Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podróż na "koniec świata" i po odpust zupełny do Ś

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 20.09.2010 20:00

Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 20.09.2010 20:08

Wchodzimy na most Dzielnica Ribeira.
Obrazek
Obrazek
ktoś spłoszył gołębie
Obrazek :(
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 20.09.2010 20:17

Witaj Petris - tak sobie myślę, że Porto to jest miasto "bez dna" :wink: - Wy byliście tam, gdzie nas nie było. Księgarnia piękna (widziałam z przewodnika, że taka istnieje, ale jakoś nie potrafiliśmy do niej dotrzeć - ogromna szkoda, bo to takie miejsce z duszą). No i do parku nie trafiliśmy, choć przechodziliśmy obok, i nie weszliśmy na górny poziom mostu (bo ja to lęk wysokości mam i obawiałam się, że mogę tego nie przeżyć :wink: ).

pozdrawiam
:D
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 20.09.2010 20:19

Schody na zdjęciu w księgarni przypominają mi sceny z biblioteki klasztornej w filmie Imię Róży.
Całkiem inny świat jest na tym końcu świata... Pięknie.
agniecha0103
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agniecha0103 » 20.09.2010 21:26

Uwielbiam czytać książki, więc z takiej księgarni, która ma swój charakter
nie można byłoby mnie wyciągnąć.
Szkoda, że nie ma u nas takich miejsc jak, np. mała ,ale za to bardzo urokliwa księgarenka bohaterki filmu "Msz wiadomość" , która przegrała z wielkim molochem...
Czytam z wielką przyjemnością twoją relację i pozdrawiam serdecznie.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 21.09.2010 19:20

Jest faktycznie jak z bajki,nie mam więcej zdjęć ponieważ nie można tam fotografować,zwrócono mi uwagę w chwili chęci zrobienia ładnego zdjęcia ,ale tylko takie się pstrynęło . :?
Ostatnio edytowano 21.09.2010 19:39 przez petris, łącznie edytowano 1 raz
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 21.09.2010 19:37

Może trochę widoczków na stare Porto ?pstrykane z mostu?
Obrazek
Obrazek
wszedzie azulejos,podobnież jest to sposób na utrzymanie w czystości fasady.

Obrazek
w wielu miastach jest mnóstwo domów do remontu lub rozbiorki tz.nasze pustostany.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 21.09.2010 19:48

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 21.09.2010 20:39

O, teraz nasze szlaki się skrzyżowały :D Nawet mamy zdjęcia tego samego domu mieszkalnego - tylko u nas na zdjęciu inne pranie wisi :wink: :D

pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.09.2010 21:02

piotrf napisał(a):Też się dosiądę do tej portugalskiej wycieczki :D

Posuń się troszkę, to też się przysiądę :D
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 21.09.2010 22:26

Janusz Bajcer napisał(a):
piotrf napisał(a):Też się dosiądę do tej portugalskiej wycieczki :D

Posuń się troszkę, to też się przysiądę :D

Bardzo proszę , nawet miejsce przy oknie Ci odstąpię Januszu :D
rbogi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbogi » 21.09.2010 23:27

Ech - odżyły wspomnienia.
Tamte rejony zwiedzałem dawno, dawno temu , gdy komuna ledwo co upadła , i paszporty rozdano tym co chcieli , jednak do Hiszpanii i Portugali trzeba było jeszcze wizy wyrabiać.
Człowiek chłonął ten zachodni świat jak sucha gąbka wodę.
Fotki pstrykałem wtedy radzieckim aparatem Zenith , na NRD-owskim filmie ORWO , niestety uległem modzie pstrykania slajdów i teraz rzadko kiedy je oglądam.
Ech - było się naście kilo młodszym.
No to posuńcie się koledzy troszkę a chętnie też się dosiądę.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 22.09.2010 07:42

Tymona napisał(a):...tylko u nas na zdjęciu inne pranie wisi :wink: :D

...no i właśnie za to się płaci, azulejos bez zmian (kto by tam zwracał uwagę)...

:wink: :papa:
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 22.09.2010 09:13

Witam wszystkich na ławeczce :) jest długa, zapraszam do obejrzenia fotek robionych właściwie z marszu ,bo bardzo trudno zobaczyć Portugalję-nawet w pigułce -przez parę dni.A jeszcze w dodatku Atlantyk kusił kąpielą :lol: to chyba był przypadek ,że woda była bardzo ciepła cieplejsza niż w tym samym terminie w Adriatyku w Chorwacji :lol:
Jeszcze raz zapraszm
Ponieważ Tymona-pozdrawiam jestem zachwycona- wystarowała z bardzo ciekawa opowiescią i zdjęciami,staram się kontrolować wysyłane zdjęcia ,aby nie dublowac naszch dróg. :wink:

Pozdrowienia petris
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 22.09.2010 09:22

Obrazek
i takie sa uliczki
Obrazek
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Podróż na "koniec świata" i po odpust zupełny do Ś - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies