piotrulex napisał(a):szaki17 napisał(a):piotrulex napisał(a): w gre wchodzi najlepsza, najszybsza i najbezpieczniejsza trasa ...
Jak kolega startuje z Katowic to polecam przejście w Chałupkach a tam zaraz za granicą, Stary Bochumin, zaczyna się Czeska autobana która prowadzi z małymi przerwami aż do Cro
Zwykle przekraczalismy granice w Cieszynie. Dlaczego akurat proponujesz przez Chalupki. Jak zerkam na google maps to w Czechach podobna ilosc autostra z obu przejsc a po Polskiej stronie do Cieszyna droga wyglada na zdecydowanie lepsza ...
Chce mykac autostradami ale Slownie chcialbym objechac. Mam w planie tam byc jak juz jasno bedzie bo lekka kima w aucie na parkingu w nocy obowiazkowa
petr napisał(a):ronin85 napisał(a):A ja chce wyjechać 09.06 o 17.00 z Warszawy. Jadę do Primosten. Obawiam się że na "raz" trasy nie zrobię ... zastanawiam się jeszcze którędy jechać. Chciałbym ominąć Słowenię ( 35e ) ale zarazem wybrać najlepszą drogę ... zejdzie się pewnie trochę żeby zaplanować optymalną trasę ;/
My jedziemy do Sibenika czyli ok 25km blizej od niz wy, czterokrotnie tam jechalem i nigdy nie probowalem na raz tej trasy pokonac. Jesli wyjedziesz o 17 to bedac w okolicach Grazu bedzie juz switac.ale do celu jeszcze bedzie spory kawalek drogi. Ja z W-wy wyjezdzam okolo 18.00 za Wiedniem robie 3 godzinny postoj i okolo poludnia jestem na miejscu objezdzajac wczesniej autostrade w Slowenii, ale w tym roku kupuje winiete doszedlem do wniosku ze ten objazd przestaje mi sie kalkulowac.
miłoszek napisał(a):Szaki
tak z ciekawości to jaką trasą jeździsz z Opola?
petr napisał(a):...Prawde mowiac nie chce mi sie po nocnej jezdzie opuszczac na zjezdzie 226 austostrady A9 i kierowac sie lokalna droga na Mureck i dalej jechac przez Lenart i Ptuj wole zaplacic te 30 e w obie strony i nie zastanawiac sie czy nie zamkneli jakiejs drogi tak jak to mialo miesjce rok temu w czasie powrotu.
gonzo napisał(a):Wielka mi odmiana 30 euro na takim długim odcinku to żadne oszczędności każdy szybko i bezpiecznie dotrzeć do celu a nie krążyć jakimiś lokalnymi drogami.
Seavolv napisał(a):gonzo napisał(a):Wielka mi odmiana 30 euro na takim długim odcinku to żadne oszczędności każdy szybko i bezpiecznie dotrzeć do celu a nie krążyć jakimiś lokalnymi drogami.
Zależy dla kogo 30E to oszczędność a dla kogo nie. Jak bym miał nadmiar kasy to też bym sobie głowy nie zawracał, ale dla mnie wydać 65zł za 45km (dokładnie nie wiem) autostrady to stanowczo za dużo, Jednak każdy zrobi jak mu wygodnie w końcu nikt nikogo nie zmusza do jazy objazdem
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi