Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podobuce sklep(ik)

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sabina_wawa
Odkrywca
Podobuce sklep(ik)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sabina_wawa » 09.01.2012 13:53

Witam,
zauroczona miejscowością po zeszłorocznym rekonensansie Peljesaca, wybieram się tam w tym roku.

Do osób które spędzały ostatnio tam wakacje - doczytałam w różnych wątkach, że są ze dwie konoby, ale nie znalazłam informacji o sklepie, sklepiku, czymkolwiek gdzie można np kupić pieczywo, żeby nie naginać do Orebica... czy tam na miejscu można coś kupić (poza lodami to już wiem, że na plaży można)?
Ewentualnie gdzie najbliżej, jeśli chodzi o takie codzienne zakupy.
I czy poza konobą mieszkańcy sprzedają swoje wino?

z góry dzięki za odpowiedzi.
Ewa i Piotr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa i Piotr » 09.01.2012 13:59

Wino do domu kupowaliśmy u naszej gospodyni, z resztą co wieczór podsyłała gratis do kolacji.Z kupnem wina na półwyspie nie ma żadnych kłopotów.. :lol: :lol:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 09.01.2012 14:12

Jadąc do Podobuće mijasz jeszcze większe zadupia . Warto zahaczyć o market na przedmieściach Orebića, bo szeroki asortyment i ceny niskie.
Pamiętam arbuza po 1 kn/kg (6kn w Breli na promenadzie)

Do kogo jedziesz?

Zapytaj, czy drobne zakupy mogą Ci realizować gospodarze.
Sabina_wawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sabina_wawa » 09.01.2012 15:15

Że na półwyspie z winem nie ma problemu to zdążyłam zauważyć w zeszłym roku :), szczególnie gustujemy w tym z Postupa.

Torac - będziemy prawdopodobnie mieszkać u Mikruta, na końcu zatoki.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 09.01.2012 15:18

Sabina_wawa napisał(a):Torac - będziemy prawdopodobnie mieszkać u Mikruta, na końcu zatoki.

No to chlup do wody i gracie w Waterpolo :D
Sabina_wawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sabina_wawa » 09.01.2012 15:20

Ale zanim chlup to jakieś śniadanie ze świeżym pieczywem by się przydało, więc tak podpytuję czy są na to jakieś szanse...
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 10.01.2012 00:30

Nie przypominam sobie żeby tam był sklepik. Ale na pewno można się dogadać z gospodarzami, na pewno chętnie drobne zakupy zrobią.
Ja mieszkam na jednym z tych zadupi :) po drodze do Podobuce. najbliższy sklep mam na przedmieściach Orebica. Prawdę mówią nie przeszkadza mi to, codziennie po świeże pieczywo nie ganiam, fakt, ale nie jest tak źle :)
Sabina_wawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sabina_wawa » 10.01.2012 10:23

Dzięki Aldonka za info. W sumie to tak wczoraj myśleliśmy, że przecież nawet jak mieszkaliśmy w "cywilizowanej" Breli w zeszłym roku, to też do sklepu musieliśmy jeździć samochodem, bo w najbliższej okolicy sklepu nie było. Zatem chyba problemu nie będzie. A w Podobuce zakochałam się jak tylko stanęłam na tym zboczu z widokiem na wioskę, więc cóż znaczy świeży chleb wobec miłości ;)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone