Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

podróż do Dubrovnika

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Max1904
Globtroter
podróż do Dubrovnika

Nieprzeczytany postnapisał(a) Max1904 » 02.04.2006 09:51

Witam serdecznie

No wlasnie jade jak w temacie z Gliwic przez Olomounec Brno Vien (nigdy nie stoje w korkach, jade ok 3-4 rano) Graz Zagreb Karlovac i dalej starą drogą na Knin i Dubrovnik, czas przejazdu wg michelina to pomyłka zawsze pokazuje wiecej....jak myslicie (kto jechał) ile czasu potrzebuje na pokonanie tej drogi, zastanawiam sie czy spac czy nie po drodze wychodzi mi ok 1360 km to nie jest strasznie dużo.
Max1904
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Max1904 » 03.04.2006 17:20

Hej naprawde nikt nie jechał ta drogą ???...
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 03.04.2006 17:57

Nie jechałam. W ogóle wydaje mi się, że jak jedziesz bezpośrednio do Dubrownika i nie chcesz spać po drodze, to lepiej jechać przez Węgry i BiH...
mar00ha_
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mar00ha_ » 04.04.2006 07:28

Max1904 napisał(a):Witam serdecznie
No wlasnie jade jak w temacie z Gliwic przez Olomounec Brno Vien (nigdy nie stoje w korkach, jade ok 3-4 rano) Graz Zagreb Karlovac i dalej starą drogą na Knin i Dubrovnik, czas przejazdu wg michelina to pomyłka zawsze pokazuje wiecej....jak myslicie (kto jechał) ile czasu potrzebuje na pokonanie tej drogi, zastanawiam sie czy spac czy nie po drodze wychodzi mi ok 1360 km to nie jest strasznie dużo.

Ja jechałem tą drogą. 23 godziny non-stop, tyle, że Chrorwachja była robiona nocą, a to znacznie przyspiesza przejazd.
Polecałbym Ci jednak jazdę autostradą aż do Splitu i stamtąd juz magistralą (jakieś 5 godzin jazdy w dzień).
Acha-jak wyjedziesz 3-4 rano to będziesz na miejscu o nienajciekawszej porze...

mar00ha
Max1904
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Max1904 » 04.04.2006 18:28

Dzieki za odpowiedzi jazda z Gliwic przez Węgry czyli na Bratysławe to koszmar Gliwice - Cadca to 2,5 h wiem bo jeżdze na narty do Oścadnicy droga przez Cieszyn na słowacje to kicha.............a tak przez Czechy do Wiednia to dla mnie 4 h jazdy ......
jechałbym przez BIH ale Węgry i dojazd do autostrady na Bratysłwe to koszmar 2 godziny w tył...wiem bo cwicze często Włochy na Graz i Villach
pozdr.
Bary i swinki
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bary i swinki » 18.04.2006 11:25

Ja też jade w tym roku w okolice Dubrovnika:) znaczy tam gdzieś na koniec Cro gdzie woda jest najcieplejsza:D :)
lipek11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lipek11 » 18.04.2006 18:54

podstranyja jechałem tą drogą ale to było w 2003r. mi z RADOMSKA wyszło mi 1350 ale do [/u]podstrany<za splitem> mi wtedy tez tyle wyszło.W 2005 jechałem przez słowacje i nowa autostrada i mi zeszło 22 ha ale musiałem 4 h w serwisie stac bo mi chłodnica od klimy padła w polsce 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2006 20:28

Max1904 napisał(a):Dzieki za odpowiedzi jazda z Gliwic przez Węgry czyli na Bratysławe to koszmar Gliwice - Cadca to 2,5 h wiem bo jeżdze na narty do Oścadnicy droga przez Cieszyn na słowacje to kicha.............a tak przez Czechy do Wiednia to dla mnie 4 h jazdy ......

Max a którym przejściem wjeżdżasz do Czech ? te jakieś Chałupki ?
velmo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) velmo » 19.04.2006 09:20

ja tez planuje podroz na dalekie poludnie. zabardzo sie z tym nie wyswietlam na forum bo widzie ze jest tu wielu przeciwnikow jazdy nonstop. z zalozenia szalec nie bede jak bede mial dosc to stane, wykrece numer zeby nasz apartament przygotowac na koncu bo szybko nie przyjedziemy, :D nadmucham materac. dla mnie wazne jest to by ewentalny dluzszy postoj byl jak najdalej. bo jak zasne to nie gwarantuje ze sie obudze wyspany.
caja
Turysta
droga przez knin

Nieprzeczytany postnapisał(a) caja » 19.04.2006 14:25

droga autostradą jest szybsza ale i dużo droższa. znajomi jeżdżą przez knin i sinj z przyczepą bo i tak więcej niż 80 nie pojadą(przepisowo) a odkiedy uruchomiono autostradę podobno jest pusto. ja jechałem tamtendy trzy lata temu- górki, zakrety, zjazdy i podjazdy- poza odcinkiem ciasto pravo-tril, tam można przycisnąć. ja osobiście wolę autostradę, choć w zeszłym roku z karlovaca do kapeli jechałem 3 godziny, pozdrawiam caja

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone