Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PODRÓŻ DO WNĘTRZA NOSA

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 23.11.2012 14:39

Toż to piękna relacja :lol: :lol: :lol:

Wszystko w niej jest jak trzeba - plan wyjazdu i opis jakże koniecznych do niego przygotowań; przejazd i info o korkach (zabrakło informacji jak je ominąć :lol: ); krótki rys cech charakterystycznych zakwaterowania i wyżywienia; a także krótka, charakterystyka bohaterów wydarzeń :lol:

Czekam na rozwój głównego wątku :D

pozdrawiam
:)

p.s. A tak na marginesie - już jakiś czas temu odkryłam Twoje relacje - wszystkie - a że moja przegroda nosowa działa sprawnie, wciągnęłam je dość szybko, chichrając się przy tym systematycznie :wink: :D
dżejbo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dżejbo » 23.11.2012 15:36

Ładują we mnie kroplówkę po kroplówce – antybiotyk, nawodnienie, uspokajające.
Wcześniej przebrałem się w białą koszulkę operacyjną – na tyle krótką, że widać kino,
ale z przedłużanym tyłem, który nieuważny pacjent może łatwo umoczyć w klozecie.
Zdjęcie003.jpg

Podobny problem mają dyplomaci i dyrygenci, którzy noszą fraki lub tzw jaskółki .
Łykam „głupiego jasia” i po pewnym czasie ładują mnie na wózek. Pędzimy korytarzami.
W ręce ściskam RMUA i kiedy mijamy dział Statystyki Szpitala, zręcznym ruchem przybijam druk na czole mijanej urzędniczki. :smo:
„Głupi jaś” zaczyna działać. Widzę nadwyraźnie, a tekst piosenki pasuje jak ulał -
Linie proste falują
Zamiast kwadratów – romby.
W każdym głosie słychać w całym bezwstydzie
Ostatecznego dnia trąby.
Przetaczam się na stół operacyjny. Lewa ręka z wenflonem leży gdzieś tam, hen, w ciemnościach.
(Bębny, bębny w ciemnościach)
Prawą krępują mi do tułowia. Widzę, oczami wyobraźni, tabliczkę na ścianie :
„Pacjent przypięty, jest mniej awanturujący się!” :)
Nie widzę nikogo, tylko głos anestezjologa mówi :
- Proszę spokojnie oddychać – podtyka mi przed twarz buchającą narkozą maskę.
(tu przypomina mi się dowcip o nietrzeźwym anestezjologu:
Pacjent, już na stole, protestuje - Pan jest pijany!-
Ja pijany?- bełkotliwie mówi A.- Szkoda, że Pan chirurga nie widział !-
)
Rozweselony, uśmiechając się błogo, wciągam do płuc usypiacza.
-...cztery, pięć...i...- CIEMNOŚĆ.
Ostatnio edytowano 24.11.2012 22:48 przez dżejbo, łącznie edytowano 1 raz
dżejbo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dżejbo » 23.11.2012 19:24

Budzę się w swojej sali, przeczołguję na łóżko, a sisters of mercy ładują mi bez miłosierdzia kolejne kroplówki i zastrzyki.
Powoli wraca mi świadomość.
Są pod sufitem dwa źródła głośnego brzęczenia w kolorze niebieskim :!: , a na peryferiach widzenia utrzymuje się żółtobrązowa mgła. Niebieskie brzęczki cichną stopniowo i rozpuszczają się bez śladu. Skupiam się na tworzeniu czerwonych szlaczków z cieknącego nosa na białej ligninie.
Nos mnie nie boli, może trochę dziąsła nad górnymi zębami i prawa ręka (myślę, że mi zbyt ciasno ją przypięli
i złapał mnie skurcz). W podetkniętym przez M. lusterku widzę, że z nosa sterczą mi dwa żółte tampony, jak dwa naboje w komorach Magnum 457.
Sprawdzam jeszcze coś. Mój brat, przed pójściem do szpitala, ostrzegał mnie:
„Niech ci nie wytną tych dwóch wiszących polipów, wiesz tam na dole”. Uff, wszystko gra.
Podczas oglądania w telewizji felietonu o dokarmianiu dzików żołędziami, wchodzi siostra.
Usuwa mi tampony z nosa z nieprzyjemnym chrzęstem i chlupotem płynącej krwi. Okazują się nadspodziewanie długie ok.12 cm, ale krew dosyć szybko przestaje lecieć.
MOGĘ SWOBODNIE ODDYCHAĆ! CZUJĘ WSZYSTKIE ZAPACHY, NAWET ZAPACH
ŻOŁĘDZI Z TELEWIZORA – ŚWIETNA ROBOTA PANI DOKTOR! :oczko_usmiech:
dżejbo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dżejbo » 23.11.2012 19:47

Jestem zdyscyplinowanym pacjentem i przestrzegam diety – piję wodę dopiero po 20-tej i zjadam jogurt.
W nocy inna pielęgniarka wali mi zastrzyk przez wenflon, ale spieszy się i robi to za szybko. Protestuję, bo boli jak jasna cholera. „Musi trochę boleć, wszystko w porządku”- uspokaja mnie.
Rano dłoń przypomina nadmuchiwaną poduszkę. Głupia pinda rozwaliła mi żyłę i wszystkie płyny poszły obok.
Usuwają mi wenflon i zakładają nowy, w nowej ręce.
W starej zostaje dziura, z której sączy się różowa ciecz.
- Pan se wacik przyciśnie -
Pamiętacie Spidermana? Przechylał nadgarstek i wystrzeliwał płynną substancję, zastygającą w pajęczynę.
Ja pochylam dłoń w dół i wtedy z dziurki wylatuje pod ciśnieniem cienka strużka, coś jak ze śmigusówki w Lany Poniedziałek.
Niestety, po 3 godzinach zbiornik nadgarstkowy jest pusty i koniec zabawy. :(
TomKinS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomKinS » 23.11.2012 20:40

Dżejbo super relacja, ja już unikam planowanej operacji kilka lat, pewnie dzięki temu żyję :D
Ale mam pytanie: z jakiej strefy czasowej piszesz ? Twój ostatni post -
dżejbo napisał(a): przez dżejbo » 23.11.2012 19:47

a ja odpisuję o 19.40.
TomKinS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomKinS » 23.11.2012 20:43

Coś jest nie tak z tym czasem, ale mniejsza o to.
Zdrowia życzę!
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 23.11.2012 20:58

Chyba nie będę oryginalny, ale mówiąc krótko: R E W E L A C J A !

Też mi proponują takie SPA, ale jak dotąd skutecznie odmawiam. Może niesłusznie.

Z tym czasem rzeczywiscie coś nie tak. Chyba jest jeszcze letni :?:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 23.11.2012 21:00

Sprawdziłem jeszcze raz. U mnie na kompie (na wszystkich trzech) i na zegarkach w domu jest 19:59, a post okazuje się wysłany niejako z przyszłości :lol:
ania77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania77 » 23.11.2012 21:29

krutom napisał(a):Sprawdziłem jeszcze raz. U mnie na kompie (na wszystkich trzech) i na zegarkach w domu jest 19:59, a post okazuje się wysłany niejako z przyszłości :lol:

Bo my tu wszyscy jesteśmy tacy do przodu:)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.11.2012 21:49

Zmieńcie sobie na poprawną godzinę w profilu :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.11.2012 21:50

Lato/zima.
Aczkolwiek Admin mógłby po tylu latach samemu zrobić z tym porządek; nie na wszystkich forach trzeba to robić ręcznie. :papa:
dżejbo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dżejbo » 23.11.2012 22:56

Dzisiaj ja zamieniam się w obserwatora, a moi dwaj towarzysze niedoli czekają na zabieg.
J. ukradkiem pożera snickersa, M. cierpliwie pości, a ja zjadam królewskie śniadanie :
dwie cienkie kromki angielki (bułki paryskiej, weki), kosteczka masła, kapka dżemu
i kawa(?) z mlekiem. Szkoda, że nos opuchnięty i zatkany, nie czuję w ogóle zapachu i smaku potraw.
Chłopcy łykają „głupiego jasia” i po chwili J. mocno usypia. Czekanie się przeciąga, w końcu po 2 godzinach J.
się budzi. Próbuję go nabrać – No, jak było? Jak się czujesz?-
J. obmacuje delikatnie nos i już wie, że to był żart.
I w tym momencie go zabierają na operację. Po 40 minutach jest z powrotem. Teraz biorą M.
Wraca po 30 minutach – hura! nowy rekord oddziału!
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 24.11.2012 04:06

Hejka :papa:

dżejbo :wink:

.. mom 50-tke na karku ... i mom prośbe napis pzede wsystkim! cy bolało :(

..nojbardzij mom stracha , co pisołeś co Ci pan dochtor wjechoł tym wziyrnikiym...

...bo mie tyz to ceko , niby zech je prawie RAMBO...(125 kg).. z łopusconom klatom na bzuch :wink:

..ale bydym TWARDY ... wizyte nom 12.12.12..

kapke pechowo data... 8O

... dżejbo !!

..pisz dalij nie kcym tu cukrować ...polym se teraz "myntolowego papiyroska" :wink:

a jo tyz tu jakom łopowieść dopiszym wkrótce , jeśli łocywiście pozwolisz..... :?:

..wrocej mi do zdrowia!!! i rozruszuj mi to SZANOWNE FORUM , bo co tu godać :D

... Pon Mickiewicz , Julek Słowacki i Henio S.... som napewno s Ciebie dumni !

:papa:
..i my skromni s mojom Pamelom tyz !

:papa:

..ps ..

.. jo tys pijom pifko s sonsiadym w piontki ... juz bydzie 30 rokow! :D

Pozdrówk i łod Kowolków :papa:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 24.11.2012 05:25

Popłakałam się :lol: :lol: ze śmiechu oczywiście :lol: Świetnie piszesz :!:
Poprawiłeś mi humor, bo dzień nie zapowiada się wesoło :roll:

Pozdrawiam :papa:
ebolec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ebolec » 24.11.2012 12:15

Ma człowiek nosa do podróży... :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

PODRÓŻ DO WNĘTRZA NOSA - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies