Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podróż na "koniec świata" i po odpust zupełny do Ś

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 09.09.2010 11:44

Po prostu "koniec świata" warto i tam zajrzeć jeszcze przed prognozowanym na rok 2012 Końcem Świata, którego forpoczty w postaci powodzi,huraganow ,pożarów wybuchów wulkanu do niego nas przygotowują.
A wiec w drogę, samolotem, ponieważ czas goni a więc Warszawa, start ,podróż przez Europę ,
do Faro doświadczamy częstych turbulencji i niezbyt ciekawego lądowania .
Ale szczęśliwie i tylko kroczek i jestesmy na "końcu świata.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.09.2010 11:58

To teraz będę jedną nogą u Magdy a drugą tu ...no i zabrakło mi nogi na Wojtka... :wink:
Nie strasz tym armagiedonem :lol: .
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 09.09.2010 12:02

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
krzysiek1956
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek1956 » 09.09.2010 12:13

Tesz sie bojam iiii trochę jjjjąkam.
:D :D
Jednak z Jackiem bedzie nam troszkę rażniej 8O

Czekam na dalej.

Dobrego pisania,pozdr.Krzysztof :D
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 09.09.2010 13:06

Teraz maszerujemy po "odpust zupełny" do św. Jakuba do Santiago de Compostella ,daleka to droga ,urozmaicamy ją zwiedzając po drodze Fatimę i inne prześliczne miasta i miasteczka Portugalii.

Obrazek

Katedra w Santiago de Compostela

http://www.crtvg.es/camweb/index.asp?id=11&mn=COR
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 09.09.2010 13:22

Jacek S napisał(a):To teraz będę jedną nogą u Magdy a drugą tu ...no i zabrakło mi nogi na Wojtka... :wink:
W tatkiej sytuacji dobrze być pająkiem :lol:

Pertis - a to miła niespodzianka, że i Wy w tym roku odwiedziliście europejski koniec świata :D Już widzę, że byliście tam, gdzie nas nie było ( Faro, Santiago de Compostella ) w związku z czym będę Cię często wirtualnie odwiedzać :D

pozdrawiam
:D
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 09.09.2010 13:48

petris napisał(a):Teraz maszerujemy po "odpust zupełny" do św. Jakuba do Santiago de Compostella

Oo! To może się tam gdzieś widzieliśmy! ;)

Pozdrawiam,
Wojtek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 09.09.2010 16:49

Tymona napisał(a):
Jacek S napisał(a):To teraz będę jedną nogą u Magdy a drugą tu ...no i zabrakło mi nogi na Wojtka... :wink:
W tatkiej sytuacji dobrze być pająkiem :lol:

Pertis - a to miła niespodzianka, że i Wy w tym roku odwiedziliście europejski koniec świata :D Już widzę, że byliście tam, gdzie nas nie było ( Faro, Santiago de Compostella ) w związku z czym będę Cię często wirtualnie odwiedzać :D

pozdrawiam
:D

No właśnie,o relacjach z Twojej podróży po Portugali dowiedziałam się z wpisu JackaS no i zaraz tam zajrzałam ,zazdroszcząc Ci :? pięknej relacji z podróżylA ja po prostu -jak wiadomo od dawna na FORUM-nie umiem ładnie pisać,ale czytam i zachwyczam sie Twoią opowieścią i spojrzeniem na Portugalję.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 09.09.2010 16:53

Franz napisał(a):
petris napisał(a):Teraz maszerujemy po "odpust zupełny" do św. Jakuba do Santiago de Compostella

Oo! To może się tam gdzieś widzieliśmy! ;)

Pozdrawiam,
Wojtek

Może?ale Ty szalejesz po górach a ja w tej wyprawie leniuchowałam na plażach Ocenu Atlantyckiego.Ale nic nie wiadomo,może gdzieś o siebie sie otarliśmy.

:D :D Petris
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 09.09.2010 17:10

petris napisał(a):Może?ale Ty szalejesz po górach a ja w tej wyprawie leniuchowałam na plażach Ocenu Atlantyckiego.Ale nic nie wiadomo,może gdzieś o siebie sie otarliśmy.

Na trzy tygodnie zwiedzania Hiszpanii przypadły tylko dwie całodniowe wycieczki górskie i dwa krótkie spacery. Był to wyjątkowo mało-górski wypad. :)

A kilka fotek z wybrzeża atlantyckiego wyprzedzająco umieściłem w temacie "Po obu stronach Pirenejów".
Kilka... z kilkuset. :lol:

Pozdrawiam,
Wojtek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 09.09.2010 19:19

Może teraz kilka słów oCamino de Compostela- Drodze sw.Jakuba
Nie mozna mówic o jednej drodze jest ich mnóstwo biegnacych przez cała Europę,z Polski też wiodą drogi oznaczone muszlą św. Jakuba-a jest nią przegrzebek , także jest symbolem pielgrzymów,oraz żółtymi strzałkami.Jest jedną z trzech najważniejszych, obok szlakow do Jerozolimy i Rzymu.
Byliśmy już w Rzymie,Jerozolimie najwyzszy czas na SantiagoObrazek

A teraz biegniemy ustawić sie w kolejce do Świętych Drzwi Przebaczenia ktore są otwierane w Jubileuszowy Rok Święty ogłaszany w Santiago de Compostella we wszystkich latach, w których święto apostoła Jakuba 25 lipca przypada w niedzielę. Pierwszy ogłosił w 1120 roku papież Kalikst II. Poprzedni obchodzono przed sześciu laty w 2004 roku, a następny będzie dopiero za 11 lat w 2021 roku.
Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 09.09.2010 19:30

Jesteśmy już bardzo blisko :lol: musimy przejśc przez Drzwi i uciskać sw.Jakuba i otrzymujemy odpust zupełny.
Obrazek

Obrazek
Obrazek
uf
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 09.09.2010 19:43

Jesteśmy po drugiej stronie Drzwi Przebaczenia i nareszcie św.Jakub jest w naszych uściskach ,dziękujemy Mu,za wspaniałą-wymarzonaą podróż na "Koniec Świata"
Obrazek
Obrazek
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 09.09.2010 19:49

Petris :D miło Cię znowu zobaczyć, przynajmniej na zdjęciach. :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Podróż na "koniec świata" i po odpust zupełny

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 09.09.2010 19:55

petris napisał(a):Po prostu "koniec świata" warto i tam zajrzeć jeszcze przed prognozowanym na rok 2012 Końcem Świata

Nie przejmowałbym się za bardzo tym końcem....
Po prostu...........W 2012 kończy się kalendarz Majów,ale za to zaczyna kalendarz.............Czerwców! :wink:
Podobno. :oczko_usmiech:
Następna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone