Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

podróż z dziećmi

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 17.06.2005 15:28

[quote="
Ale... damy radę!
A.[/quote]
i tak trzymać !!!
Grażka09
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grażka09 » 17.06.2005 17:23

Czytam, czytam i korzystam z Waszych rad. W sumie w Cro byliśmy już 3-y krotnie (dojazd różnie: z noclegiem w Bratysławie, bądź bez noclegu w ogóle). Z tym, że wyjeżdżaliśmy po raz pierwszy z dzieckiem 5-o letnim. Teraz musimy rzeczywiście przemyśleć trasę. To jedno a po drugie: wyjeżdżamy po raz pierwszy z tak małym dzieckiem i to od razu tak daleko. Mała raczkuje, do buzi bierze wszystko co popadnie (kamienie z plaży! :roll: ). No i ... jak się zaklimatyzuje tam na miejscu (w sumie w obcym domu itd.). No, ale jedziemy! :D
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 17.06.2005 17:40

Tak mi się wydaje, że zawsze martwimy się na zapas. Jeszcze nigdy z Żoną nie żałowaliśmy wyjazdu z dzieciakami. A sam widok tej radości z jaką bawią się nad morzem (nawet jak musimy mieć oczy dookoła głowy) wystarczy
pozdrowionka bosc :papa:
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 29.07.2005 07:42

2 tygodnie temu wróciliśmy, i musze się po raz kolejny pochwalić: NASZ SYN TO BOHATER!!! Najlepiej zniósł 26 godzinną podróż w aucie bez klimy (w tym 6.00-16.20 na drogach Cro - czytaj: olbrzymich korkach na autostradzie).
W drodze powrotnej był jeszcze bardziej kochany, bo dużo spał.
Sprawdził się pomysł z darciem gazet motyryzacyjnych (na playboye jeszcze za mały ;-) ), no i z przygotowaniem paczek z zabawkami, które jakieś 2-3 tygodnie przed wyjazdem już mu skonfiskowałam (w aucie cieszył się jak na widok całkiem nowych zabawek).
Szkoda mi tylko było tej odparzonej pupy pod pampersem, ale na szczęście nic złego z tego nie wyszło (w cro wymoczyliśmy ją w baseniku, a w kielcach pomógł pantenol).

Tak więc Kochani Rodzice pociech w różnym wieku: Hajda do Cro!!! :lol:

A.
Grażka09
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grażka09 » 29.07.2005 10:37

My również wróciliśmy z dwu-tygodniowego pobytu w Cro (Srima niedaleko Szibenika). Dzidzia (niespełna 11 mies.) spisała się na medal. 1000-ce obaw rozwiało się w mgnieniu oka już, gdy dotarliśmy na miejsce. Po powrocie do domu też były pozytywy. Okazało się, że urosła i przytyła 0,5 kg (apetyt po pluskaniu się w wodzie zrobił swoje) i ... zaczęła sama spać w swoim łóżeczku ! (nie można było jej odstawić od piersi. Obecnie "została gładko odstawiona":))))

Moje skromne zdanie: przygotujcie się bardzo poważnie jeśli chodzi o malucha i jedźcie !, bo małe dzici o wiele lepiej się adoptują w nowych warunkach niż my - dorośli)

Grażka:)
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 29.07.2005 10:48

Czytając 2 powyższe posty Zacząłem jakby mniej się obawiać o podróż z naszymi pociechami.Myślę ,że jakoś to będzie.Pozdrawiam.
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 01.08.2005 07:49

Grażka, to ja Ci po prostu zazdroszczę tego łagodnego odstawienia. Nasz wręcz przeciwnie: non-stop mleczko ;-) . Urósł (widzimy jak wysoko sięga nad stół), schudł (teraz niania-terminator go tuczy skutecznie), zrobił się bardziej chłopczyk niż dzidziuś ;-)

Stanisław!!! Zobaczysz jak będziesz dumny po powrocie!!!! Dzieciaki są niesamowite... To chyba rzeczywiście dorośli ich nie doceniają i za bardzo roztaczamy nad nimi skrzydełka ;-)
Udanych wakacji!
A.
Grażka09
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grażka09 » 01.08.2005 11:29

Mamo Kapiszonka ! nie przejmuj się tym "cycusiowaniem". To ponoć "faceci" gorzej są odstawiani od mleczka. Znam takiego (w tej chwili 11 lat), który "był uprzejmy" do lat 4-ech.
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 27.02.2006 16:28

Przypominam wszystkim ten temat dlatego ,że jest tu wiele przydatnych informacji na temat podróży z małymi dziećmi.Sam się o tym przekonałem.Dla nas szczególnie przydatną informacją była ta dotycząca tego w jaki sposób przeciwdziałać chorobie lokomocyjnej u dzieci i nietylko :D :D Sami to wypróbowaliśmy i okazał się skuteczny.Jeżeli ktoś chciałby poznać szczegóły to proszę na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam :P
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 27.02.2006 16:30

Wielkie dzięki dla Ewa_z za pomoc.
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 27.02.2006 22:07

witajcie,a z tym pępkiem na chorobe lokomocyjna to naprawde działa ?
Starszawa troche jestem,ale ją mam :( ,moze mi tez plaster na pępek by pomógł? :)
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 01.03.2006 12:19

to ja ewa napisał(a):witajcie,a z tym pępkiem na chorobe lokomocyjna to naprawde działa ?
Starszawa troche jestem,ale ją mam :( ,moze mi tez plaster na pępek by pomógł? :)

Działa działa a dowodem jest moja córka ,która przez 1400km. nie miała dolegliwości z chorobą lokomocyjną związanych. :D
Pozdrawiam i zachęcam do wypróbowania.
Ballah
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ballah » 11.07.2006 15:12

Nadal nic nie rozumiem z tym pępkiem. Ścisnąć i skleić ? W poziomie, czy w pionie :?
Ile osób może potwierdzić, że ten sposób działa? Może udałoby się nam nie faszerować pociech tabletkami :D
bjk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bjk » 11.07.2006 22:32

Mamo Kapiszonka, my się znamy z innego forum.........., chcę pojechac z 4 miesięczym dzieciątkiem i czteroletnim synem, gdzie byliście masz jakieś namiary na fajne kwatery. Niestety jedziemy bez dziadków ale ze znajomymi, poprzednio byliśmy na Pagu i na Uglianie - tan było bajecznie - spokój i cisza, błogość i odludzie, masz cos takiego.....
ibiza_
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ibiza_ » 12.07.2006 15:34

Ja jako nauczyciel wyjeżdżałam z moja klasą kilką razy na różne wycieczki, wyjazdy, itp. ZAWSZE zaklejam wszytkim plastrem brzuszki
( to małe dzieci, piąta klasa podstawówki) i NIKT nie miał przykrej niespodzianki z trakcie;)
Także, wszytskie 22 sztuki szczęsliwe, nikt tzw:'żigoletto:D

Warto wypróbować. Plaster to nieduży wydatek:)
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

podróż z dziećmi - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone