Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

,,Podryw'' chorwatki.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
platon
Cromaniak
,,Podryw'' chorwatki.

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 03.06.2005 21:27

Jak skusić chorwatkę na małą randkę? :wink:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 22.06.2005 18:58

Nikt nie wie? :wink:
sunshine
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sunshine » 24.06.2005 08:32

:)
Ostatnio edytowano 21.07.2012 14:09 przez sunshine, łącznie edytowano 1 raz
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 24.06.2005 09:04

platon napisał(a):Jak skusić chorwatkę na małą randkę? :wink:

A może skoro ma to być mała randka to wystarczy mała Chorwatka i zaproszenie na opiewane przez wszystkich olbrzymie gałki lodów (UWAGA!!! w liczbie mnogiej!!!). :-D

A sprawdzony sposób na małą randkę z Polką nie jest skuteczny? ;-)

A.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 24.06.2005 09:13

sunshine...nie od razu tak na platona...
facet a tym bardziej jezeli jest wolni to powinien wirabiac doswiadczenia w bajerowaniu i poznawaniu kobiet na kazdim skrawku Swiata. Tu akurat nie chodzi o to globalne podejscie czy Polki czy Chorwatki sa lepsze bo z tego punktu widzenia w ktorym duza role odgriwaja stereotypi skandinawki sa beeee.... a faceci poudniowy bardzo sobie cenia odwage skandinawek na szibke decidowanie sie do ... uprawiania milosci cielesniej...choc znam i takich co uwarzaja ze to bezsensu jest take gzikanie jezeli nie bilo zalotow, komplimentow i zdobiwania.....
Pod tym wzglendami spora czensc Chorwatek jest cierzki orzech (tym bardziej jezeli sa z malich miasteczek) ale jak karzda kobieta to lubioa byc adorowane......
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 24.06.2005 13:21

Wszystkie kobiety są piękne .I nie chodziło mi o bzykanie.
Chciałem nawiązać kontakt intelektualny by poszerzać swoja wiedzę o kulturze i sztuce Chorwacji oraz wieczorami omawiać piekno tego kraju
tudzież podziwiac piekne widoki.Oooooooo :wink:
ewa.z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.z » 24.06.2005 13:54

Nie wytrzymam!!!! GZIKANIE!!!! Tego jeszcze nie słyszałam!!!! :lol: :lol: :lol:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 25.06.2005 10:46

Szkoła podrywania lekcja pierwsza.

Szarmanckie zachowanie

Jedną z cech, które kobiety wyjątkowo cenią u mężczyzn, jest umiejętność eleganckiego zachowania się w każdej sytuacji. Błahe z pozoru szczegóły mogą zniechęcić damę do kontynuowania znajomości. Warto więc poznać zasady uprzejmości i pamiętać między innymi o tym, aby przed zaproszeniem jej do samochodu otworzyć drzwi po jej stronie. Zachowuj się więc szarmancko. Dyskretnie reguluj rachunki w restauracji. Nie wykłócaj się z kelnerem. W żadnym wypadku nie obnoś się z bogactwem, bo nie potwierdzasz tym swojej klasy. Kobiety są z reguły świetnymi obserwatorkami i żaden szczegół zachowania mężczyzn nie umyka ich uwadze. Do szarmanckiego zachowania należy także obdarowywanie damy drobnymi prezentami. Nie myśl jednak, że kobiece serce zdobędziesz tym, co wyjątkowo kosztowe ; drogie prezenty mogą wywołać u niej zażenowanie. Szlachetna róża o pięknej barwie, pudełko pralinek, tomik poezji, płyta z piękną muzyką i inne eleganckie drobiazgi to wyjątkowo pożądane przez płeć piękną upominki.
Mowa ciała zdradzająca pewność siebie.

Kobiety przepadają za mężczyznami, których zachowanie zdradza pewność siebie. O czym powinieneś więc pamiętać? Zawsze zachowuj wyprostowaną postawę ciała, poruszaj się w sposób zdecydowany, patrz jej śmiało w oczy, a także uśmiechaj się. Pamiętaj także o mocnych i tzw. otwartych gestach. Takie zachowanie spowoduje, że wybrana dama szybciej obdarzy ciebie zaufaniem. Zwracaj uwagę na dłonie ; nie zaciskaj ich i nie składaj w pięść, bo tym potwierdzasz niepokój i brak opanowania. Pamiętaj, że kobiety dobrze czują się w towarzystwie spokojnych i wewnętrznie uporządkowanych mężczyzn. Przy pierwszym spotkaniu uważaj na spojrzenia ; zbyt nachalne i długie patrzenie wprost w jej oczy może podziałać na damę odstraszająco.

Oryginalne komplementy

Doświadczeni uwodziciele celują w niebanalnych komplementach. Kobiety są szczególnie wyczulone na jakość kierowanych pod ich adresem słów ; niektórzy mawiają, że uwodzi się je właśnie słowami. Powiedzenia typu ;jesteś po prostu wspaniała; nie są oryginalne, a poza tym pasują do każdej damy. Wysil więc intelekt i wymyśl taki komplement, który potwierdzi cechę, którą ona rzeczywiście posiada. Bądź pewien, że kobieta doceni twój wysiłek. Spacerując po parku możesz na przykład porównać barwę jej oczu do elementu otaczającej przyrody. Pod adresem damy o niezbyt małym nosku skieruj komplement, że przypomina ci Greczynki z antycznych posągów. Skup się także na cechach jej charakteru i pochwal na przykład jej zajmujący sposób opowiadania ciekawych historii. Oryginalne komplementy potwierdzają, że twoja wybranka naprawdę zawróciła tobie w głowie.

Zadbana zewnętrzność

Kobiety zwracają uwagę na powierzchowność mężczyzn. Patrzą na dłonie (dbaj o nie) i buty (powinny być czyste i eleganckie). Chcąc robić dobre wrażenie na płci przeciwnej regularnie odwiedzaj fryzjera, dbaj o skórę twarzy, delikatnie spryskuj się elegancką woda toaletową. Pomyśl także o odzieży. Kobiety preferują tzw. sportową elegancję ; na randkę nie musisz ubierać trzyczęściowego garnituru, białej koszuli i krawata, bo twoja wybranka pomyśli, że spotkanie z nią traktujesz jak biznesowe negocjacje. Ciekawie będziesz prezentować się w sportowej marynarce zarzuconej na elegancki T-shirt. Dbaj o zewnętrzność, bo ten element ma znaczenie w zdobywaniu damskich serc.

Umiejętność prowadzenia zajmującej rozmowy

W kontaktach z płcią przeciwną tracą mężczyźni, którzy bez przerwy opowiadają o swoich problemach, frustracjach i bólu istnienia. Na pierwszych spotkaniach lepiej skupić się na czymś o wiele sympatyczniejszym i dyskutować o pasjach, planach i miłych zdarzeniach. Kobiety doceniają mężczyzn, którzy potrafią słuchać. Zadawaj więc swojej wybrance interesujące pytania, pozwól, aby opowiadała o sobie. Umiejętność prowadzenia zajmującej obie strony rozmowy polega nie tylko na inicjowaniu ciekawych tematów, ale także na tzw. aktywnym słuchaniu.
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 25.06.2005 11:30

ewa.z napisał(a):Nie wytrzymam!!!! GZIKANIE!!!! Tego jeszcze nie słyszałam!!!! :lol: :lol: :lol:

Ewa ja tesh :D :D :D :D Ale chyba wiem o co chodzi hihihihihi
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 25.06.2005 12:24

platon napisał(a): Doświadczeni uwodziciele celują w niebanalnych komplementach. Kobiety są szczególnie wyczulone na jakość kierowanych pod ich adresem słów ; niektórzy mawiają, że uwodzi się je właśnie słowami.

:lol: :lol: :lol:

Po raz kolejny dzisiaj nie mogę się oprzeć, aby czegoś nie napisać... :wink: :D

Skojarzyło mi się...

"U libar svojih dugova
Upiši mene
Jer odavno te kupujem
S onim što si htjela čut'

(...)

Dajem ti verse i note
Sve moje šarene perle na dar
Još te mogu pjesmom kupiti
Lukavo i slatkorječivo
Još uvijek mogu ti podvaliti ljubav

I sve ću ti obećati
Baš sve što hoćeš
Moju kozu, moju kost
I lice koje poželiš

(...)"

I, oczywiście, jak Platon mówisz, wcale nie musi chodzić o 'gzikanie'. :wink: :lol: Ostatecznie, jesteś specjalistą od PLATONskej Ljubavi. :wink:

A przy okazji... niezła ta Twoja szkoła. 8) :)
Pozdrav
Jola
Jasiek32
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jasiek32 » 25.06.2005 14:14

Dajem ti verse i note
Sve moje šarene perle na dar
Još te mogu pjesmom kupiti
Lukavo i slatkorječivo
Još uvijek mogu ti podvaliti ljubav

I sve ću ti obećati
Baš sve što hoćeš
Moju kozu, moju kost
I lice koje poželiš

A mozecie przetlumaczyc na nasz :? Ja nie wiem cio tu pisze ,nie szkolilem sie jeszcze u Chorwatek :wink: (Gzikanie to wiem cio znaczy :lol: )
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 25.06.2005 14:32

Na naszym "cro forum" można się bardzo wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć :lol: ,że o gzikaniu nie wspomnę :oops:
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 25.06.2005 17:07

Leon, czy gzikanie to Twoje prywatne słówko czy jest takie albo podobne chorwackie słowo? Pytam w imieniu całej Akademii, kieruje nami oczywiście ciekawość naukowa i chęć poszerzania wiedzy :lol:

Jasiek32, tłumaczenie tej piosenki jest tu
forum/viewtopic.php?p=67046&highlight=perle#67046
sunshine
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sunshine » 25.06.2005 17:42

:)
Ostatnio edytowano 21.07.2012 14:01 przez sunshine, łącznie edytowano 1 raz
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 25.06.2005 20:48

Myślę ,że słowo gzikanie to po prostu synonim naszego bzykania więc nie czepiajcie się Leona za nowoczesną słowotwórczość :wink:
Czy chorwatki są jak napisał Leon twardym ,,orzechem do złupania'' :D ?
Myślę ,że jak każda inteligentna i wrażliwa kobieta nie oddają się dla sportu.Więc adorowanie ,miłe gesty ,uprzejmość ,kwiaty traktują
jak każda kobieta z przyjemnością ,ale do łóżka idą z tym jedynym co naprawdę go kochają.Szybki nowoczesny seks z ciekawości czy dla sportu zabija całą przyjemność gonienia króliczka.Myślę ,że teraz wsród młodzieży jest tyle singli po trzydziestce bo zbyt łatwo dostają seks od nowoczesnych dziewczyn i vice versa.
Podrywanie czy jak to piszę ,,gonienie króliczka'' jest w każdym wieku przyjemne dla obu stron,ale seks naprawdę sprawia przyjemnośc tylko z tym człowiekiem co go kochamy.
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone