KONIK1968 napisał(a):Witam.Mam małe pytanko.Jedziemy do Chorwacji z małym dzieckiem(2,5 lat) i chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja gdy dziecko śpi w samochodzie na tylnym siedzeniu a nie w foteliku.Czy w przypadku kontroli policji robią z tego powodu jakieś problemy.Będziemy jechać w nocy.Czy ktoś ma takie doświadczenia i mógłby służyć radą.Dzięki za pomoc.
Drodzy rodzice najpierw pomyślcie co może być w czasie kolizji z nie zapiętym dzieckiem na tylnej kanapieKONIK1968 napisał(a):Witam.Mam małe pytanko.Jedziemy do Chorwacji z małym dzieckiem(2,5 lat) i chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja gdy dziecko śpi w samochodzie na tylnym siedzeniu a nie w foteliku.Czy w przypadku kontroli policji robią z tego powodu jakieś problemy.Będziemy jechać w nocy.Czy ktoś ma takie doświadczenia i mógłby służyć radą.Dzięki za pomoc.
Viniu napisał(a):Mi to pachnie małą prowokacją..
Szczerze mówiąc nawet do głowy by mi nigdy nie przyszło wypinać córy z fotelika w czasie jazdy !!
My równiez jechaliśmy na noc z 2,5-letnią córą i jak zasnęła ok. godz. 21:00 gdzieś koło Brna to obudziła się po 6:00 za Zagrzebiem. A w czasie "niespania" było trochę bajek, troche pomarudziła, trochę pooglądała co za oknem ciekawego widać.. i jakoś przeleciało...
consett0805 napisał(a):To wszystko prawda co napisano powyżej. Moja córka dziś 11 lat idealnie znosiła podróże i te bliskie i te dalekie w foteliku. Natomiast syn 15 miesięcy zupełnie odwrotnie. Tegoroczny wyjazd do Cro był próbą sił, przegraliśmy płacz prężenie się i wprowadzanie nerwowego nastroju podróży spowodowało że połowę podróży spędził na kolanach niestety nie dało rady inaczej. W przyszłym roku jeśli będziemy podróżować w daleka trasę chyba zaopatrzymy się w farmaceutyczne środki.
Ciężki los takich rodziców mających świadomość co robią
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi