Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podróż w Krainę Baśni ;)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 17.02.2011 00:51

Joanka23 napisał(a):Z racji tego, że już lało jak z cebra też się tak schowaliśmy.

Wniosek nasuwał się sam: przystanek jest, to pewnie ten autobus powrotny tu odjeżdża:
- Hmmm to już koniec tych wodospadów? - mój mąż

schował parasol.
;)

Pozdrawiam,
Wojtek
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 17.02.2011 16:46

Franz napisał(a):schował parasol.
;)

:lol:
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 17.02.2011 16:47

Jeszcze parę pamiątkowych fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i po parogodzinnym spacerku trzeba było wyruszyć w poszukiwaniu jakiegoś noclegu. Podejrzewam, że tak jak większość, stwierdziliśmy, że nie będziemy się wracać i znajdziemy coś po drodze kierując się na Karlovac. Faktycznie, nie ujechaliśmy daleko jak rzucił nam się w oczy stojący na uboczu domek. Skręciliśmy.

Nie wiem jakim cudem, mnie starego mieszczucha, podkusiło, żeby akurat na uboczu, przy lasku domek wybrać. :roll:
Ładny był - fakt - z uroczą altanką /tyle, że po co nam ona była skoro znowu lało a my planowaliśmy skoro świt wyruszać.../.

Faktem jest, że nic we mnie w środku przed tym domkiem nie zaprotestowało i tak po dopełnieniu formalności, wrzuciliśmy nasze najpotrzebniejsze rzeczy do pokoju na piętrze /na piętrze! To też nie bez znaczenia informacja/ i wskoczyliśmy w auto w poszukiwaniu jakiejś restauracyjki, żeby coś zjeść. Znaleźliśmy całkiem ładne miejsce i za chwilę mieliśmy na stole taką oto całkiem pokaźną pizzę:

Obrazek

Posileni, lekko zmęczeni, ale zadowoleni wróciliśmy do naszej kwatery. Ponieważ lało dalej a wieczór sprawił, że zrobiło się już naprawdę chłodno, pozamykałam jak najszczelniej niewielkie okienko w naszym pokoiku i poszliśmy spać.

O 4 nad ranem obudziły nas komórki /to znaczy mnie i męża, młody wymagał budzenia dodatkowego/. Ponieważ młody był jeszcze lekko zaspany, jak siedliśmy do śniadania to i najdłużej mu przy tym posiłku zeszło. Ja w między czasie zabrałam się już za pakowanie a mąż zszedł na dół do auta.

Nagle słyszę spokojny acz nad wyraz cichy głos mojego dziecka:

- Mamo tu jest skorpion.
- Hmmm
- Mamo ale tu naprawdę jest żywy skorpion - dotarło do mnie! Oderwała się od plecaka i faktycznie w miejscu gdzie przed chwilą siedziało moje dziecko siedział teraz skorpion!

- Użarł Cię???
- No co ty??? Chyba bym poczuł

Zagapiliśmy się na niego obydwoje.

- A co wy robicie??? - mój mąż stanął w drzwiach. To gdzie stoi określiłam bardziej na wyczucie, bo ani na chwilę nie spuszczałam wzroku ze skorpiona a w ogóle z wrażenia nie usłyszałam, że wchodzi /swoją drogą musieliśmy zabawnie wygląda debatując nad tym krzesłem/.

- Tu jest skorpion - tym razem zgodnie odparłam razem z dzieckiem

Do naszych dwóch głów dołączyła trzecia.
- Skoro siedzi spokojnie to niech siedzi i tak już stąd wyjeżdżamy...

- No niby tak, tyle, że właśnie do mnie dotarło, że wieczorem zamknęłam okno więc raczej nie wlazł niedawno a musiał spędzić całą noc razem z nami....

-------------------------------------------------------------------------------------

Oto jest koniec bajki. I koniec zabawy...

Nie pytajcie mnie więcej o nic, bo gdybym coś więcej wiedziała, to bym wam sama opowiedziała... :wink: /w domyśle suplementów nie będzie :lol: /.

Dziękuję Wam wszystkim, zarówno tym, którzy się tu wpisywali jak i tym czytającym ukradkiem. Na pisanie tej relacji zdecydowałam się pod wpływem impulsu. Kolejne odcinki niejednokrotnie pisałam pospiesznie pod wpływem chwili, lecz mimo wielu, wielu niedociągnięć bardzo się cieszę, że ją napisałam, gdyż czytając te moje wypociny ostatnio /po przerwie na forum/ zdałam sobie sprawę jak wiele z tych wspomnień z czasem umyka. Jeszcze raz dziękuję za wyrozumiałość i przesympatyczne komentarze z Wasze strony. :D

Na pożegnanie jeszcze piosenka, która stała się tytułem tej relacji

podróż w krainę baśni

Pozdrawiam,
Joanka

Obrazek
Ostatnio edytowano 28.02.2012 19:59 przez Joanka23, łącznie edytowano 4 razy
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 17.02.2011 17:01

Narobiłaś mi apetytu...

Nie, nie na pizzę. ;) Na Plitvicka jezera. Chyba odgrzebię swoje fotki i jeszcze dodatek do suplementu zrobię...

Dziękuję za Podróż,
wojtek
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 17.02.2011 17:09

Franz napisał(a):Chyba odgrzebię swoje fotki i jeszcze dodatek do suplementu zrobię...

Super! Na pewno masz piękne zdjęcia... :D
Z tego co gdzieś chyba u kogoś w relacji czytałam i pamiętam to Ty już dwa razy tam byłeś /maj i lipiec? - dobrze mówię :lol: / - tylko jeszcze nie znalazłam tej Twojej relacji... :( /póki co to jestem w trakcie nadrabiania tej aktualnie pisanej truchtem przez Słowenię i Chorwację :) /

Również dziękuję bardzo, że wytrwałeś u mnie do końca :lol:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 17.02.2011 17:11

Jak to dobrze być czasem nieświadomym :wink: można przynajmniej spokojnie przespać noc (choć powinnam napisać większą część nocy :wink: ) :D Można by powiedzieć, że pewien osobnik spał u Was na waleta :wink:

Ło matko - pamiętamy, pamiętamy :D Normalnie tych samych winyli słuchałyśmy. Pamiętam okładkę od tej płyty - taka czarna głowa jakiejś postaci na różowym :?: tle... a może to była okładka Calineczki :? W każdym bądź razie - normalnie przywołałaś hicior z dzieciństwa :D

pozdrawiam
:D
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 17.02.2011 17:21

Tymona napisał(a): Można by powiedzieć, że pewien osobnik spał u Was na waleta :wink:

Wiesz może on był współwłaściel :wink: - nie dopytałam, bo już nie chciałam tak prawie w nocy gospodyni budzić :lol:

Tymona napisał(a):Normalnie tych samych winyli słuchałyśmy. Pamiętam okładkę od tej płyty - taka czarna głowa jakiejś postaci na różowym :?: tle... a może to była okładka Calineczki :? W każdym bądź razie - normalnie przywołałaś hicior z dzieciństwa :D

Jak mam dokładnie tą samą okładkę co w linku :lol: a Calineczki na płycie nie pamiętam :( za to ostała mi się na winylu jeszcze Ośla Skórka, Alicja w Krainie Czarów i mała Natalia Kukulska :lol:

Również wielkie dzięki Tymonka za tak czynny udział w tej "podróży" :D
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 17.02.2011 17:25

Joanka23 napisał(a):Z tego co gdzieś chyba u kogoś w relacji czytałam i pamiętam to Ty już dwa razy tam byłeś /maj i lipiec? - dobrze mówię :lol: /

Ty to masz pamięć! :lol: Zgadza się w stu procentach.

Joanka23 napisał(a):póki co to jestem w trakcie nadrabiania tej aktualnie pisanej truchtem przez Słowenię i Chorwację :)

W niej się pojawią te lipcowe, ale dopiero w końcowej fazie. Póki co, to dopiero po Istrii buszuję.
A majowe były w drodze w Velebit. Bodajże dwie fotki zamieściłem w tamtej relacji. Wstrzymałem się z większą ilością z uwagi na tytuł: "Velebit", ale teraz nie jestem już taki ortodoksyjny. ;)

Joanka23 napisał(a):Również dziękuję bardzo, że wytrwałeś u mnie do końca :lol:

Cała frajda po mojej stronie. 8)

Pozdrawiam,
Wojtek
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 17.02.2011 17:37

Joanka23 napisał(a): Wiesz może on był współwłaściel :wink: - nie dopytałam, bo już nie chciałam tak prawie w nocy gospodyni budzić :lol:
Masz rację - to by było trochę nieelegancko :lol:

Joanka23 napisał(a):Jak mam dokładnie tą samą okładkę co w linku :lol:
Wiesz, poprzyglądałam się tej okładce z linku - i faktycznie coś mi się pomyliło - moja płyta też miała taką okładkę jak Twoja. Ale mnie męczyło "co to za okładkę pamiętam", Calineczkę znalazłam - ale to nie ta okładka, i dalej mnie męczy... :lol:

Joanka23 napisał(a): za to ostała mi się na winylu jeszcze Ośla Skórka, Alicja w Krainie Czarów i mała Natalia Kukulska :lol:
Ale masz fajne pamiątki :D

Joanka23 napisał(a):Również wielkie dzięki Tymonka za tak czynny udział w tej "podróży" :D
Odpowiedź ściągnę od Wojtka :wink: - cała frajda po mojej stronie :D

pozdrawiam
:D
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 18.02.2011 18:19

Franz napisał(a): Ty to masz pamięć! :lol:

Podobno :wink: choć moim zdaniem bardzo wybiórczą :lol: np. zaglądałam do relacji z Velebitu i nie pamiętam tam zdjęć z Plitvic także suplement jak najbardziej wskazany :D - zaraz natomiast przenoszę się do Truchtem przez Słowenię i Chorwację, bo już nadgoniłam tak jak i tą z Wysp Kanaryjskich tylko zameldować się już nie zdążyłam, bo mnie, jak zwykle, chłopaki od kompa pogoniły... :lol:

Tymona napisał(a): Ale mnie męczyło "co to za okładkę pamiętam", Calineczkę znalazłam - ale to nie ta okładka, i dalej mnie męczy... :lol:

:lol: nie, ja tej Calineczki na pewno nie miałam :( :wink: jak już Ci się przypomni co to Cię męczyło :wink: to daj znać, bo sama jestem ciekawa :lol:

A pamiętacie... jeszcze można było nagrywać na kartkę pocztową np. życzenia, albo piosenkę do odtworzenia na adapter? Fajne to było... :lol: - trochę tego szkoda, że już nie ma... - no ale kto teraz ma adapter? /znaczy się ja akurat mam :lol: - ale chyba jestem w mniejszości :wink: /
Mariusz1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz1 » 19.02.2011 01:36

W związku z tym co wyczytałem mam pytanko czy w Chorwacji są skorpiony? :?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.02.2011 01:46

Mariusz1 napisał(a):W związku z tym co wyczytałem mam pytanko czy w Chorwacji są skorpiony? :?

Tu masz co nieco o skorpionach.
Nie lękaj się. :oczko_usmiech:
rudik_a
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rudik_a » 19.02.2011 10:30

Dopiero dzisiaj odnalazłam tę relację..cudna!! a przy okazji wróciły wspomnienia, w ubiegłym roku oprócz Dubrownika przeżyłam taką samą podróż :)
do dziś zbieram się z napisaniem relacji jak ja to widziałam, tym bardziej że ja też "pierwszak" i chyba w końcu się zbiorę

pozdrawiam wszystkich cieplutko..zwłaszcza że za oknem "pada śnieg..pada snieg..dzwonią dzwonki sań.."
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 20.02.2011 01:34

Mariusz1 napisał(a):W związku z tym co wyczytałem mam pytanko czy w Chorwacji są skorpiony? :?

Muszę się przyznać, że też byłam tego nieświadoma przd wyjazdem, jakoś mi umknęło... :lol:
Niemniej jednak po powrocie zaraz sobie znalazłam na forum właśnie ten link co Anakin podał i dokładnie przestudiowałam. :lol:

Poza tym na wszelki wypadek wytrzepałam wszystkie rzeczy dokładnie, żeby sprawdzić czy przypadkiem nie przemyciłam jakiegoś zwierzaczka przez granicę... :wink: a skorpion kojarzył mi się raczej z "twardym zawodnikiem" - jeszcze by mi przeżył wirowanie... :wink:

rudik_a napisał(a):Dopiero dzisiaj odnalazłam tę relację..cudna!!.."

Bardzo mi miło, że Ci się podobała. :D

rudik_a napisał(a):a przy okazji wróciły wspomnienia, w ubiegłym roku oprócz Dubrownika przeżyłam taką samą podróż :)
do dziś zbieram się z napisaniem relacji jak ja to widziałam, tym bardziej że ja też "pierwszak" i chyba w końcu się zbiorę

W takim razie trzymam kciuki za Twoją relację! Z przyjemością pooglądam te miejsca "Twoimi oczami". :)

rudik_a napisał(a):pozdrawiam wszystkich cieplutko..zwłaszcza że za oknem "pada śnieg..pada snieg..dzwonią dzwonki sań.."

Również przesyłam serdeczne pozdrowienia! :D
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 21.02.2011 22:52

Joanka23 napisał(a):A na Ciebie to liczę, że wytrwasz tu ze mną do końca, bo co by nie mówić jesteś głównym prowodyrem tej relacji :wink:
Asia, jak widac :D
obie wytrwałyśmy do końca tej baśniowej relacji.
Pięknie pokazałas jeziora, super fotki :hearts:
szczególnie ta z parasolem i twoim uśmiechem
przypadła mi do gustu :D
aaaa ........ pizza 8O ło matko ............. jak młyńskie koło:lool:
tak się właśnie zastanawiałam czy już
większej nie było :lol:
:wink:
co do skorpiona
to i tak cię/was podziwiam za stalowe nerwy
ja to z pewnością prędzej bym na dole była... niż moje obuwie :lool:
A co do płyt ,fajnie że o nich wspomniałaś
przypomniało mi się że takowe posiadam
(dawno do nich nie zaglądałam.. może dlatego że adapteru już nie mamy :? )
naście lat temu .... małżonek mój będąc na kontrakcie
prezenty przesłał w postaci pocztówek dźwiękowych :D

Obrazek
pocztówka zawierała dedykację dla chłopaków oraz piosenkę /ki (szkoda że nie zapisaliśmy bo pamięc jak widac ulotna jest .... szkoda :cry: )
Obrazek

Piosenka z mojej pocztówki (zapamiętana )

dodatkowo od ciebie bonusa dostałam :wink: w postaci podróży sentymentalnej :D

Więc jeszcze raz .... Dzięki Asiu
....cudownie było podróżowac z tobą /wami
Pozdrowionka dla całej rodzinki
:papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Podróż w Krainę Baśni ;) - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone