Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podróż na "koniec świata" i po odpust zupełny do Ś

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 28.09.2010 10:03

Obrazek
Obrazek

Widok na Bragę
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Fontanny przedstawiają pięć zmysłów z których tryska woda,najwyżej są Schody Trzech Cnót które przedstawiają rzeżbyobrazujace Wiarę Nadzieję i Miłość.Wzdłuż schodów widzimy posągi przedstawjajace postacie z Biblii.Schodzimy Via Sacra ze stacjami Drogi Krzyżowej.

Obrazek
Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 28.09.2010 10:10

Może jednak trochę Bragi.-Jest takie powiedzonko w Portugali: że gdy Coimbra studiuje,Lizbona sie bawi,Porto pracuje,Braga sie modli i jak widać bardzo skutecznie co pokazują wieki.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.09.2010 10:28

Ale fantastyczne te schody na przedostatnim zdjęciu 8O
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 28.09.2010 11:19

Jacek S napisał(a):Ale fantastyczne te schody na przedostatnim zdjęciu 8O
Prawda??? :D :D :D Piękne miejsce :hearts:

pozdrawiam
:D
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 28.09.2010 19:21

Zeszliśmy schodami z fontannami i schodami Drogi Krzyżowej,jestesmy w Bradze.
Przepraszam, :oops: to wszystko było z Guimaraes :oops: Postaram sie bardziej analizowac gdzie robiłam zdjecia.
Wszystkie będą z powrotem tylko zmienię opis.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 03.10.2010 17:59 przez petris, łącznie edytowano 2 razy
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 30.09.2010 18:52

Braga jest miasteczkiem bardzo eleganckim,mamy tutaj 30 kościołów,mnóstwo budynków jak znawcy mówia i pisza w stylu art deko,mamy tu także piękny Pałac Biskupi z ogrodami.Uważam, że będąc w Bradze warto pochodzić uliczkami i obejrzeć ogrody i pałac.W dalszym ciagu zachęcam do zwiedzena Bragi,ale wkradł mi sie tutaj błąd niektore zdjęcia są z zGuimaraes- :oops: po prostu trudno zapamietac wszystkie miejsca ,jesli w aparacie nie zaznaczy się miejsc w którym zdjęcie było robione.Może ktos jeszcze znajdzie zdjecia nie z tego miasta???

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano 01.10.2010 19:28 przez petris, łącznie edytowano 1 raz
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 01.10.2010 00:33

Eeech... Braga już zawsze będzie mi się we wspomnieniach łączyła z tą wspaniałą, kojącą muzyką, która płynęła tam z radia...

Pozdrawiam,
Wojtek
Aglaia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aglaia » 01.10.2010 10:07

petris napisał(a):Zeszliśmy schodami z fontannami i schodami Drogi Krzyżowej,jestesmy w Bradze.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Czy to nie jest przypadkiem Guimares a nie Braga :oops: ? Mam zbliżone ujęcia z takim właśnie opisem.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 01.10.2010 16:38

:oops: Masz rację i to nie tylko to jedno zdjęcie. :oops: Mam ich mnóstwo ca. 2000 szt pstrykaczy :? Po prostu musze 3/4 wywalić i wybrać jako takie. W pewnym momencie wszystko się miesza.Ale to żadne wytłumaczenie.Wszystkich przepraszam .petris
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 01.10.2010 17:01

Petris - przedziwnie w tym roku szlaki wielu z nas krzyżowały się w tak odległym od domu miejscu !
W marcu i my weszliśmy przez Św. Drzwi w Santiago, ale w sposób zupełnie niezwykły - bo zupełnie o tym nie wiedząc :oops: Nie zwróciliśmy uwagi, że właśnie w tym roku 25 lipca wypada w niedzielę. Idąc w stronę Katedry pobłądziliśmy i zamiast wejść na główny plac znaleźliśmy się na Praza da Quintana i przez bardzo niepozorne drzwi weszliśmy do środka. Nie było kolejki, w ogóle ludzi było niewiele. O tym, że są to Święte Drzwi i że jest Rok Święty zorientowaliśmy się dopiero po odwiedzeniu grobu. Ze wstydu poszlismy się pomodlić jeszcze raz :)

Bardzo sympatycznie śledzi się równoległe relacje iberyjskie.
Pozdrawiam.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 03.10.2010 18:08

Po drodze zajrzymy jeszcze do Porto.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 03.10.2010 18:47

Przepiękna ulica w Porto dom z dzwonami .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Aglaia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aglaia » 04.10.2010 08:51

petris napisał(a)::oops: Masz rację i to nie tylko to jedno zdjęcie. :oops: Mam ich mnóstwo ca. 2000 szt pstrykaczy :? Po prostu musze 3/4 wywalić i wybrać jako takie. W pewnym momencie wszystko się miesza.Ale to żadne wytłumaczenie.Wszystkich przepraszam .petris

No problem ;). Tak mi się wydawało, że niektóre inne to też chyba Guimares ale nie byłam pewna. Zdarza się w najlepszej rodzinie. Zastanawiałam się czy to mi się coś nie pomieszało. Z tą fotografią cyfrową tak to już jest - pstryka człowiek i pstryka a potem czasem połapać się trudno - też tak miewam :wink: .
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 04.10.2010 19:03

Z Porto można ,lecz niekoniecznie, pojechać do Barcelos Jest to miasteczko w którym zdarzył się cud dzięki pomocy św. Jakuba,Kogut upieczony dla sędziego wstał i zapiał i tym samym uratował skazańca-nie pisze za co pielgrzym został skazany na śmierć ,ponieważ różne są ploteczki na ten temat,pikantne i te przed 20-tą :lol: I jak wiadomo został on Kogut nieoficjalnym symbolem Portugali.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 05.10.2010 11:37

Jadąc z Barcelos do Guimaraes nie mogę powstrzymać się ,aby jeszcze raz nie zajrzeć
do Porto.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nareszcie dobrneliśmy do Calem ,aby posmakować wina wzmocnionego spirytusem z winogron i zrobić zakupy. :)
Obrazek
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Podróż na "koniec świata" i po odpust zupełny do Ś - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone