Witam serdecznie. Pierwsza wizyta w Chorwacji za mną. Na potwierdzenie tego, że mi ten kraj odpowiada niech będzie fakt, że już planuję przyszłoroczne wakacje właśnie w Chorwacji. Dylemat jednak podobny jak w tym roku: gdzie ruszyć? Wakacje 2013 to pobyt w Pirovac niedaleko Vodic. Byłem zadowolony, ale w tym kraju jest tyle miejsc do obejrzenia, że szkoda pojechać w to samo miejsce. Tak sobie myślę, że tym razem wyspa? Nie będę też wybrzydzał jeśli jest coś ciekawego na odcinku od Zadaru do np. Pakostane (niższe rejony, czyli południe to póki co, za wcześnie dla mnie. córka musi dorosnąć do dłuższej podróży). Tak też myślę o piasku, chociaż żwirek i kamyki mi nie przeszkadzały. Moje typy to: Rab (tu na niekorzyść przemawia to, że nie ma połączenia z lądem oprócz tego promowego), PAG ( to mój faworyt na poniższej mapce punkty, co do których mam pytanie) i wspomniany odcinek od Zadaru do Pakostane. Na poniższej mapce miejscowości PAG zaznaczyłem punkty: A,B,C. Który rejon tego miasta jest Waszym zdaniem (tych, którzy byli i widzieli) najlepszy na rodzinne wakacje z dzieciakiem? A może polecicie jakieś miejsce na tej wyspie bardziej godne uwagi? No i trzecia sprawa, czyli odcinek od Zadaru do Pakostane. Czy tam polecicie jakieś piaszczyste lub drobnoziarniste plażowe miejsce? pozdrawiam i dziękuję za wszelkie sugestie.