Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

podróż nocą do cro??

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zonatyfacet1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zonatyfacet1 » 08.04.2010 14:08

Lider16 napisał(a):Zdecydowanie lepiej jedzie mi się jak córki śpią w nocy niż w dzień gdy co chwilę słyszę "jeść, pić, siku etc" a z głośników słychać muzykę dla dzieci. oczywiście wszystko w granicach rozsądku.

I powiedzmy sobie szczerze, że właśnie ze względu na dzieci najczęściej ludzie wybierają podróż nocą. To ma sens i uzasadnienie. Wcale się nie dziwię, bo też mam dzieci. Jeżeli jednak chodzi tylko o przysłowiowe 100 EUR na spanie i śniadanie w drodze w jedną i drugą stronę, to powiem tylko tyle 8O bo to nie warte wszystkich przyjemności z podróży, jakie można sobie zorganizować. Pozdrawiam :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.04.2010 14:53

krutom napisał(a):Wy też tak macie przed drogą (trudności z zasypianiem)?

Ja mam tak, że lepiej żebym nie spał w dzień bo później gryzę...
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 08.04.2010 15:01

JacYamaha napisał(a):

Jeśli jedzie dziecko to zawsze znajdzie się jakiś gryzaczek lub inna plastikowa zabawka :P
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.04.2010 07:08

krutom napisał(a):
JacYamaha napisał(a):

Jeśli jedzie dziecko to zawsze znajdzie się jakiś gryzaczek lub inna plastikowa zabawka :P

Jedzie, dzięki za radę :wink: :lol: gorzej jak mnie ulula ciumkanie...
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 09.04.2010 07:17

JacYamaha napisał(a):
krutom napisał(a):
JacYamaha napisał(a):

Jedzie, dzięki za radę :wink: :lol: gorzej jak mnie ulula ciumkanie...

To zależy co będziesz ciumkał :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.04.2010 07:24

renatalato napisał(a):To zależy co będziesz ciumkał :wink:

Inne ciumkanie będzie go rozpraszać i wtedy też z jazdy nici ...

A wiesz przecież, że porządni rodzice, jak dzieci zasną to ... co robią?

Piją herbatę!

:wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.04.2010 07:25

No to niech każdy sobie pociumka...
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 09.04.2010 07:31

weldon napisał(a):
renatalato napisał(a):To zależy co będziesz ciumkał :wink:

Inne ciumkanie będzie go rozpraszać i wtedy też z jazdy nici ...

A wiesz przecież, że porządni rodzice, jak dzieci zasną to ... co robią?

Piją herbatę!

:wink:

Jednym słowem............relaks :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.04.2010 07:33

JacYamaha napisał(a):No to niech każdy sobie pociumka...

Ja nie jeżdżę nocą. A już zwłaszcza, nie po herbacie :(

Kiedyś próbowałem jeździć, ale mnie własne chrapanie budziło ...
W małej kabinie samochodu, to jest dość traumatyczne przeżycie, takie dźwięki.
Łukasz789
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz789 » 09.04.2010 21:01

Ja chciałem zrobić trasę , rodzina chce jechać do Dubrownika i boje się czy podołam . Warianty są dwa , albo biorę drugiego kierowcę ( kolegę) i jest luz i jakoś z tym sobie poradzimy albo prowadzę sam ogromna ilość kilometrów. Dla mnie jazda z nocą na trasach powyżej 100km ( samemu) to czarna magia, więc mam obawy pewne. Chociaż uwielbiam jeździć nocą to przyznać muszę , zwłaszcza po autostradach. :D I powiem coś jeszcze ulubiona pora jak do tej pory na znacznie krótsze wyjazdy wakacyjne to była 4 albo deczko wcześniej uwielbiam jazdę o poranku nie ma dla mnie nic lepszego i przyjemniejszego.
scrapp
Croentuzjasta
nocą

Nieprzeczytany postnapisał(a) scrapp » 09.04.2010 21:37

Na 5 wyjazdów z Gdańska na Peljesac 3 robiłem nocą, w tym roku tez lecę noca. Dziecko spi, nie marudzi, większa prędkość. Oczywiście przychodzi moment kryzysu ale wtedy robie pauze na 1-2 godzinki i dalej.
Wyjeżdzając o 13-14 z Gdn jestem po 24 godzinach na miejscu. Nie namawiam tych ktorzy nie mają doświadczenia w takich przelotach. Lepiej wtedy hotelik wziąśc i dla własnego bezpieczeństwa się wyspać. Choć lubię jazde nocą to robię to tylko po to aby zoaszczędzić na czasie przejazdu. Nie zawsze praca pozwala na dodatkowy dzień wolny na podróż.
lichy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lichy » 10.04.2010 23:12

Ja nigdy nie mam problemów z zasypianiem w nocy (najlepiej zasypia się za kierownicą :lol: ), za to w dzień nie zasnę, choćby nie wiem co!
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 11.04.2010 11:11

Łukasz789 napisał(a):Ja chciałem zrobić trasę , rodzina chce jechać do Dubrownika i boje się czy podołam . Warianty są dwa , albo biorę drugiego kierowcę ( kolegę) i jest luz i jakoś z tym sobie poradzimy albo prowadzę sam ogromna ilość kilometrów. Dla mnie jazda z nocą na trasach powyżej 100km ( samemu) to czarna magia, więc mam obawy pewne. Chociaż uwielbiam jeździć nocą to przyznać muszę , zwłaszcza po autostradach. :D I powiem coś jeszcze ulubiona pora jak do tej pory na znacznie krótsze wyjazdy wakacyjne to była 4 albo deczko wcześniej uwielbiam jazdę o poranku nie ma dla mnie nic lepszego i przyjemniejszego.

Chyba sam dasz radę. Byle wyjechać z Polski, dalej będą prawdziwe autostrady i będziesz mógł trzymać 130 lub więcej non stop. Problem może być pod koniec, bo do Dubrownika nie dochodzi autostrada, a właśnie wtedy będziesz najbardziej zużyty.
Mi się udało z Bracia do Warszawy dojechać w 24 godziny, z dokładnością do 5 minut :) , wliczając w to prom, postoje jedzenie itd.
A przy okazji - czy będzie sensowne wpakować samochód na prom i popłynąc ze Splitu do Dubrownika? jest wogóle takie połaczenie?
jasio
Cromaniak
Re: nocą

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 11.04.2010 14:29

scrapp napisał(a):Na 5 wyjazdów z Gdańska na Peljesac 3 robiłem nocą, w tym roku tez lecę noca. Dziecko spi, nie marudzi, większa prędkość. Oczywiście przychodzi moment kryzysu ale wtedy robie pauze na 1-2 godzinki i dalej.
Wyjeżdzając o 13-14 z Gdn jestem po 24 godzinach na miejscu. Nie namawiam tych ktorzy nie mają doświadczenia w takich przelotach. Lepiej wtedy hotelik wziąśc i dla własnego bezpieczeństwa się wyspać. Choć lubię jazde nocą to robię to tylko po to aby zoaszczędzić na czasie przejazdu. Nie zawsze praca pozwala na dodatkowy dzień wolny na podróż.
To ty chyba jakiś " robocop ' jesteś. Napisz kiedy jedziesz to ja na pewno w tych dniach nie pojadę.
scrapp
Croentuzjasta
Re: nocą

Nieprzeczytany postnapisał(a) scrapp » 11.04.2010 15:08

jasio napisał(a):
scrapp napisał(a):Na 5 wyjazdów z Gdańska na Peljesac 3 robiłem nocą, w tym roku tez lecę noca. Dziecko spi, nie marudzi, większa prędkość. Oczywiście przychodzi moment kryzysu ale wtedy robie pauze na 1-2 godzinki i dalej.
To ty chyba jakiś " robocop ' jesteś. Napisz kiedy jedziesz to ja na pewno w tych dniach nie pojadę.

A co tu z robocopa? WYśpij się przed wyzjadem , zaplanuj trasę, zona na zmiennika i wykonalne (pod warunkiem że lubisz takie przeloty).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

podróż nocą do cro?? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone