Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podróż po Chorwacji z przyczepą

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bogus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogus » 24.06.2007 15:20

Witam,
zamierzamy ze znajomymi spędzić urlop w Chorwacji podróżując wzdłuż wybrzeża przez 3 może 4 tyg. z przyczepami. Jedziemy z dziećmi 6-8 lat.
Czy Możecie pomóc w doborze campingu/campingów, na których warto się zatrzymać na "dłużej" tzn 4-5 dni ze względu na bezpośredni dostęp do morza, ładną plażę czy ....nne atrakcje.
Na pewno będziemy chcieli zawitać do Dubrownika. Czy jest w okolicach Dubrownika godny polecenia camping?

Pozdrawiam i będę wdzięczny za pomoc.
Bogdan.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 24.06.2007 15:38

Witaj Bogus
Po pierwsze primo skasuj ten drugi wątek wchodząc w edycję i zaznaczając "usuń ten post" i robiąc "klik" myszą w przycisk "Wyślij"
Po drugie primo w okolicach Dubrovnika mógłbym Ci polecić camping "Pod Maslinom", o którym jest baaardzo głośno wśród Cromaniackiej Braci :D żaden Camping w Cro nie doczekał się 37 stron postów ;)

Pozdrav :papa:
Pawel67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawel67 » 24.06.2007 20:14

Tyle tylko, że nie polecam manewrów z przyczepami po tym campie.
Bogus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogus » 24.06.2007 20:38

Pawel67 napisał(a):Tyle tylko, że nie polecam manewrów z przyczepami po tym campie.

...mam rozumieć, że kemping jest tak mały?
Jak daleko na plażę?
Bogus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogus » 24.06.2007 20:43

Leszek Skupin napisał(a):Witaj Bogus
Po pierwsze primo skasuj ten drugi wątek wchodząc w edycję i zaznaczając "usuń ten post" i robiąc "klik" myszą w przycisk "Wyślij"
Po drugie primo w okolicach Dubrovnika mógłbym Ci polecić camping "Pod Maslinom", o którym jest baaardzo głośno wśród Cromaniackiej Braci :D żaden Camping w Cro nie doczekał się 37 stron postów ;)

Pozdrav :papa:

....zgodnie z zaleceniami, zrobiłem pierwsze i drugie primo
Pawel67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawel67 » 25.06.2007 20:52

Jest zadrzewiony, z ciasnym wjazdem, itp. Zależy jaką masz przyczepę. Moje hobby (5m + dyszel) nie jest łatwe w manewrach. Oczywiście można odczepić i podepchać - ale to nie sportowe zachowanie. Poza tym jeżeli robisz objazdówkę to szkoda czasu na takie zabawy. Dwa lata temu byłem obok na Rudine - niestety w tym roku podobno jest zamknięte z powodu remontu.
Bogus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogus » 25.06.2007 22:15

Pawel67 napisał(a):Jest zadrzewiony, z ciasnym wjazdem, itp. Zależy jaką masz przyczepę. Moje hobby (5m + dyszel) nie jest łatwe w manewrach. Oczywiście można odczepić i podepchać - ale to nie sportowe zachowanie. Poza tym jeżeli robisz objazdówkę to szkoda czasu na takie zabawy. Dwa lata temu byłem obok na Rudine - niestety w tym roku podobno jest zamknięte z powodu remontu.

..... no tak, moje Hobby delikatnie dłuższe (5,4).
Dzięki za info. Bogdan.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.06.2007 22:32

Bogus napisał(a):Witam,
zamierzamy ze znajomymi spędzić urlop w Chorwacji podróżując wzdłuż wybrzeża przez 3 może 4 tyg. z przyczepami. Jedziemy z dziećmi 6-8 lat.
Czy Możecie pomóc w doborze campingu/campingów, na których warto się zatrzymać na "dłużej" tzn 4-5 dni ze względu na bezpośredni dostęp do morza, ładną plażę czy ....nne atrakcje.
Na pewno będziemy chcieli zawitać do Dubrownika. Czy jest w okolicach Dubrownika godny polecenia camping?

Bogdan.

Kiedy jedziecie, jakie kempingi Was interesują, duże-małe, gdzie planujecie pierwszy pobyt. :?:
Bogus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogus » 26.06.2007 08:42

Janusz Bajcer napisał(a):
Bogus napisał(a):Witam,

Bogdan.

Kiedy jedziecie, jakie kempingi Was interesują, duże-małe, gdzie planujecie pierwszy pobyt. :?:

Wyjeżdżamy na 4 tyg. Zaczynamy 7 lipca. Interesują nas kempingi z dostempem do plaży. Mogą być o wyższym standardzie. Jedziemy z dziećmi (5/6 lat). Przyczepy nasze są dość spore. Ponad 5 m. + dyszel. Wiekość kempingu nie ma znaczenia, byle dało się wiechać.
Planujemy zacząć od północy. Precyzyjniej ? - jeszcze nie wiem. Zależy gdzie warto zacząć?
Myślę, że ideałem będzie znaleść 3/4 kempingi w róznych rejonach Chorwacji, na których spędzimy np. po 5 dni.
Urlop kończymy w okolicach Dubrovnika.
Z niecierpliwością czekam na Twoją podpowiedź/propozycję.
Pozdrawiam, Bogdan.
darpik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darpik » 26.06.2007 08:56

Cześ właśnie wróciłem przedwczoraj z 3 tyg pobytu przyczępa w chorwacji z czystym sumieniem mogę polecić kamping Solaris w szibeniku do morza 20 metrów łatwy wjazd mój deflexs 5,8 kompleks basenów dzieci 3 i 6 lat dobre zejscie do moza cena 22 euro . Potem byliśmy na wyspie Murter fajne miejsce do nurkowania obok campu piaszczysta plaża cena ok 18 euro dzień dość cięzki wjazd i manewrowanie.Camp Slanica
Póżniej byliśmy na wyspie Pag camp Simuni najdroższy wydzielone parcele z wodą i odpływem zero problemów z manewrami nad samym morzem ok 28 euro.
Na jeden nocleg po drodze polecam camp Planik w Razanacu koło Zadaru 18km od zjazdu z autostrady ok 15 euro. Wszystkie campy nad samym morzem oprócz ostaytniego wszystkie zacienione . Przyjemnego Pobytu Darpik
GRZEGORZ 04567
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) GRZEGORZ 04567 » 27.06.2007 22:39

Cześć Darpik!

napisz coś więcej o Simuni.
28 euro sama parcela -tak to mam zrozumiec?
ile jeszcze od osoby.
ja wybieram się 8 lipca, właśnie na Simuni.
Manewry--podjazdy ok?
dużo jest juz przczep?
ja wybieram się moja ponad 6 metrów :)))

Pozdrav
Grzegorz
GRZEGORZ 04567
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) GRZEGORZ 04567 » 27.06.2007 22:44

Darpik!
a powiedz jeszcze jedno..jaki miałeś czas przejazdu do CRO?
sam tylko prowadziłeś..ciekaw jestem bo mieszkamy obok siebie :))
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.06.2007 23:25

Bogus napisał(a):Z niecierpliwością czekam na Twoją podpowiedź/propozycję.
Pozdrawiam, Bogdan.

Jeśli mogę zaproponować, to moja propozycja jest taka:
Pierwszy nocleg na kempingu Korana rano zwiedzanie Parku Pitvicke Jezera (jeśli nie byliście)
Po zwiedzeniu (trawa 4-6 godzin) przejazd na morze w okolice Zadaru.. Jest tam najlepszy wg rankingu kemping w Chorwacji Holiday Village Zaton.
Kemping dość duży, w sezonie głośny, ale plaża i woda w morzu dobra dla małych dzieci, jest basen i wiele innych atrakcji.. Jako przeciwieństwo tego kempingu polecam małe i tanie przydomowe kempingi w Sveti Petar parę kilometrów dalej za Zadarem, a jak tam jest i co zwiedzać w okolicy -odsyłam do relacji z 2006 r.
forum/viewtopic.php?t=13524

Polecam też jako alternatywę dla powyższych Kemping Kozarica w Primosten - byłem tam w 2005 r. forum/viewtopic.php?t=8824

Po kilku dniach można przenieść się do Primosten na Kemping Adriatic tam plaża bardziej kamienista, ale jest najwięcej otwartego morza w Dalmacji na stałym lądzie. Ten kemping też nie należy do tanich, ale warunki bardzo dobre i blisko do Trogiru i Splitu, które warto zwiedzić.
Polecany przez poprzednika Kemping Solaris w Sibeniku również polecam na pobyt (nie byłem na nim, ale odwiedzałem w celu sprawdzenia warunków)
W pobliżu Sibenika i Primosten jest jeszcze Kemping Jesenovo
Tu nie byłem, ale ze strony wygląda pozytywnie.

Najtrudniej polecić mi coś w Południowej Dalmacji w rejonie Dubrovnika, w tamtym rejonie byłem tylko raz w 2004 r. na kempingu Dole http://www.hoteli-zivogosce.hr/ ale z niego do Dubrovnika jest ok. 100 km.
Obok Dole są dwa inne mniejsze urokliwe kampy:
http://www.autocamp-boban.com/hr/index.htm
http://www.autokamp-ciste.com/hr-index.htm

Najbliżej Dubrovnika kempingi, które wydaję się dobre dla przyczep to:
http://www.campkupari.com/opis.htm
http://www.camping-adriatic.com/objekt. ... jektu&d=na

Wybór miejsc i kempingów oczywiście pozastawiam Wam, a jak mało, to można zajrzeć jeszczeTU

:papa:
Ostatnio edytowano 28.06.2007 08:59 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Bogus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogus » 28.06.2007 07:35

darpik napisał(a):Cześ właśnie wróciłem przedwczoraj z 3 tyg pobytu przyczępa w chorwacji z czystym sumieniem mogę polecić kamping Solaris w szibeniku do morza 20 metrów łatwy wjazd mój deflexs 5,8 kompleks basenów dzieci 3 i 6 lat dobre zejscie do moza cena 22 euro . Potem byliśmy na wyspie Murter fajne miejsce do nurkowania obok campu piaszczysta plaża cena ok 18 euro dzień dość cięzki wjazd i manewrowanie.Camp Slanica
Póżniej byliśmy na wyspie Pag camp Simuni najdroższy wydzielone parcele z wodą i odpływem zero problemów z manewrami nad samym morzem ok 28 euro.
Na jeden nocleg po drodze polecam camp Planik w Razanacu koło Zadaru 18km od zjazdu z autostrady ok 15 euro. Wszystkie campy nad samym morzem oprócz ostaytniego wszystkie zacienione . Przyjemnego Pobytu Darpik

Dzięki za podpowiedź
Bogdan
Bogus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogus » 28.06.2007 07:38

Janusz Bajcer napisał(a):
Bogus napisał(a):Z niecierpliwością czekam na Twoją podpowiedź/propozycję.
Pozdrawiam, Bogdan.

Jeśli mogę zaproponować, to moja propozycja jest taka:
Pierwszy nocleg na kempingu Korana rano zwiedzanie Parku Pitvicke Jezera (jeśli nie byliście)
Po zwiedzeniu (trawa 4-6 godzin) przejazd na morze w okolice Zadaru.. Jest tam najlepszy wg rankingu kemping w Chorwacji Holiday Village Zaton.
Kemping dość duży, w sezonie głośny, ale plaża i woda w morzu dobra dla małych dzieci, jest basen i wiele innych atrakcji.. Jako przeciwieństwo tego kempingu polecam małe i tanie przydomowe kempingi w Sveti Petar parę kilometrów dalej za Zadarem, a jak tam jest i co zwiedzać w okolicy – odsyłam do relacji z 2006 r.
forum/viewtopic.php?t=13524

Polecam też jako alternatywę dla powyższych Kemping Kozarica w Primosten - byłem tam w 2005 r. forum/viewtopic.php?t=8824

Po kilku dniach można przenieść się do Primosten na Kemping Adriatic tam plaża bardziej kamienista, ale jest najwięcej otwartego morza w Dalmacji na stałym lądzie. Ten kemping też nie należy do tanich, ale warunki bardzo dobre i blisko do Trogiru i Splitu, które warto zwiedzić.
Polecany przez poprzednika Kemping Solaris w Sibeniku również polecam pobyt (nie byłem na nim, ale odwiedzałem w celu sprawdzenia warunków)
W pobliżu Sibenika i Primosten jest jeszcze Kemping Jesenovo
Tu nie byłem, ale ze strony wygląda pozytywnie.

Najtrudniej polecić mi coś w Południowej Dalmacji w rejonie Dubrovnika, w tamtym rejonie byłem tylko raz w 2004 r. na kempingu Dole http://www.hoteli-zivogosce.hr/ ale z niego do Dubrovnika jest ok. 100 km.
Obok Dole są dwa inne mniejsze urokliwe kampy:
http://www.autocamp-boban.com/hr/index.htm
http://www.autokamp-ciste.com/hr-index.htm

Najbliżej Dubrovnika kempingi, które wydaję się dobre dla przyczep to:
http://www.campkupari.com/opis.htm
http://www.camping-adriatic.com/objekt. ... jektu&d=na

Wybór miejsc i kempingów oczywiście pozastawiam Wam, a jak mało, to można zajrzeć jeszczeTU

Bardzo nam Pomogłeś. Dzięki, pozdrawiamy. Bogdan.

:papa:
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone