rich72 napisał(a):jeśli z katowic to osobiście proponuję przez Zwardoń jechać i słowację , kierunek Bratysława potem wiedeń Graz Zagrzeb i gdzie sobie zażyczysz - przez czechy drogi gorzej oznakowane i mniej autostrady jest a na słowacji jakieś 30-40 km za przejściem się zaczyna i walisz w 2-3 h całą słowację
barkley1 napisał(a):hey
pytanko do osób które jechały nocą do Cro
czy warto jechać w nocy (wyjazd ok. 18 z Katowic), ponieważ jade 1 raz do Cro jestem bardzo ciekawy czy droga Czechy Austria Słowenia CHorwacja jest dobrze oznakowana i czy się przypadkiem nie zgubie
niezawodny napisał(a):barkley1 napisał(a):hey
pytanko do osób które jechały nocą do Cro
czy warto jechać w nocy (wyjazd ok. 18 z Katowic), ponieważ jade 1 raz do Cro jestem bardzo ciekawy czy droga Czechy Austria Słowenia CHorwacja jest dobrze oznakowana i czy się przypadkiem nie zgubie
...
Klima? Jako dziecko jeździłem wielokrotnie z rodzicami do BG i raz YU fiatem 126P i nie przypominam sobie żeby brak klimy był aż tak poważnym problemem jak się to dziś przedstawia. Jechaliśmy bezpiecznie za dnia a w nocy równie bezpiecznie spaliśmy (podróż trwała 3 dni)...
maximum napisał(a):Niestety nie wyobrażam sobie jazdy po autostradzie z otwartymi oknami
maximum napisał(a):Natomiast nocą można jechać autostradami z zamkniętymi oknami ...
przemo1 napisał(a):ja też jechałem w zeszłym roku do cro nocą.
Wyjazd z Bielska przez czechy słowację austrię słowenię.
Drogi bardzo dobrze oznakowane i bez korków.
W tym roku również jadę do cro i też nocą.
Jeżeli bedziesz jedynym kierowcą to rób sobie krótkie przerwy co 3-4 H i zaopatrz się w jakieś napoje energetyzujące np Red bull.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi