dzkzsl napisał(a):Co w przypadku jak jadę autem rodziców ?
hrupek666 napisał(a):Oczywiscie masz racię to nie jest problem ale z tego co wiem to oni pracują 8-16 tak jak ja .A 40 zł to jest jakieś picie i nie lubie byc wyzyskiwany nie chodzi o pieniądze ale o zasady ,a ja pytam o przepisy czy takie istnieją czy to wymysł PZMotu.
ebolec napisał(a):Napiszę więc może w ten sposób- zdarzyło mi się jechać dwukrotnie pożyczonym od ojca samochodem- raz do Grecji, a drugim razem do Bułgarii. Za każdym razem miałem upoważnienie z PZMot-u (dla świętego spokoju ), ale muszę przyznać, że na żadnej z granic- a było ich kilka- nie żądano ode mnie upoważnienia. Nawet na osławionych ze szczegółowości Węgrzech...
Jest takie powiedzenie survivalowe :"Miej nadzieje na najlepsze ale przygotuj się na najgorsze" - przytaczam je gdybyś pojechał bez tego Świstka i miał pecha...
adiWITTTT napisał(a):hejka mógłbyś mi przesłać skany takich upoważnień:) oczywiście bez danych bardzooooooo proszę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
hrupek666 napisał(a):JA wiem PZmot zapomniał napisać jednego słowa w art.71 .
Mieliście racę co do upoważnienia ale chodzi tam samochody zarejestrowane w innym kraju nie RP. wklejam link do poprawnie napisanego art.którym podpiera się PZmot
http://www.policja.pl/palm/pol/166/1006 ... st_5a.html
Po telefonie do pani:
PZM-Travel Sp. z o.o.
Ul.Madalińskiego 20 lok. 3A
( wejście od Melsztyńskiej)
02-513 Warszawa
022/8498449
022/8496904
Otrzymałem wiadomość że nie ma podstaw prawnych i nie jest mi potrzebne takie upoważnienie
Pozdrawiam