Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podróż na "koniec świata" i po odpust zupełny do Ś

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 22.09.2010 11:14

petris napisał(a):staram się kontrolować wysyłane zdjęcia ,aby nie dublowac naszch dróg. :wink:
Petris - a dla mnie (i pewnie inni też się zgodzą) powinnaś dublować pokazywane miejsca, bo wtedy można zobaczyć to samo miejsce, ale inaczej :D szarzej :D Dla mnie cały urok relacji tkwi w tym, że można wracać do tych samych miejsc, i widzieć je okiem innego człowieka :D Przecież, gdyby w relacjach z Chorwacji ludzie się nie dublowali, to ten dział powoli by zamierał :wink:
Tak więc, ja bardzo chętnie obejrzę zdjęcia tych samych miejsc, w których i Wy i my byliśmy :D

pozdrawiam serdecznie
:D
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 23.09.2010 18:49

Utknęłam w tym Porto a tu jeszze przed nami tyle miast jak Lizbona i miasteczek białych i kolorowych jak Nazare, Aveiro ,Guimaraes-Fontany i groty ,ogrody w Bom Jesus ,Coimbra .Przepiekne Obidos.Mam tego setki i nie wiem co zrobic, aby nikogo nie zanudzić ,żeby zachęcić do zwiedzania Portugali.Bo jest tak różnorodna, czysta,drogi i autostrady tak niesamowite,że można postawi filiżankę pełną kawy i nie uroni ani kropelki :roll: A tu w Porto mosty,Katedra Se, koscioły, Sala Arabska i masę wnętrz ,dziedzińców z koronkową architekturą ,tyle piękna,że trudno mi wybrać coś co by odawało całe piękno architektury i krajobrazu Portugali.Może jednak dam odpocząć od Porto i pojedziemy do Obidoś miasteczka wśród murów z krętymi wąskimi uliczkami biegnacymi miedzy bielutkimi ukwieconymi domkami. Możemy skosztować bardzo smaczną wiśnióweczkę -a znam się na tym - w kieliszku z czekolady. 8O
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 23.09.2010 19:02

Wchodzimy do Obidos. :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 23.09.2010 19:14

Obrazek

Obrazek

Wracamy do auta.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jeszcze sie trzymam na nogach :wink: , po degustacji wiśnióweczki, ale idąc dalej uliczkami nie przepuściliśmy,żadnej kawiarence. :lol:
Obrazek
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 23.09.2010 23:31

Nadrobiłem i u Ciebie zaległości ostatnich dni.
Eeech, przyjemnie znów sobie przypomnieć portugalskie klimaty. :)

Pozdrawiam,
Wojtek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 24.09.2010 08:39

Franz napisał(a):Nadrobiłem i u Ciebie zaległości ostatnich dni.
Eeech, przyjemnie znów sobie przypomnieć portugalskie klimaty. :)

Pozdrawiam,
Wojtek

Przyjemnie gościć Ciebie,podziwiam Cię za zdjęcia wiedzę,za wszystko. :)
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 24.09.2010 08:54

Jednak jeszcze Porto, zanim wpadnę w gąszcz zdjęc z Lizbony.

Obrazek
Porto Katedra Se-
Obrazek
pręgierz-
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 24.09.2010 09:50

Witaj Marysiu :)
Twoją i Tymonki relację śledzę zachwycona od początku, ale dopiero dziś się dopisuję. Wiele ścieżek też się nam przecinało. Jak poczytałam o Twoim zachwycie nad Santiago, to nie mogłam się powstrzymać. Nie chcę Ci zaśmiecać wątku, ale tylko dwa słowa: bo ja to do Santiago mogłabym wracać co trochę :D
W 2007 doszłyśmy tam z Wiolą po naszym Camino aragońskim i francuskim - tzn z Pirenejów - to nasze ponad 900 km na nogach, więc na widok wież katedry i na Plaza del Obradoiro łzy szczęscia lały się rrrrówno :D
Rok temu przeszłyśmy się do Santiago z Porto - chyba około 230 km. I choć było inaczej, to też pięknie i też wzruszająco. Marzy mi się kolejny powrót na Camino - marzy się Norte, Primitivo, La Plata... Ech :D Marzenia się po to, żeby je sobie spełniać :D

Fotki z 2007
ObrazekObrazek

...i moje latające z 2009 - ojjj jak bolały nogi, ale tu zgrywam twardziela :D
Obrazek

(Marysiu przepraszam, że prywatę wklejam. Jeśli lepiej, żeby te foty wyrzucić to daj znać - wyrzucę, żeby Ci wątku nie zaśmiecać).

Bardzo fajnie z Tobą wędrować. Obidos też wspominam baaaardzo miło. O ile się nie mylę to stamtąd pochodzi niejaka Józefa z Obidos :lol: W tym miasteczku jest tak niesamowicie, że potem mówiłyśmy z Wiolą do siebie: Józefo z Obidos, chodźmy już :lool:
Ciekawe czy zabłądziliście do Peniche. Niesamowity nadatlantycki klimat - poranny chłód i mgła, a potem o 10.00 nagle "spada" na ziemię błękit nieba i UPAŁ. Straszliwie pokochałam tę Portugalię. Poczekam co dalej z Tobą zobaczymy.
Pozdrawiam bardzo serdecznie.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 24.09.2010 18:33

Radość po mojej stronie.Czytałam i oglądałam zdjęcia z pielgrzymki 2007 r.Mówiąc prawdę dzięki Wam wybrałam wycieczke z Santiago :? Nigdy nie zapominam swoich sympatii.I czytam ich relacje.Troche straciłam zwiedzania Portugalii -wschód Portugali-jeziora z czerwonakami i takie tam krajobrazy ,ale w 7 dni i tak bym nie zobaczyła tego co sobie wymarzyłam. Musiałam z mężem iśc na kompromis tydzien zwiedzania i tydzień oceanicznej przygody no i wędkowanie,specjalnie się nie udało ocean cały czas raczył nas dużymi falami,ale było wspaniałe pływanie, fale to wspaniała rzecz dla tego kocham Bałtyk.No wiec wracam jeszcze do Porto.Zapraszam jeśli Cię to interesuje
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 24.09.2010 18:57

Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 24.09.2010 19:11

Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 25.09.2010 08:55

Zdjęcia są niezbyt udane po pierwsze z marszu po drugie zdjęć pamiatkowych nie obrabiam w szopie wiec wybaczcie mi ze wiele z nich jest do niczego ,jak robione wewnątrz budynków bez lampy błyskowej,nigdzie nie wolno robic takich zdjęć,jesli wogole mozna .

Pozdrowienia dla uczestnikow we wspomnieniach z podróży na "Koniec Swiata?"jest to Portugalia w pigułce.

:D
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 27.09.2010 15:16

Przepływamy do Vila Nova de Gaia aby posmakowac tutejszego trunku :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jeszcze troche Porto
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 27.09.2010 19:03

Jesteśmy na Północy Portugali.Mamy tu tak niesamowicie dużo do zobaczenia,że dziekuję Bogu,że nie musze wybierać ,tylko jestem postawiona przed faktem :czym,gdzie i jak długo mogę się zachwycać . brakuje mi gór, jezior.stworzen :lol: :arrow: Ale to tylko 7 dni :( muszę więc przeboleć cała dolinę Limy od ujścia -Viana do Castelo.przez Park Narodowy Parque Nacional da Penda-Geres z jego przepięknymi widokami,które można zobaczyć jadąc stromymi wąskimu drogami,od czasu do czasu spotykając odludne wioski głębokie doliny rzek. jadąc przez Chaves, Bragance do Miranda do Douro.No ,ale tak na poważnie wystarczyłby mi Park narodowy. :)
Pozostaje mi jednak to co zaplanowano :(
A więc jescze Braga z Bom Jesus,który jest traktowany jako miejsce pielgrzymek,ale tez jako miejsce odpoczynku,spacerami po lesie i pływaniem łódką .Guimaraes z Zamkiem oraz pałacem Braganców ,Barcelos z Kogutem,który stał sie wizytówką Portugali
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 27.09.2010 22:20

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Podróż na "koniec świata" i po odpust zupełny do Ś - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone