Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

podróż z dziećmi

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewa.z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.z » 12.05.2005 12:27

Jadę w sierpniu, patrz: kalendarz wyjazdowy :D
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 12.05.2005 12:52

ewa.z napisał(a):Jadę w sierpniu, patrz: kalendarz wyjazdowy :D

okej - rozumiem - ostentacyjnie urywasz kontakt :roll: ...
ja w kalendarze nie wierzę - bzdur tam pełno nawpisywałem, ze niby do Brodaricy jadę w lipcu ... :lol: a tak na prawdę to gdzie indziej ... teraz planuję Pisak :idea:
ewa.z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.z » 12.05.2005 12:57

chyba źle mnie zrozumiałeś...
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 12.05.2005 13:15

Hej Krystof! Szkoda, że od nas tak daleko do CRO ale nasze plaże nad otwartym też niczego sobie w lipcu. Ja jadę w czerwcu do Igrane.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 12.05.2005 14:17

krzychu_72 napisał(a):Hej Krystof! Szkoda, że od nas tak daleko do CRO ale nasze plaże nad otwartym też niczego sobie w lipcu. Ja jadę w czerwcu do Igrane.

Plaże, że palce lizać, tyle, że zdecydowanie za zimno - juz dziś o tym pisałem w jednym temacie - znalazłem takie zdjęcie z zeszłego roku, które zrobiłem po powrocie z Kro - córka jest w czapce, ma spodnie na rajstopach i jesienną kurtkę - rewelacja. Chociaż wiadomo, zdarzają się ciepłe dni i ciepłe morze - np. zatoczki na Helu od strony zatoki - przy molo w Jastarni woda mnie parzyła w opalone nogi :lol:
Ja dziś odwołałem Brodaricę - wstyd mi, jak cholera, bo się z "panem" zaprzyjaźniłem (mam nadzieję, że z jego strony to był marketing, a nie prawdziwe uczucie :lol: ) - i kombinuję coś dalej na południe - ciągnie mnie w te góro-morza, jak diabli - ibędzie to chyba Pisak, pozdrawiam, krystof
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 12.05.2005 18:16

Bardzo dziękuję za radę.Mam tylko pytanie czy Ty wypróbowałaś to na sobie, czy na dziecku? Wiesz złotych środków to jest wiele niejedni m ówią,że trzeba zjeść łyżeczkę musztardy przed podróżą. :)
ewa.z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.z » 12.05.2005 19:35

staniław napisał(a):Bardzo dziękuję za radę.Mam tylko pytanie czy Ty wypróbowałaś to na sobie, czy na dziecku? Wiesz złotych środków to jest wiele niejedni m ówią,że trzeba zjeść łyżeczkę musztardy przed podróżą. :)

Moja córka ma chorobę lokomocyjną, pierwszy raz jechała z plastrem trzy lata temu i naprawdę to podziałało. Mogą zrobić się odparzenia pod plastrem, ale jak się zagoi nie ma śladu. Tylko trzeba dobrze zamknąć pępek.
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 12.05.2005 20:46

Dziękuje za rady szczególnie o pępku.Jak będzie okazja to zaraz wypróbuję.
gripen
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gripen » 12.05.2005 21:14

Cześć !!!

Ja jade z dzieciakami 2 i 7 lat. Wyruszamy wieczorem aby część drogi przejechać w nocy gdy dzieci będą spać.
A potem to już zostaje nasza kreatywność w zabawianiu dzieci.

Swoją drogą to z tym pępkiem to ciekawy patent.

pzdr

gripen
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 03.06.2005 10:24

Jeszcze pytanko.Czy ktoś posiada info odnośnie przepisow co do przeworzenia dzieci w krajach tranzytowych wkierunku Cro?pozdr
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 03.06.2005 10:51

staniław napisał(a):Jeszcze pytanko.Czy ktoś posiada info odnośnie przepisow co do przeworzenia dzieci w krajach tranzytowych wkierunku Cro?pozdr
A co konkretnie Cię interesuje ?
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 03.06.2005 10:57

gdzieś niedawno wyczytałem że w Cro nie ma obowiązku podróżowania w foteliku. Czy to prawda?Ajak jest w Czechach Austrii i Słowenii.OczywiScie najlepieJ i najbezpieczniej jest w foteliku. Chciałbym jednak wiedzieć jak to wygląda od strony prawnej. :papa:
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 03.06.2005 11:16

staniław napisał(a):gdzieś niedawno wyczytałem że w Cro nie ma obowiązku podróżowania w foteliku. Czy to prawda?Ajak jest w Czechach Austrii i Słowenii.OczywiScie najlepieJ i najbezpieczniej jest w foteliku. Chciałbym jednak wiedzieć jak to wygląda od strony prawnej. :papa:
Z tego co wiem to w całej europie obowiozkowo dzieci jadą w foteliku, natomiast w niektórych krajach można je przewozić z przodu, ale nie będę pisać w których bo nie pamiętam, u nas wolno.
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 03.06.2005 12:39

Panie Smicie co Pan piszesz ! Z przodu wolno przewozić tylko niemowlęta w specjalnych fotelikach "kołyskach" tyłem do kierunku jazdy i to tylko wtedy jak nie ma poduszki powietrznej przed fotelem pasażera. Reszta podrośniętych "troli" musi siedzieć w fotelu z tyłu. W Austrii obowiązkowo dziecko musi być w fotelu a wszyscy pasażerowie (również ci z tyłu) muszą mieć zapięte pasy bezpieczeństwa a każdy samochód musi mieć na wyposażeniu przynajmniej 1 kamizelkę odblaskową. Co w Czechach to nie wiem, ale jak już się dostosujesz do przepisów w Austrii to myślę, że Czechom wystarczy.
Nie wiem tylko o co chodzi w chorwacji z tymi dwoma trójkątami, o których piszą niektórzy forumowicze, bo żadnych oficjalnych wieści na ten temat nie znalazłam (może chodzi tylko o te samochody, które mają przyczepy - że niby jak ci się przyczepka zepsuje to wystawiasz trókąt a autkiem z drugim trójkątem w bagażniku jedziesz po pomoc?) Pozdrowienia. M.onika.
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 03.06.2005 14:11

gratkorn napisał(a):Panie Smicie co Pan piszesz ! Z przodu wolno przewozić tylko niemowlęta w specjalnych fotelikach "kołyskach" tyłem do kierunku jazdy i to tylko wtedy jak nie ma poduszki powietrznej przed fotelem pasażera. Reszta podrośniętych "troli" musi siedzieć w fotelu z tyłu.
Wiem co pisze, mówi o tym kodeks ruchu drogowego art. 45 ust. 2. Kierującemu pojazdem zabrania się:

pkt 4 przewożenia w foteliku ochronnym dziecka siedzącego tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego wyposażonego w poduszkę powietrzną dla pasażera;

pkt. 5 przewożenia, poza specjalnym fotelikiem ochronnym, dziecka w wieku do 12 lat na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego.

co do "specjalności" tego fotelika, to musi on spełniać normę europejską i atest pimot - u którą mają nie tylko foteliki z oparciem ale też podstawki. Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

podróż z dziećmi - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone