Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podpowiedzcie!!!

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
redaktorm
Odkrywca
Podpowiedzcie!!!

Nieprzeczytany postnapisał(a) redaktorm » 12.11.2013 20:27

Witam serdecznie. Pierwsza wizyta w Chorwacji za mną. Na potwierdzenie tego, że mi ten kraj odpowiada niech będzie fakt, że już planuję przyszłoroczne wakacje właśnie w Chorwacji. Dylemat jednak podobny jak w tym roku: gdzie ruszyć? Wakacje 2013 to pobyt w Pirovac niedaleko Vodic. Byłem zadowolony, ale w tym kraju jest tyle miejsc do obejrzenia, że szkoda pojechać w to samo miejsce. Tak sobie myślę, że tym razem wyspa? Nie będę też wybrzydzał jeśli jest coś ciekawego na odcinku od Zadaru do np. Pakostane (niższe rejony, czyli południe to póki co, za wcześnie dla mnie. córka musi dorosnąć do dłuższej podróży). Tak też myślę o piasku, chociaż żwirek i kamyki mi nie przeszkadzały. Moje typy to: Rab (tu na niekorzyść przemawia to, że nie ma połączenia z lądem oprócz tego promowego), PAG ( to mój faworyt na poniższej mapce punkty, co do których mam pytanie) i wspomniany odcinek od Zadaru do Pakostane. Na poniższej mapce miejscowości PAG zaznaczyłem punkty: A,B,C. Który rejon tego miasta jest Waszym zdaniem (tych, którzy byli i widzieli) najlepszy na rodzinne wakacje z dzieciakiem? A może polecicie jakieś miejsce na tej wyspie bardziej godne uwagi? No i trzecia sprawa, czyli odcinek od Zadaru do Pakostane. Czy tam polecicie jakieś piaszczyste lub drobnoziarniste plażowe miejsce? pozdrawiam i dziękuję za wszelkie sugestie.

PAG.jpg
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.11.2013 08:40

Cześć.

Punktu C nie polecam - w tej okolicy jest wysypisko śmieci.
B - blisko na kąpielisko ale czy warto? Moim zdaniem nie.
Pozostaje A.
A plaże?
Proszę:
piaszczyste-plaze-w-poblizu-msc-pag-na-wyspie-t12006.html
plytkie-plaze-na-wyspie-pag-zdj-t23862.html

Co do Pakostane:
opinie-o-miejscowosci-pakostane-t22281.html
pakostane-czy-cos-innego-t42159.html
szukam-plaz-piaszczystych-t31946-45.html#p832388
pakostane-t36911.html

Pozdrawiam
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.11.2013 08:46

redaktorm napisał(a): A może polecicie jakieś miejsce na tej wyspie bardziej godne uwagi?

Może tutaj coś znajdziesz.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.11.2013 15:50

Plaża B to nie fajne miejsce na codzienne plażowanie.
W wodzie jest rzeczywiście przyjemny miękki piasek, a plaża jest dość szeroka, ale człowiek na człowieku. Aby wejść do wody to będziesz komuś po ręczniku chodził, a jak będzie w pierwszej linii to leżąc będziesz czyjeś :D mokre gatki z dołu oglądał. :wink:
Tak jest w sezonie. Po sezonie to nie wiem.

Tak wyglądała plaża 13.08.2010 roku
Załączniki:
DSCF5905.JPG

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone