Jędrzej napisał(a):Nie bardzo rozumiem - po co mi paszport w drodze do dubrownika? Przejazd przez BiH jest tranzytowy.....
Jędrzej napisał(a):pablo2222 - przekonałeś mnie - już się nie wymądrzam, tylko w poniedziałek składam wniosek o paszport - inna sprawa, że ubezpieczenie na wyjazd mieć trzeba i to też znacznie ułatwia w razie czego (nie mówie o oc samochodu oczywiście).
darek1 napisał(a):Jędrzej napisał(a):pablo2222 - przekonałeś mnie - już się nie wymądrzam, tylko w poniedziałek składam wniosek o paszport - inna sprawa, że ubezpieczenie na wyjazd mieć trzeba i to też znacznie ułatwia w razie czego (nie mówie o oc samochodu oczywiście).
Wreszcie zrozumiałeś. Może przestaniesz się wymądrzać na forum. Nie chcesz to nie wyrabiaj paszportu, jak cię pogranicznik zatrzyma to sie obudzisz mistrzu kolorowy szybko.
FUX napisał(a):darek1 napisał(a):Jędrzej napisał(a):pablo2222 - przekonałeś mnie - już się nie wymądrzam, tylko w poniedziałek składam wniosek o paszport - inna sprawa, że ubezpieczenie na wyjazd mieć trzeba i to też znacznie ułatwia w razie czego (nie mówie o oc samochodu oczywiście).
Wreszcie zrozumiałeś. Może przestaniesz się wymądrzać na forum. Nie chcesz to nie wyrabiaj paszportu, jak cię pogranicznik zatrzyma to sie obudzisz mistrzu kolorowy szybko.
Wąchaleś coś?
darek1 napisał(a):FUX napisał(a):darek1 napisał(a):Jędrzej napisał(a):pablo2222 - przekonałeś mnie - już się nie wymądrzam, tylko w poniedziałek składam wniosek o paszport - inna sprawa, że ubezpieczenie na wyjazd mieć trzeba i to też znacznie ułatwia w razie czego (nie mówie o oc samochodu oczywiście).
Wąchaleś coś?
Nie mam nałogów, bo stoję na ziemi a nie w obłokach w przeciwieństwie do słabych ludzi. Zycie to nie bajka, to harówka. Im więcej się pracuje tym większa satysfakcja, że coś dobrego sie zrobiło. Jasne to dla Ciebie FUX.
darek1 napisał(a):Jędrzej napisał(a):pablo2222 - przekonałeś mnie - już się nie wymądrzam, tylko w poniedziałek składam wniosek o paszport - inna sprawa, że ubezpieczenie na wyjazd mieć trzeba i to też znacznie ułatwia w razie czego (nie mówie o oc samochodu oczywiście).
Jędrzej napisał(a):Nie bardzo rozumiem - po co mi paszport w drodze do dubrownika? Przejazd przez BiH jest tranzytowy. Swoją drogą jadąc tam pierwszy raz wzbudziłem spore zinteresowanie panów celników swoim zatrzymaniem.
W chwili gdy wysiadałem z samochodu podbiegł jeden z nich i z tego co zrozumiałem kazał się szybko dematerializować, bo jeszcze mnie coś tu rozjedzie. Na poparcie jego słów właśnie przejechało kilka samochodów bynajmniej nawet nie zwalniając.
Oczywiście może się myle ale tak pisze w przewodniku Pascala i takie miałem osobiste doświadczenia.
Jakby co, to zawsze jest jeszcze prom na Plejasac...
Adam,K napisał(a):W każdym razie paszport jest bardziej komfortowym dokumentem tożsamości.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi