Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podróż na "koniec świata" i po odpust zupełny do Ś

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 05.10.2010 14:45

Ciekawe ceny :) Ale i roczniki zacne.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 05.10.2010 18:37

plavac napisał(a):Ciekawe ceny :) Ale i roczniki zacne.

Czy smakują adekwatnie do ceny?? nie wiem,jestem zwolenniczką wisnióweczki-likieru :wink:
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 05.10.2010 22:09

petris napisał(a):Czy smakują adekwatnie do ceny??

Też nie wiem :) Wino owszem, ale widząc taką cenę udławiłbym się pierwszym łykiem :wink:
A wiśnióweczka - owszem, owszem 8)
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 06.10.2010 19:02

Najwyższy czas zakończyć pobyt na zielonej północy Portugalii ,w Guimaraes,kolebce władców Porugalii jak Alfonsa I Zdobywcy ,oraz królewskiego rodu Braganca, którzy rządzili krajem do powstania republiki w 1910 r.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Park przy Zamku ,a kaplicy zaznaczonej na drugim zdjęciu odbył sie chrzest Alfonsa I ,oraz pochowano tam wojowników któzy brali udział w podboju Portugalii
Obrazek
I jestesmy na Zamku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 06.10.2010 19:14

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Schodzimy ze wzgórza Zamkowego doPałacu Braganców,który kiedyś pełnił rolę pałacu prezydenckiego.
Zgromadzono w nim antyki ,porcelanę, arrasy ,wszystko bardzo ładnie wyeksponowane.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 06.10.2010 21:11

Fajnie jest zobaczyć nieznaną jeszcze część kraju- dzieki Tobie Petris.
Pozdr.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 08.10.2010 18:59

Zdjęcia wewnątrz pałacu są bardzo słabiutkie po pierwsze aparat, po drugie nie można robić zdjęć z lampą błyskową.Wnętrza bardzo mi sie podobały więc trochę ich pokażę.
Obrazek

Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 08.10.2010 19:12

Obrazek

Obrazek

Wejscie do Kaplicy

Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 08.10.2010 19:18

Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 10.10.2010 17:58

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 10.10.2010 18:03

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 11.10.2010 14:10

petris napisał(a):Zdjęcia wewnątrz pałacu są bardzo słabiutkie po pierwsze aparat, po drugie nie można robić zdjęć z lampą błyskową.

Osobiście tylko sporadycznie używam lampy błyskowej. Fakt, czasem trudno uzyskać wyraźne zdjęcie w ciemniejszych wnętrzach, ale zdecydowanie bardziej podobają mi się te zrobione bez użycia lampy.

Miło jest zajrzeć znów - po tylu latach - do tego pałacu. :)

Pozdrawiam,
Wojtek
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 11.10.2010 18:14

Wielki ten kominek jak na południowy kraj. Musieli jednak marznąć.
A może to wilgoć dawała się im we znaki ...
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 11.10.2010 19:17

Tak miło wspominać coś co kiedyś sie widziało ,albo miejsca szczególnie przez nas ulubione.Co czynię oglądając Wasze zdjęcia.Po prostu wędruję z Wami na szczyty,które w tym wieku są tylko moim marzeniem, ,ale jak wiemy góry są dostępne dla każdego, kto ma wyobrażnie i szacunek dla nich,są i dróżki dla mnie i w miare możliwosci wyjazdu w góry korzystam.Ale też lubię biegać po urokliwych miasteczkach, wspaniałych zamkach, muzeach.No i oceany morza ,nasz Świat jest tak niesamowicie piekny,tylko wędrować. :) Ale ja nie mogę wydostac się z pałacu, :? :wink: ale i samo miasto jest urokliwe. :)
A kominki są duże ponieważ musiały ogrzewać olbrzymie sale,a i wiatr od oceanu może być bardzo nieprzyjemny,my mieliśmy szczęście chłodził nas w tak dużym upale :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 12.10.2010 19:39

Możemy po troszeczku pożegnać się z pierwszą stolicą Portugalii miastem narodzin pierwszego króla Alfonsa I Zdobywcy .Tak wiec przechodząc powolutku przez miasto zbliżamy sie do autokaru aby pożegnać Północną Portugalię udajac się na południe.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Podróż na "koniec świata" i po odpust zupełny do Ś - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone