Maciety napisał(a):Wrocławia o 4 rano i mam zamiar być max. na 18 na Zadarskiej Rivierze
Planuj jazdę zawsze na poczatku lub w środku tygodnia. Omijamy wtedy "korkowe" niespodzianki.
Pozdrawiam.
smoki3
Maciety napisał(a):Wrocławia o 4 rano i mam zamiar być max. na 18 na Zadarskiej Rivierze
jums napisał(a):Gdzieś na autostradzie międy Brnem a Czeskim Cieszynem jest objazd jakimiś pipidówkami, bo cały pas autostrady jest zamkniety. Ale ten objazd to jakieś 15 min, więc nie tak źle. Nie wiem jak z pasem w stronę Brna.
wojan napisał(a):who napisał(a):Czterokrotnie jechałem przez/do Cro nocą. Generalnie jechało mi się dobrze. Puste drogi, ani żywej duszy, co może nieco deprymować . Piszę o trasie Zagrzeb/Dubrovnik, kiedy jeszcze nie było autostrady, a więc przez Plitvickie, Knin, Sinj, Cista Provo, Dupci, itd...
Ale teraz za dnia, za dnia.
BTW - chłopcy uwielbiają stać z laserową suszarką pod wiaduktem w Opuzen. Łapią ludzi z dziką satysfakcją i są nieprzekupni - straszą od razu sądem w pobliskim Metkovicu. Mnie dziabnęli na 300kn, za "zapomniane" niezapalone światła mijania.
Co do Opuzen to potwierdzam.Jeździłem tamtędy kilka razy tam i nazad-zawsze stali.Całe szczęście zawsze jeżdżę dość grzecznie i nie udało im się mnie drapnąć
Pozdrawiam.
kaeres napisał(a):WIOLAB napisał(a):Ja jechałam tydz temu w sobote i również nie było nigdzie korków
Obiazd faktycznie był ale bardzo króciutki, dobrze oznaczony
Ale w którym miejscu ?
Na początku przy Czeskim Cieszynie czy przy końcu trasy w Czechach czyli przy Brnie ?
piotrulex napisał(a): w gre wchodzi najlepsza, najszybsza i najbezpieczniejsza trasa ...
smoki3 napisał(a):Maciety napisał(a):Wrocławia o 4 rano i mam zamiar być max. na 18 na Zadarskiej Rivierze
Planuj jazdę zawsze na poczatku lub w środku tygodnia. Omijamy wtedy "korkowe" niespodzianki.
Pozdrawiam.
smoki3
ronin85 napisał(a):A ja chce wyjechać 09.06 o 17.00 z Warszawy. Jadę do Primosten. Obawiam się że na "raz" trasy nie zrobię ... zastanawiam się jeszcze którędy jechać. Chciałbym ominąć Słowenię ( 35e ) ale zarazem wybrać najlepszą drogę ... zejdzie się pewnie trochę żeby zaplanować optymalną trasę ;/
ronin85 napisał(a):A ja chce wyjechać 09.06 o 17.00 z Warszawy. Jadę do Primosten. Obawiam się że na "raz" trasy nie zrobię ... zastanawiam się jeszcze którędy jechać. Chciałbym ominąć Słowenię ( 35e ) ale zarazem wybrać najlepszą drogę ... zejdzie się pewnie trochę żeby zaplanować optymalną trasę ;/
szaki17 napisał(a):piotrulex napisał(a): w gre wchodzi najlepsza, najszybsza i najbezpieczniejsza trasa ...
Jak kolega startuje z Katowic to polecam przejście w Chałupkach a tam zaraz za granicą, Stary Bochumin, zaczyna się Czeska autobana która prowadzi z małymi przerwami aż do Cro
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi