Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podróż do Rumunii. Prośba o pomoc.

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 01.02.2010 13:27

Witam. Mam za zadanie znaleźć jak najlepsze połączenie z Dolnego Śląska do miasta Medias w Rumunii (12 osób) Może być autobus, może i samolot. I generalnie nie wiem jak się do tego zabrać. Macie jakieś pomysły? Może jakieś stronki pomocne ?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.02.2010 13:45

Jak to od czego zaczać - od googlania :D

Co prawda to nie z Wrocławia ale:
Przewozy do Rumunii świadczy PKS Przemyśl. Autobusem dostaniemy się docelowo do trzech miast: Suczawa (Suceava), Bukareszt i Bacau. Rozkład jazdy oraz cennik dostępny na stronie PKS Przemyśl. Dla wygodnych turystów PKP oferuje bezpośredni pociąg do Bukaresztu z Krakowa. Kursuje codziennie. Podróż trwa 24 godziny. Pociąg jedzie przez Słowację i Węgry. W Rumunii zatrzymuje się w: Curtici, Arad, Deva, Simeria, Alba Iulia, Blaj, Medias, Sighisoara, Brasov, Predeal, Sinaia, Ploiesti Vest.

http://www.odyssei.com/pl/travel-tips/10491.html

Zapytać na tym forum
www.bulgaricus.com
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 01.02.2010 17:31

Miałam przyjemność odbyc podróż do Rumunii łącznie z powrotem 1400 km. Moja rada jest taka;) Jeśli znajdziecie korzystne cenowo połączenie lotnicze nie zastanawiajcie się ani chwili;)

Tak jak napisał JacYamaha
zajrzyj na forum Bułgarii . Rumunia to kraj tranzytowy znajdziesz tam wszystko czego szukasz:)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.02.2010 18:12

Zaglądałem na połączenia lotnicze. Nie znalazłem żadnego do miasta M.
Jest jedno do oddalonego i za taką kasę, że...uuuuuuu
Muliness
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Muliness » 01.02.2010 18:19

domyslam się ze to nie bedzie takie hop siup:)
Łukasz.D
Croentuzjasta
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 01.02.2010 21:16

Pomógł konsul Rumunii :)
Pociąg z Katowic, jedna przesiadka w Budapeszcie.......prawie dobę w podróży...ale cóż to dla naszej młodzieży :)

Dzięki za pomoc :)

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone