Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podróż w Krainę Baśni ;)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 19.09.2010 14:11

Crayfish napisał(a):Ciekawe jak się schodzi na bańce po takiej drabinie ?? :?: :twisted:

Trzeba mieć rękawiczki solidne ...
Łapiesz i się zsuwasz. Tak jak marynarze na wantach (nie mylić z wantą podhalańska ;))
Z podejściem jest gorzej ... :lol:

Anakinowi, żaba, znów loda zjadła.
Jeżeli to co było, to jest to jego violation,
to co on pokaże w dalszej części swojej opowieści? 8O

Uzupełniam te rwane relacje, które zaczynałem jeszcze na wyjeździe.
Z kolejną jestem na bieżąco ... Teraz już będę na stałe.
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 19.09.2010 15:05

weldon napisał(a):...Anakinowi, żaba, znów loda zjadła.....

8O A niech to rudy byk popieści :wink: ...faktycznie...

AAANNNNAAAKKKIN RATUNKU! Bo mi ktoś z bajki Pinokia i Rusałkę porwał!!! :wink: :lol:

Jasny gwint... zważywszy, że Anakin dzisiaj z lekka niedysponowany :wink: to nie wiem czy ich do życia przywróci ... :lol:

weldon napisał(a):... Teraz już będę na stałe.

Strach się bać :wink: :lol:
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 25.09.2010 21:02

DZIEŃ JAK CO DZIEŃ :wink:

Następne dni mijały leniwie i właściwie typowo
jeżeli chodzi o wakacyjne klimaty -

tzn. na łażeniu po dachach, :lol:
żeby śladem Piotrusia Pana :wink: polatać i sprawdzić z góry jak to wygląda:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wzorując się na Byczku Fernando :lol:
delektowaliśmy się otaczającą nas przyrodom :wink:
i podziwialiśmy takie oto np.:

kwiatuszki:

Obrazek

owoce:

Obrazek

czasami nie można się było oprzeć,
żeby nie dotknąć, powąchać: :lol:

Obrazek

No jak Byczek Fernando to i motylków nie mogło zabraknąć:

Obrazek

Ale oczywiście nie mogło też zabraknąć strojenia głupich min przy palmach -
tego nie pokażę. :wink: :lol:

Wersja super light :wink:
Obrazek

Najbardziej poszwendać lubiliśmy się wieczorem:

Obrazek

I podczas tych wieczornych spacerów,
oprócz odwiedzania okolicznych knajpek :wink:
podziwialiśmy cumujące w porciku jachty:

Obrazek

A nasz mały Pirat studiował tatuaże :lol: ... no i za którymś razem przechodząc koło nich,
też sobie taki wodny sprawił, napis miał być po japońsku i oznaczać smoka:

Obrazek

Kiedyś próbowałam się uczyć tego języka -
poległam :(
Skończyło się na znajomości paru podstawowych zwrotów,
ale o pisaniu mowy nie ma...

Pozostaje mi wierzyć, że to faktycznie oznaczało smoka :lol:
Ostatnio edytowano 28.02.2012 19:00 przez Joanka23, łącznie edytowano 1 raz
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 25.09.2010 21:12

Joanka23 napisał(a):Pozostaje mi wierzyć, że to faktycznie oznaczało smoka

Zawsze jak widzę te "dziwne znaczki" zastanawiam się czy one rzeczywiście znaczą to o czym mówią Ci którzy je wykonują :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.09.2010 21:23

Joanka23 napisał(a):Obrazek

Za jeden uśmiech Twój ...

Piękne zdjęcie ... :)

Aldonka napisał(a):Zawsze jak widzę te "dziwne znaczki" zastanawiam się czy one rzeczywiście znaczą to o czym mówią Ci którzy je wykonują :D

Kiedyś miałem z bitmapy zrobić szyld dla jakiejś koreańskiej firmy.
Trochę to trwało, zanim zrozumieli, że materiały wyjściowe miałem kiepskie i dlatego,
zamiast ich znaku firmowego na tabliczce na drzwiach firmy, podobno, napisałem jakiś wulgaryzm.

Późniejsze prace prowadziłem już pod czujnym okiem Koreańczyka ...
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 25.09.2010 21:26

weldon napisał(a):Kiedyś miałem z bitmapy zrobić szyld dla jakiejś koreańskiej firmy.
Trochę to trwało, zanim zrozumieli, że materiały wyjściowe miałem kiepskie i dlatego,
zamiast ich znaku firmowego na tabliczce na drzwiach firmy, podobno, napisałem jakiś wulgaryzm.

No właśnie, tam ponoć już jedna mała kreseczka potrafi sporo namieszać :)
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 25.09.2010 22:14

Czuję się w obowiązku wytłumaczyć się przed Wami, bo zdjęcia, które zamieszczę, niestety będą dalekie od tych, które miałam przyjemność oglądać na tym forum:

1. Dysponowaliśmy tylko aparatem naszego synka, który zakupiony był bardziej pod kątem zabawy dla Młodego a nie z myślą uwieczniania wakacyjnych wspomnień - wyszło inaczej...

No i faktycznie wyszło inaczej niż myślałaś :wink: - po prostu niektóre zdjęcia są bardzo ciekawe, a niektóre wręcz superoskie :) Nieraz tak bywa, że zwykłym, prostym aparatem zrobi się ciekawsze zdjęcia, niż jakimś kombajnem :) . Pozdr.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.09.2010 06:58

weldon napisał(a):
Anakinowi, żaba, znów loda zjadła.
Jeżeli to co było, to jest to jego violation,
to co on pokaże w dalszej części swojej opowieści? 8O

Normalnie sz-l-g mnie trafi! :evil:
Co tam jest znowu....violation???!!! :roll:
Poprawiłem ( nie wiem na jak długo.. :cry: )

Joanka23 napisał(a):
Jasny gwint... zważywszy, że Anakin dzisiaj z lekka niedysponowany :wink: to nie wiem czy ich do życia przywróci ... :lol:

Przywróciłem!
:lol:
Ależ mam.........moc,nie?? :wink:
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 26.09.2010 23:15

Myślałam, że coś dopiszę dzisiaj, ale jakoś tak mi czas dzisiaj zleciał i mi nie wyszło :oops:
to chociaż odpiszę:

Aldonka, Weldon - Nie stresujcie mnie z tym tatuażem. :lol:
Chłopak, który go robił bardzo sympatyczny był, więc mam nadzieję,
że nie dał plamy. 8O
Nawet ponieważ na promenadzie wyjątkowo dużo ludzi było to zaoferował się, że jakby nam się nie udało bezkolizyjnie przejść to mamy na następny dzień przyjść i on bezpłatnie tatuaż Młodemu poprawi - niby takie nic a jednak miło z jego strony...
Zresztą, nawet jak tam coś nie tak było, to na szczęście to chwilówka była - chociaż i tak na początek roku szkolnego się załapał - ale mi się udało i na dywanik mnie nie wzywali :lol:

Weldon, Adam - co do zdjęć to wyjątkowo kurtuazyjni jesteście :oops:
ale ja starej daty jestem to i szarmancję cenię - tak więc: dziękuję :D

No Panie Wader :wink: - mocy przybywaj... :wink: lepiej późno niż wcale :wink:
Jak mi Pan zdjęcia wstawiasz to proszę nad nimi czuwać. - Co to ma być? :wink: -
żartuję oczywiście :lol:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 27.09.2010 08:07

Joanka23 napisał(a):I naszym oczom ukazała się pionowa skarpa a do niej przytwierdzona stara zardzewiała stalowa drabina. 8O Przepraszam, że nie mam zdjęcia, :oops: ale w za dużym szoku byłam, że mamy po tym wchodzić. Wyobraźnia zaczęła działać i już widziałam jak ta wiekowa drabina odpada a nas jak dobrze pójdzie na tym uboczu, to za miesiąc ktoś odnajdzie. Oczywiście było według zasady, że strach ma wielkie oczy i na górę skarpy dotarliśmy bez problemów, niemniej jednak jak popatrzyłam w dół to wiedziałam na 100%, że tamtędy wracać nie będę.

Widzę, że ferratę już zaliczyłaś. :lol:
To co - następny krok... Dolomity?.. 8)

Pozdrawiam,
Wojtek
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.09.2010 08:23

Joanka23 napisał(a):Pozostaje mi wierzyć, że to faktycznie oznaczało smoka :lol:

Lepiej ( dla...Pirata oczywiście :wink: ) żeby to faktycznie TO oznaczało! :wink:
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 27.09.2010 15:40

Franz napisał(a):To co - następny krok... Dolomity?.. 8)

Tak Franz potowarzyszę Ci w relacji...
Ha! Chyba, że w ten pokrętny sposób chcesz się mnie z Sardynii pozbyć. Nie dam się! :lol: - ja się już tam całkiem nieźle zadomowiłam. :lol:

Ale do Twoich skalnych twierdz też zaglądam - ostatnio jak tam byłam to po takiej drabince do jakiejś szczeliny wchodziłeś, rakiem wychodziłeś :lol: - i co ja mam na to powiedzieć? - jedyne co mi przyszło wtedy do głowy czy na pewno innej drogi nie było :lol:

anakin napisał(a):Lepiej ( dla...Pirata oczywiście :wink: ) żeby to faktycznie TO oznaczało! :wink:

Nie zapominaj Anakin, że jesteś w krainie baśni więc TO oznacza dokładnie To o czym ja myślę lub wymyślę :wink:

Patrz Alicja w Krainie Czarów - cytat:

- Nie rozumiem, co pan chce powiedzieć przez cacuszko - rzekła Alicja. Hojdy Bojdy uśmiechnął się pogardliwie. - Pewnie, że nie rozumiesz - aż ci to wytłumaczę. Chciałem przez to powiedzieć: argument po prostu nie do zbicia.
- Przecież cacuszko nie znaczy argument nie do zbicia! -zaprotestowała Alicja.
- Jeżeli ja używam jakiegoś słowa - oświadczył Hojdy Bojdy tonem dość pogardliwym - znaczy ono dokładnie to, co ja sobie życzę: ni mniej, ni więcej.
- Tylko pytanie - odrzekła Alicja - czy pan może nadawać słowom aż tyle rozmaitych znaczeń.
- Pytanie jest tylko - rzekł Hojdy Bojdy - kto tu decyduje: i koniec
.

Tak więc nie zapominaj kto w tej bajce decyduje i koniec :wink: - to jest smok! :lol:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 27.09.2010 16:06

Jaoana i Franz - ale się obśmiałam dzięki Waszej wymianie zdań :lol: :lol: :lol:

I zapomniałam ,co to ja chciałam napisać ????

Co nie zmienia faktu, że

pozdrawiam serdecznie
:D

p.s Już wiem co chciałam :D Dobrze Joanka, że się chłopakom nie dajesz, przecież to po ruchu pędzelka widać, że to ewidentny smok :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.09.2010 16:06

Joanka23 napisał(a):Nie zapominaj Anakin, że jesteś w krainie baśni więc TO oznacza dokładnie To o czym ja myślę lub wymyślę :wink:

Tak więc nie zapominaj kto w tej bajce decyduje i koniec :wink: - to jest smok! :lol:

No tak. Dałem ciała.... :cry:
Masz oczywiście rację........TO JEST SMOK

:smo: :oczko_usmiech:

Wybacz.... :oops: :cry: :wink:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 27.09.2010 21:26

Joanka23 napisał(a):Ha! Chyba, że w ten pokrętny sposób chcesz się mnie z Sardynii pozbyć. Nie dam się! :lol: - ja się już tam całkiem nieźle zadomowiłam. :lol:

W przypadku Sardynii proszę Cię o sporą dawkę cierpliwości. :)

Joanka23 napisał(a):Ale do Twoich skalnych twierdz też zaglądam - ostatnio jak tam byłam to po takiej drabince do jakiejś szczeliny wchodziłeś, rakiem wychodziłeś :lol: - i co ja mam na to powiedzieć? - jedyne co mi przyszło wtedy do głowy czy na pewno innej drogi nie było :lol:

No cóż, czasami nie ma innej możliwości i trzeba jakimś rakiem. Czasami również krabem... ;)

Natomiast, są miejsca, gdzie można z dziećmi na spacer pójść. A przypuszczam, że taki widok potrafi się niejednemu spodobać: https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?p=606137#606137.

Pozdrawiam,
Wojtek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Podróż w Krainę Baśni ;) - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone