Joanka23 napisał(a):
ale lód też niezły, ciekawa jak ona go... hmm.. jadła?
Co by nie mówić..............lizania trochę było!
Joanka23 napisał(a):nomad napisał(a):...Kamienia z Fuji-san , tam ma początek ta tajemnica z kamieniem, o którym wspominasz w relacji i związku z tytułem relacji.
...Joanka23 i jeśli nie w tej relacji, to w najbliższej kolejnej opowiedz nam tamtą historię...
Ten kamyczek z Podpory /nawiązując ponownie do tej tytułowej piosenki Ostrowskiej/ był właśnie tą perłą ukrytą na samym dnie Adriatyku, którą wyłowił mój synek i mi ją podarował. Mówi się, że nie można zapakować wspomnień do walizki, no cóż mnie się to przez te kamyczki po trosze udało...
PS A co do kamyczka z Fuji-san, no cóż tu tak jak Wy zostaliśmy pokonani przez żywioły natury. Krateru nie widziałam... ale spędziłam tam noc i wierz mi, że byłam tak zmęczona, że przespałam ją snem sprawiedliwego nie ważąc na pogodę. Wycieczka, która dla większości jest spokojną atrakcją turystyczną nam, mimo nie osiągnięcia wyznaczonego celu, wpisała się jako niezapomniane przeżycie.
Dlatego zabrałam ze sobą do Polski ten kamień wulkaniczny a z nim kawałek tamtego kraju...
Joanka23 napisał(a):... No cóż tak jak mówiłam zawsze wolałam czytać niż pisać.
piotrf napisał(a):Asiu , Twoje fotki z Makarskiej są zupełnie inne - na tych ostatnich prawie nie ma ludzi
To zupełnie inny obraz tego miejsca ( miejsc )
Pozdrawiam
Piotr
piotrf napisał(a):Co do duchów - kiedyś podczas moich bieszczadzkich "spacerów" rozbiłem namiot ( w kompletnych ciemnościach ) na terenie starego cmentarza . . .
Wszyscy spali spokojnie
sroczka66 napisał(a):... Dwa razy byłam już bardzo blisko - Baśka Voda przecież o rzut beretem , ale jakoś tam jeszcze nie dotarłam.
Tymona napisał(a):...a mnie to się podobała Wasza jazda crobusem...
Crayfish napisał(a):Ciekawe jak się schodzi na bańce po takiej drabinie ??
piotrf napisał(a):Asiu , Twoje fotki z Makarskiej są zupełnie inne - na tych ostatnich prawie nie ma ludzi
renatalato napisał(a):8O Bo Aśka występlowała
Ja tam zawsze tłumy widziałam
Elizasz napisał(a):Podoba się, podoba
Powrót do Nasze relacje z podróży