Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

podróż nocą do cro??

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 11.05.2010 08:16

Dlaczego nocą.... Szybciej, Dzieciaki śpią, Mniejszy ruch na drogach, bezpieczniej, mniej nerwów z powodu np. korków.
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 11.05.2010 08:58

marcel232 napisał(a):ja zawsze jade na raz. dziecko przynajmniej polowe trasy przespi a przez druga czesc oglada bajki. Z wybrzeza jezdze teraz przez niemcy wiec do dalmacji mam 2000km w 1 strone ale spokojnie przejezdzam to w 20h. Cale zycie pracuje o roznych porach dnia, czeste zmiany stref czasowych, itp wiec dla mnie zadna roznica czy to dzien czy noc. kiedys zona probowala mnie zmienic ale....bardziej sie meczylem siedzac obok niz za kolkiem wiec teraz ja jezdze.
20 h za kierownicą - to powinno być karalne :oops:
2000 w 20 h praktycznie bez dłuższych przerw.
Zdrowia życzę.
scrapp
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scrapp » 11.05.2010 09:37

20 h za kierownicą - to powinno być karalne
Bo?

Najlepiej karać wszystko, co jest odstępstwem on średniej.
Bo przecież jak ktoś ma takie predyspozycje i może to go ukarać!!!!
Nie może być tak, że ktoś będzie inny. Przecież odmieńców to na stos!!!

A jedni to blondynki a inni brunetki….
Strach pomyśleć jak uchwalą jedynie słuszny kolor.

PS.
I zaraz zacznie się tłumaczenie i płacz.
A ja będe dalej na raz!! I nie ma to jak się otrzeźwić pod wodospadem KRK-a
Mijus
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mijus » 11.05.2010 09:52

:D jadąc pół drogi nocą a pół za dnia pogodzimy się wszyscy co do pory wyjazdu lub powrotu z wakacji jak ktoś woli ...
rufus71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus71 » 11.05.2010 16:43

Jasio a ty swoje.Ja też moge 20 godz jechać. Daj już spokój każdy jedzie jak chce a tobie nic do tego.A może ty jesteś z ITD?
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 11.05.2010 19:12

rufus71 napisał(a):Jasio a ty swoje.Ja też moge 20 godz jechać. Daj już spokój każdy jedzie jak chce a tobie nic do tego.A może ty jesteś z ITD?
Drogi rufusie ja też mogę jechać 20 h ale co to jest za jazda sam wracałem raz z Makarskiej( 1400 km 20 h ) non-stop i jak nie będę zmuszony to więcej nie pojadę.
Już Ci pisałem że za nerwowo reagujesz to jest forum i mam prawo wyrażać opinie na wpisy forumowiczów a reakcje typu " a tobie nic do tego " są właśnie zbyt nerwowe .
Mam pytanie do Ciebie długodystansowca 2000 km w 20 h z rodziną na urlop nie jest lekko ryzykowne a może koleś mija się z prawdą :?:
Nie jestem Krokodylem :lol:
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 11.05.2010 20:10

jasio napisał(a): Na tym kończę z tym tematem idę pogadać o oponach . Jak ktoś czuł się obrażony to przepraszam i życzę szczęśliwych powrotów z urlopu czy to w dzień czy to w nocy . :D

Jasio, tak ciężko dotrzymać słowa? :)
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 11.05.2010 20:55

new1984 napisał(a):
jasio napisał(a): Na tym kończę z tym tematem idę pogadać o oponach . Jak ktoś czuł się obrażony to przepraszam i życzę szczęśliwych powrotów z urlopu czy to w dzień czy to w nocy . :D

Jasio, tak ciężko dotrzymać słowa? :)
Cholender masz racje zapomniałem :oops:
Już znikam.
ronin85
Plażowicz
za dnia czy w nocy ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) ronin85 » 20.06.2010 17:13

Witam

Nie znalazłem podobnego tematu.

Zastanawiam się czy nie pokonać trasy W-wa - Primosten w nocy.
Wyjechac ok godziny 17.00 tak aby na rano być na miejscu.

Czy ktoś z Was podróżował nocą ? Jak wrażenia ?
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 20.06.2010 17:18

Wszystko zalezy od Twoich predyspozycji,samopoczucia w nocnej jezdzie za kolkiem i oczywiscie doswiadczeniu w tej materii...na 100% szybciej,mniej samochodow na trasie,a Tirow to napewno...mniej patroli policji tez bedzie...ale mniej zobaczysz po drodze...zaraz Cie zjedza,byl niedawno watek o tym...:)
Pepe12345
zbanowany
Re: za dnia czy w nocy ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 20.06.2010 17:24

ronin85 napisał(a):Witam

Nie znalazłem podobnego tematu.

Zastanawiam się czy nie pokonać trasy W-wa - Primosten w nocy.
Wyjechac ok godziny 17.00 tak aby na rano być na miejscu.

Czy ktoś z Was podróżował nocą ? Jak wrażenia ?

Jak kto lubi... Kiedyś jeździłem tylko w nocy. Zmądrzałem, spróbowałem- wyjeżdżam wcześnie rano i dojeżdżam na późną kolację na miejsce. Czy to do Cro, czy do IT.
Nikt Cię tutaj raczej nie będzie przekonywał żebyś jechał w nocy, bo to sprawa indywidualnych preferencji. Ja ze swojej strony powiem tylko tyle, że po jeździe nocą byłem zawsze 2x bardziej zmęczony niż wyjeżdżając wcześnie rano. Aha, stare przysłowie pszczół mówi że "Jeśli wydaje Ci się podczas jazdy w nocy że coś leży na drodze lub przeleciało w poprzek ulicy- jest to ostateczny sygnał do przerwy/spania".
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 20.06.2010 17:41

Też jestem zdania że to sprawa indywidualnych preferencji i organizmu. Jeżeli ktoś potrafi w ciągu dnia przed nocną jazdą się zdrzemnąć, lub taką drzemkę potrafi uskutecznić na parkingu w trakcie jazdy, to polecam. Ja tak nie potrafię i z nocną jazdą do Cro miałem same problemy. To jednak bądź co bądź cały dzień przed podróżą, cała noc i większa część następnego dnia bez snu, ani to przyjemne, ani to bezpieczne. No chyba że przyjedziesz na miejsce, "padniesz naziem zmęczeniem rażon" i prześpisz całe popołudnie i noc. Ja jeszcze po takiej trasie musiałem szukać kwatery bo jechałem "w ciemno". Nic przyjemnego, upał, zmęczenie, brak snu. Plusem jazdy w nocy mogą być jedynie małe dzieci, podróż ze śpiącym potomstwem przebiega zdecydowanie spokojniej. Ja nie polecam. Jedź w dzień, zrób nocleg w połowie trasy (zapłacisz około 10E od osoby), lub wyjedź bardzo wcześnie rano i dotrzyj do celu późno wieczorem. Ja tak jadę.
waldeq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldeq » 20.06.2010 18:32

Ja jestem zwolennikiem jazdy nocnej. Oczywiście każdy inaczej reaguje i sam musisz stwierdzić, czy Tobie to pasuje. Do tej pory wyjeżdżałem około 16 i bez żadnej drzemki po drodze dojeżdżałem rano na miejsce. Poprostu nie odczuwałem takiej potrzeby, przerwy na papieroska mi wystarczały. Przy powrocie jak wyjeżdżałem rano byłem o wiele bardziej zmęczony drogą.
Jorg123
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jorg123 » 20.06.2010 18:33

Żle szukałeś. Znów powielenie wątku.
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=995 ... sc&start=0
patryy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) patryy » 20.06.2010 18:43

noc- szybko i bez korkow

trzeba tylko uwazac na zwierzaki ,ba ja widzialem jelenia na poboczu drogi na wegrzech i pod chyznem malo co nie wpadlem na dzika.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

podróż nocą do cro?? - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone