Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PODOBUĆE 2009- peljesacka prowincja

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.08.2009 21:37

Bocian napisał(a):
Zaciąga mnie ponownie na plażę i przedstawia swoją żonę, a jednocześnie siostrę mojego gospodarza Viktora. Jeśli go dobrze zrozumiałem.

Czyli rozmawiałeś z Bobo a on przedstawił Ci swoją żonę , Fani, która pochodzi z Podobuce...

Ale na 32 lata nie wygladał :!:
Jak macie jakieś foty Bobo to wklejcie
Ps. Fani - tak się nazywa 2 apartament od Viktora - zresztą fantastycznie położony. Muszę tam się kiedyś wcelować.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 18.08.2009 22:05

Wszystko jasne ... Francice z Loviste , swego syna Viktora osadzili w Podobuce , a córkę Fani u Daniciców w Borku :D
Torac , jestem z Ciebie dumny :!:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 18.08.2009 22:20

mkm napisał(a):Wszystko jasne ... Francice z Loviste , swego syna Viktora osadzili w Podobuce , a córkę Fani u Daniciców w Borku :D

relację dedykuję Mkm-owi , poznanie familii Farćićów to wspaniałe doświadczenie.
Ps. Jeszcze potrzebuję odnaleźć w necie paru kawałków
Jugo i dalmatyńskiej muzy.
Może ktoś ma utwór
"Plavi , Plavi , plavi malabarca , a u barku cili , mili bella anka" - tak mi to się zasłyszało.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.08.2009 19:27

Torac napisał(a):
mkm napisał(a):Wszystko jasne ... Francice z Loviste , swego syna Viktora osadzili w Podobuce , a córkę Fani u Daniciców w Borku :D

relację dedykuję Mkm-owi , poznanie familii Farćićów to wspaniałe doświadczenie.
Ps. Jeszcze potrzebuję odnaleźć w necie paru kawałków
Jugo i dalmatyńskiej muzy.
Może ktoś ma utwór
"Plavi , Plavi , plavi malabarca , a u barku cili , mili bella anka" - tak mi to się zasłyszało.

W podziękowaniu za dedykację , mam dla Ciebie parę barek... :wink:

... A na dobranoc jeszcze jedną Słowenkę :D ...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.08.2009 19:43

Obrazek
To Fani, oczywiście ta mniej czerwona z mniejszymi zębami... :)
Obrazek
A to Bobo... ze swoja superłodzią...
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.08.2009 20:06

Fani jak zwykle uśmiechnięta , a super łodzią nie było mi nigdy dane płynąć ... Ale raz poczułem jej moc , przy wyciąganiu na brzeg niestety :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.08.2009 20:14

mkm napisał(a):Fani jak zwykle uśmiechnięta , a super łodzią nie było mi nigdy dane płynąć ... Ale raz poczułem jej moc , przy wyciąganiu na brzeg niestety :wink:

Ja pływałem prawie codziennie, na poranny połów :) Parę metrów na wiosełkach tą krypą i to do tyłu zrobiłem... :) A z tym wyciąganiem to Ciebie wyciągali?? :):)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 19.08.2009 21:50

To rozmawiałem z Ivo i przedstawił mi synową. Jak macie fotki to wklejcie proszę.
Również Viktor zapraszał mnie na ryby ale o porze mojego snu.
Viktor wędkuje ze swoim 2-3 letnim synem Andro.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 19.08.2009 22:18

Torac, świetna relacja :!: Super się czytało, oddałeś klimat prawdziwej Dalmacji :D Opis imprezy (+ zdjęcia) rewelacja :!:

P.S. W tym roku jak przejeżdżaliśmy przez Peljesac (w drodze na Korculę), widzieliśmy ten mylący drogowskaz na Lidla: Trpanj-Ploce i zastanawialiśmy się, czy ktoś nie będzie szukał tego sklepu w Trpanju :D

Pozdrav :papa:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 19.08.2009 23:02

maslinka napisał(a):Torac, świetna relacja :!: Super się czytało, oddałeś klimat prawdziwej Dalmacji :D Opis imprezy (+ zdjęcia) rewelacja :!:

P.S. W tym roku jak przejeżdżaliśmy przez Peljesac (w drodze na Korculę), widzieliśmy ten mylący drogowskaz na Lidla: Trpanj-Ploce i zastanawialiśmy się, czy ktoś nie będzie szukał tego sklepu w Trpanju :D

Pozdrav :papa:

Przez weekend zabieram się za Twoją relację :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.08.2009 18:06

To Ivo z Ivankiem... Nie za bardzo ich widać ale z tego roku nie mam lepszego zdjęcia...
Obrazek
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 20.08.2009 19:29

To na 99% mój miły rozmówca :D
Zresztą zauważyłem że mieszkańcy Peljesaća to rozmowni goście. podczas 10 minutowej konwersacji z Ivo sporo się dowiedziałem , zobaczyłem (oprowadzono mnie) plaże Anadingać i jeszcze próbowano mi sprzedać winko oraz poznałem synową Ivo. Z perspektywy czasu żałuję że nie kupiłem paru flaszek bo od Farćićów się już kończą.
Inny dialog przeprowadziłem w Pijavicino szukając winiarni Lućić . Zapytałem przechodnia i gratis dostałem winne kompendium oraz wykład co to jest "LOZA" A że obaj byliśmy średnio zaawansowani w angielskim ciężko było się połapać w fachowej winiarskiej aparaturze słownej więc mało wyniosłem z powyższego monologu.
Ciekawi mnie również czy ławkowicze przy tunelu Dingać wszystkich bez wyjątku pozdrawiają uniesioną dłonią:?: :?:
Mieszkańcy Peljesaća to jak dotąd najmilsi reprezentanci miłego ogólnie narodu chorwackiego.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.08.2009 19:33

Jeden z tych ławkowiczów to znany nie tylko w okolicy Indjan... Ivo Violić. Ma pokaźna piwniczkę :)
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 20.08.2009 19:37

No to mają kolekcję:
ławkowicz - Indian , Viktor-Brad Pitt oraz Tarzan vel Conan
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.08.2009 20:59

Bocian napisał(a):
mkm napisał(a):Fani jak zwykle uśmiechnięta , a super łodzią nie było mi nigdy dane płynąć ... Ale raz poczułem jej moc , przy wyciąganiu na brzeg niestety :wink:

Ja pływałem prawie codziennie, na poranny połów :) Parę metrów na wiosełkach tą krypą i to do tyłu zrobiłem... :) A z tym wyciąganiem to Ciebie wyciągali?? :):)

... A czy ja wyglądam na wieloryba ???
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży