Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podróż w Krainę Baśni ;)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.11.2010 20:35

Piękne zdjęcia murów i z murów :D

Fajne te Wasze urwisy! :D Widać, że im się podobało, jak przez 4 godziny biegali i nie nudziła im się zabawa w kotka i myszkę z rodzicami :wink:
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 04.11.2010 21:26

Tymona napisał(a): Ależ te Wasze chłopaki dbały o Waszą kondycję :D To wszystko w dobrej wierze :D Pomyśll - aerobik za darmo :mrgreen:

:lol:

Zdecydowanie z jednym dzieckiem jest łatwiej! :lol: ...ale co ja Ci będę mówić... sama wiesz jak to wygląda... :wink: :lol:

Elizasz napisał(a):Piękne zdjęcia z Dubrownika, miło powspominać z Tobą!!!

maslinka napisał(a):Piękne zdjęcia murów i z murów :D:

Dzięki Dziewczyny! :D Coś tam się jednak uchwycić udało :lol:

maslinka napisał(a):Fajne te Wasze urwisy! :D Widać, że im się podobało, jak przez 4 godziny biegali i nie nudziła im się zabawa w kotka i myszkę z rodzicami :wink:

Nudzić to im się nie nudziło :lol: a jeszcze im mało było :roll: ...bardziej to już my /starszyzna :wink: / dość mieliśmy tego spaceru w pełnym słońcu :lol:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 04.11.2010 22:21

Eeech, cudnie...
Dwukrotnie już zahaczyłem o Dubrownik, ale takich pięknych zdjęć nie udało mi się zrobić. Dobrze, że choć w ten sposób mogę je sobie pooglądać. :)

Pozdrawiam,
Wojtek
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 05.11.2010 10:06

Joanka23 napisał(a):Gdzieś tam w locie człowiek pstryknął to i tamto:

Śliczne to "to i tamto"
Co tu dużo pisać - Dubrownik jest przepiękny 8)

Joasiu, dzięki za spacer po murach.
Pozdrawiam :papa:
brokers7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brokers7 » 06.11.2010 12:50

zgadzam się z przedmówcami. Fajne fotki :-)
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 06.11.2010 15:10

No to fajnie, że mimo wszystko się Wam podobają. :D
Bardzo się cieszę a jeszcze bardziej mój synek, bo to i jego aparat a i niektóre zdjęcia też jego autorstwa /nietrudno się domyślić które :wink:/
Pozrowionka,
Joanka :D
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 07.11.2010 20:01

Mówiłaś ... że u Ciebie powolutku ... nie to co u Piotra !

W poziomie może i tak ... ale ciągłe góra-dół ... dół-góra ...góra-dól etc. .... i znów zmachany jestem. ;)

Zdjęcia śliczne ... widać że "w locie" ... i to wysokim ! :)

Pozdrawiam
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 07.11.2010 20:11

A tam zmachany - zaprawę masz taką po tych Dolomitach, że nie uwierzę... :lol: - A! Ale my "lampę" jeszcze do tego mieliśmy - słoneczko dogrzewało jak się patrzy :D - jak przystało na południe Dalmacji :lol:

A o co chodzi, z tym, że w poziomie może i powolutku 8O - coś nie zrozumiałam :lol:
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 07.11.2010 20:34

A nic ... taki skrót myślowy ... nawiązujący do wpisu Wojtka ! :)

forum/viewtopic.php?p=616688#616688

... i to, że na murach ten spokój się skończył !

:)
Mdziumka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mdziumka » 08.11.2010 16:47

Joanka23 napisał(a):
Ale żeby w "klimat" tych naszych rozkołysanych :wink: zdjęć wejść było prościej, to na początek zachęcam, co by jednak jakiegoś "wspomagacza" zażyć :wink:

Zachęcona taką propozycją, a może zaniepokojona tym, co mnie czeka, nalałam sobie i ja kieliszeczekObrazek i zasiadam do czytelni.
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 08.11.2010 20:26

Witaj Mdziumka :D - fajnie, że zajrzałaś a jak się dobrze "znieczulisz" to może i uda Ci się coś w tych zdjęciach dostrzec :wink: - jak co niektórym... :oczko_usmiech:

Mariusz - w sumie to do końca wyjazdu już był spokój i nic się nie działo.

Tak specjalnie to o tych następnych daniach to nie mam o czym pisać...
Jakieś zakupy, porobiliśmy. Oczywiście już o zdjęciach, żeby porobić te stragany, sklepiki to nie pomyślałam. :oops:

Przy okazji Weldon wspominał, że jak był we wrześniu, to rakiji nie można było kupić na straganach. U nas bez problemu, na głównej promenadzie, na straganach stała. :lol: Troszkę, żeśmy kupili na prezenty, ze względu na butelki, bo ładne, ale rakija, jako taka, to dużo lepsza jakościowo ta garażowa jednak /mz/.
Problem natomiast mieliśmy z proškiem, bo jego dla odmiany na straganach uświadczyć nie mogliśmy :lol: i najlepsze, że po garażach też nie było. W sklepach jedynie i już byłam skłonna ten sklepowy zakupić...
Jednak jak kupowałam parea - takie w formie krótkich spódniczek /też na prezenty, niedrogie, bo po jakieś 15 kun a zawsze to już kawałek szmatki a nie tylko bimber człowiek przywozi :lol: / - to tak się a propos tego proška zgadało i sprzedawca nas pokierował. Do głowy by mi nie przyszło, żeby tam iść szukać, 8O bo ciemna uliczka okrutnie i taka typowo okolica sypialniana. Ale to jest nic, bo najbardziej się ubawiliśmy tym, że biorąc parę litrowych flaszek pani nas się pytała, czy je domykać, czy od razu na plażę z nimi idziemy. 8O Ponoć jak cię widzą tak cię piszą, :wink: trzeba było tą prawdę jakoś przełknąć, :lol: ale biorąc pod uwagę, że dziecko z nami było, to jednak w lekkim szoku byliśmy. 8O

Widziałam taki wątek na forum: co kupić jako pamiątkę dziecku? I tu się zgadzam, że problem jest, bo chińszczyzna króluje /oczywiście mz -może i czegoś nie dopatrzyłam/. My mieliśmy sprawę ułatwioną, bo nasz synek ma zwyczaj przywożenia sobie z różnych miejsc t-shirty z nadrukami typowymi dla danego miejsca. Tym razem była to koszulka z mapą Chorwacji - trochę za duża, ale akurat ta mu się najbardziej podobała - nic to za rok będzie jak znalazł. :lol: Jeszcze jakiś breloczek dokupił i torbę na ramię /gdzieś tam się na wcześniejszych zdjęciach przewinęła/.

Natomiast jeden z pomysłów, który mi się spodobał na pamiątki dla dziecka /tyle, że to bardziej dla dziewczynek/, to przywożenie z różnych stron świata śnieżnych kul. Naprawdę w zależności od kraju bardzo się od siebie różnią i bardzo często w środku jakiś charakterystyczny element dla danego kraju się znajduje i dzieciakowi łatwiej, na zasadzie skojarzeń, dany kraj pamiętać. Co prawda to czasami nieźle się trzeba za nimi nalatać, żeby jakąś fajną wypatrzeć. :wink:

Hehe przypomniało mi się a propos pamiątek: jedni moi znajomi mają też fajny patent przywożenia z różnych stron świata symboli rodziny. I tu mi się przypomniało Franz :D , że na Fuerteventurze jeden Murzyn im wmówił, że tam symbolem rodziny są trzy żyrafy, to że trzy to rozumiem, ale z jakiej paki żyrafy 8O - wiesz coś na ten temat?

Te ostatnie dni spędziliśmy głównie na plaży:

Obrazek

Młody próbował jeszcze coś dojrzeć pod wodą:

Obrazek

Starszy skakał na łeb na szyję: :lol:

Obrazek

Ja leniuchowałam, podczytując przewodniki, bo już wszystkie przywiezione ze sobą książki dawno zdążyliśmy przeczytać:

A to tu a to tam, od czasu do czasu popijaliśmy co nieco: :wink:

Obrazek

Obrazek

A to jeszcze jakaś fotka palmy:
:wink:
Obrazek

No i oczywista oczywistość podziwialiśmy zachody słońca:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

oraz tą wieczorną Podgorę:

Obrazek

Obrazek

Aż przyszedł czas pożegnania:

Obrazek

Trochę smutno było: :(

Rzuciliśmy za siebie kamyczki do morza, żeby wrócić i w drogę.

Smutek rozstanie łagodził fakt, że czekały nas jeszcze Plitvička Jezera. :D
Ostatnio edytowano 28.02.2012 19:42 przez Joanka23, łącznie edytowano 3 razy
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.11.2010 20:39

Joanka23 napisał(a):
Rzuciliśmy za siebie kamyczki do morza, żeby wrócić

My zawsze rzucamy lipy.
Ale powiem Ci ( w tajemnicy :wink:) ,że smutek ten sam! :cry:
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 08.11.2010 20:46

Joanka23 napisał(a):
Rzuciliśmy za siebie kamyczki do morza, żeby wrócić i w drogę.

Identycznie, jak my....

Joanka23 napisał(a):Smutek rozstanie łagodził fakt, że czekały nas jeszcze Plitvička Jezera. :D

Też mieliśmy Plitvickie w planie w drodze powrotnej, ale nam szyki pokrzyżowała pogoda :cry:, więc obejrzę je na Twoich fotkach :D
Mdziumka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mdziumka » 09.11.2010 13:42

Joanka, albo ja wypiłam za dużo, albo to było całkiem niezłe :lol: . Coś Ty kręcisz, że fotograf z Ciebie marny, i że pisać nie umiesz :wink: . Żeby się przekonać, jak to z Tobą jest naprawdę, poczekam na Plitvickie.

Masz śliczny uśmiech i na szczęście szczodrze nas nim obdarzasz :lol: .

Joanka23 napisał(a): Muszę przyznać, że do tej pory nie mogę odżałować, że nie zrobiliśmy tam zdjęcia tej głównej plaży - ludzie byli tak poukładani ja sardynki w puszce. :lol: Jeśli ktoś z Was miałby takie zdjęcie to bardzo mile widziane. :)

Mówisz-masz. To jest plaża jak z koszmarów sennych

Obrazek
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.11.2010 13:44

Nie jest źle.
Nawet jest jeszcze gdzie parasol sobie wetknąć ...

:wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Podróż w Krainę Baśni ;) - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone