Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

,,Podryw'' chorwatki.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
archie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) archie » 26.06.2005 21:39

Wolę Polki - GG 2390795
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 27.06.2005 04:14

No cóż............nie wiem czy akurat chorwatki są aż tak ładne?
Przecież mnóstwo ładnych czeszek jest na plaży :lol:
robcyk76
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robcyk76 » 07.07.2005 20:14

platon napisał(a):Jak skusić chorwatkę na małą randkę? :wink:

Daj sobie spokoj z podrywem chorwatek, one sa jakies dziwne i nieufne w stosunku do cudzoziemców. Te topowe chorwatki sa nie do poderwania, taka przecietna spokojnie poderwiesz , z buzi raczej tez nie powinno byc problemu, ale pamietaj to tylko te przecietne, ale rozgladnij sie po plazy, pewnie beda czeszki a te sa mniamniuśne, dobrze sie bawia, wiec poderwiesz bez problemu :))) Powodzenia i nie zalamuj sie od razu jak Ci nie wypali :)
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 07.07.2005 22:23

robcyk76 napisał(a):

Daj sobie spokoj z podrywem chorwatek, one sa jakies dziwne i nieufne w stosunku do cudzoziemców. Te topowe chorwatki sa nie do poderwania, taka przecietna spokojnie poderwiesz , z buzi raczej tez nie powinno byc problemu, ale pamietaj to tylko te przecietne, ale rozgladnij sie po plazy, pewnie beda czeszki a te sa mniamniuśne, dobrze sie bawia, wiec poderwiesz bez problemu :))) Powodzenia i nie zalamuj sie od razu jak Ci nie wypali :)

Topowe są nie do poderwania powiadasz?Co to znaczy z buzi nie powinno być problemu i pamietaj te przecietne?
Czeszki to jak będę chciał poderwac to pojadę do Czech :D
Finestra
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Finestra » 08.07.2005 01:08

platon napisał(a):(...)
Czeszki to jak będę chciał poderwac to pojadę do Czech :D

Jak pojedziesz do Czech to Czeszki same Cię poderwą heheehee
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 08.07.2005 17:54

platon napisał(a):Wszystkie kobiety są piękne .I nie chodziło mi o bzykanie.
Chciałem nawiązać kontakt intelektualny by poszerzać swoja wiedzę o kulturze i sztuce Chorwacji oraz wieczorami omawiać piekno tego kraju
tudzież podziwiac piekne widoki.Oooooooo :wink:

jezu platon,co ty piszesz,naprawde?
Kokil
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kokil » 17.07.2005 21:05

widziałem na www.uwodziciele.pl ... oferują tam za darmo szkołe uwodzenia, pewnie Chorwatek też :twisted:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 18.07.2005 10:32

to teraz uwodzenia mozna sie nauczyc?..............pieknie,a ja wszystkiego musialem uczyc sie na wlasnych bledach
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 18.07.2005 13:58

Można sprobowac Niemry na plaży popodrywać :lol: :lol: :lol:
Nie, ale z Chorwatkami to rzeczywiście cięzka sprawa! jedna taka byla w samie pracowała, ja do niej normalnie o cenę sie zapytalem - wiecie pokerowa mina i to po Chorwacku! grzecznie - a ona jakbym jej do zupy napluł - mi odpierdzielila że se moge sprawdzić na stoisku. Mowie że już sprawdzałem i dlatego pytam, zawołała drugą wzieła mi ten jogurt i ta druga mi łaskawie pokazała, a ja na serio tej ceny tam nie widziałem, a tej co się zapytałem to normalnie ... ogień - dym!
Na ulicy jak ją widzialem za kilka dni jak wracała z pracy, to szła jak przeciag - w ogóle nie zmęczona a mina - jakby miała za chwile kogoś czymś ciężkim trafić. Ale fajna była...
Ze Słowacji jeszcze kilka babek fajnych widziałem.
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 18.07.2005 17:18

Czy to był Konzum?
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 19.07.2005 06:52

Nie, taki samik raczej nie sieciowy w Rogoznicy
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 29.08.2005 10:04

Hrvati vole Čehinje, Hrvatice - Talijane

Rafal uvreda kakvima je prije nekoliko godina jedan talijanski turistički dužnosnik “počastio” njemačke turiste, kod nas se nikad neće čuti. Gosti iz Njemačke su, naime, među najpopularnijima, gdje god i koga se god o tome u Hrvatskoj pitalo. Na mjestu broj jedan su, pokazuje istraživanje agencije TIC - Markot.tel, i kod žena i kod muškaraca, u svim dobnim skupina i u svim hrvatskim regijama. Tako nepodijeljenje simpatije, koje za njemačke turiste ukupno iskazuje čak 45 posto hrvatskih građana, ne dobiva nijedna druga nacija.
Ispitanike je već turistički posjet iz Italije i Češke podijelio. I to po spolu. Dok Hrvatice na visoko drugo mjesto rangiraju Talijane, Hrvatima za tu poziciju ozbiljno konkuriraju i gosti iz Češke. Ili možda gošće? Poznavatelji prilika složit će se da za tu simpatiju ponajviše zasluga imaju upravo one.

Koja se to tajna veza uspostavi među Hrvatima i milijunima Europljana kada iz svojih ureda i tvorničkih hala na tjedan, dva dođu na vruće mediteransko sunce? Ima li i politika upliva?

Ima tajna veza
Njemačka naklonost i potpora samostalnoj Hrvatskoj nisu mogle ostati nezamijećene i nezapamćene. Isto tako, političke čarke sa slovenskim vlastima morale su pridonijeti da se gosti iz susjedne zemlje nađu pri dnu ljestvice popularnih. No, poredak se slaže, kažu naši jadranski sugovornici, i na osnovi puno prozaičnijih, ljudski običnijih razloga.

– Zna se da su njemački gosti uredni i brižni kad dođu na odmor kao da su kod svoje kuće. Ne prljaju, ne uništavaju, kulturno se ophode, drže se dogovora – reda komplimente Luce Baća, direktorica prodaje dubrovačkog hotela Hilton Imperijal, koja iz prve pogađa za koga Hrvatice gaje ponajviše simpatija. – A Talijani unose šarm u naš turizam, inspiriraju svojom nepredvidivošću, veliki su udvarači.

Češke turistkinje vrlo poželjnima na Jadranu čini, vjerojatno, njihova otvorenost.Recimo, upravo one nisu krile iznenađenje, kad se turizam vratio, što na Jadranu izumire običaj koji ih je ispratio iz Hrvatske tijekom posljednjih predratnih godina. “Što je s galebovima, gdje su”, raspitivale su se kod makarskih domaćina.

Razgovor rukama
– Čehinje su neposredne, imaju naš slavenski mentalitet, kulturne su, govore strane jezike i da, istina je, s njima se lako uspostavlja kontakt. Ne čudi me da su tako visoke rangirane u anketi – kaže iskusni istarski turistički radnik, Albino Sinožić, direktor Turističke zajednice Poreča. I naši muški sugovornici priznaju da su Talijani nenadmašni u dijeljenju komplimenata, te da im za to ne treba znanje jezika; poslužit će se, kažu, i rukama i nogama kada osvajaju. Kako bilo, očito je da u turističkom srazu 4,5 milijuna Hrvata i gotovo dvostruko više stranaca tijekom jedne sezone ne izostaje razmjena emocija.

No, čini se da je kod domaćih ljudi prijateljstvo ipak ponajviše na cijeni. Da ljetovanje preraste u takav odnos čest je slučaj upravo s njemačkim gostima, koji su u nas, ponavljamo, i najradije viđeni.
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

,,Podryw'' chorwatki. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone