie nowego

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bubbba
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bubbba » 04.05.2006 08:54

Witam wszystkich. Przeglądając różne posty i oferty noclegów w Chorwacji nasuwają mi się dwa podstawowe pytani. Po pierwsze ceny które są podawane, np. 30 euro w lipcu za nocleg to są to ceny od osoby, czy za cały dwuosobowy pokój ? I drugie pytanie: czy jadąc w połowie lipca na Makarską niezbędne jest wzięcie pokoju z klimatyzacją, czy spokojnie można wytrzymać bez. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.05.2006 09:02

odpowiedż na pytanie 1: cena 30 euro jest za pokój czyli 15 euro od osoby
odpowiedź na pytanie 2: nie wiem, bo ja mam klimatyzację w namiocie :wink:
(moje noce w Chorwacji były zawsze pod namiotem)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 04.05.2006 11:20

odpowiedż na pytanie nr 1: taka sama jak Janusza
odpowiedź na pytanie nr 2 : byłem w Chorwacji 5 razy,zawsze mieszkałem bez klimy - żyję i czuję się dobrze :lol:
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 04.05.2006 20:30 przez wojan, łącznie edytowano 1 raz
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 04.05.2006 19:29

Klimatyzacja? W końcu po to sie jedzie do Chorwacji, żeby się wrzeszcie wygrzać :D A tak poważnie, to warto przyjrzeć się apartamentowi - jeśli okna nie wychodzą na południe, za oknami jest zadaszony taras, a na oknach okiennice, to moim zdaniem można się obyć bez klimatyzacji. W innych wypadkach może jednak niekiedy się przydać...
bubbba
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bubbba » 05.05.2006 07:41

Dziękuję za odpowiedzi. Co do klimy to po doświadczeniach jakie miałem na Rodos gdy zepsuła się klina i jedną noc musiałem spać w nieklimatyzowanym pokoju, wiem że nie zniosę drugi raz takiego doświadczenia. To była masakra nie noc, w końcu zwiąłem materac z łóżka i poszedłem spać na balkon, niestety moja żona musiała dalej męczyć się w pokoju bo na balkonie kąsały ją komary. Biorąc to pod uwagę wolę pokój z klimą aby po lipcowym gorącym dniu mógł wypocząć w chłodnym pokoju.
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 05.05.2006 08:50

bubbba napisał(a):Dziękuję za odpowiedzi. Co do klimy to po doświadczeniach jakie miałem na Rodos gdy zepsuła się klina i jedną noc musiałem spać w nieklimatyzowanym pokoju, wiem że nie zniosę drugi raz takiego doświadczenia. To była masakra nie noc, w końcu zwiąłem materac z łóżka i poszedłem spać na balkon, niestety moja żona musiała dalej męczyć się w pokoju bo na balkonie kąsały ją komary. Biorąc to pod uwagę wolę pokój z klimą aby po lipcowym gorącym dniu mógł wypocząć w chłodnym pokoju.

To jedż na początku lipca, lub we wrześniu i będziesz miał spokój
bubbba
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bubbba » 05.05.2006 13:15

To jedż na początku lipca, lub we wrześniu i będziesz miał spokój[/quote]

Wrzesień odpada (żona nauczycielka), a lipiec nawet jego początek jest juz chyba nieźle gorący
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 05.05.2006 15:47

bubbba napisał(a):To jedż na początku lipca, lub we wrześniu i będziesz miał spokój

Wrzesień odpada (żona nauczycielka), a lipiec nawet jego początek jest juz chyba nieźle gorący[/quote]

Tak do 15 lipca noce są do wytrzymania.
Chorwaci wbrew pozorom potrafią budować domy.
Nie bierz tylko apartamentu na samej górze, np pod dachem bo wtedy jest koszmar.
Zamykaj na dzień okiennice lub żaluzje.
tak naprawde to w sierpniu jest strasznie gorąco, dlatego taż wtedy jest najazd włochów.
Nie martw się głowa do góry
Les.ek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Les.ek » 02.06.2006 22:03

bubbba napisał(a):Dziękuję za odpowiedzi. Co do klimy to po doświadczeniach jakie miałem na Rodos gdy zepsuła się klina i jedną noc musiałem spać w nieklimatyzowanym pokoju, wiem że nie zniosę drugi raz takiego doświadczenia. To była masakra nie noc, w końcu zwiąłem materac z łóżka i poszedłem spać na balkon, niestety moja żona musiała dalej męczyć się w pokoju bo na balkonie kąsały ją komary. Biorąc to pod uwagę wolę pokój z klimą aby po lipcowym gorącym dniu mógł wypocząć w chłodnym pokoju.

Byłem w Slatinie w czerwcu 2002, pokój na północ, jak klima nie działała (awaria) to myślałem że ze mną koniec, poszedłem spać na taras i niewiele pomogło.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone