Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podgora

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
misio 5822
Odkrywca
Podgora

Nieprzeczytany postnapisał(a) misio 5822 » 04.06.2006 23:42

Witam wszystkich. W czerwcu jedziemy pierwszy raz do chorwacji. Padło na Podgore( nie jest to decyzja ostateczna) I w zwiazku z tym mam pytanie do osob ktore juz tam były. Jak wyglada temat z plazami, czy mozna znalezc jakis apartament przy plazy ale nie tej w samym centrum tylko gdzies dalej(wyczytalem gdzies ze sa dalej dzikie:)) czy jest godna polecenia dla rodzin z małymi (4 i 2lata) dziecmi czy moze lepiej wybrac Tucepi? Czy w Podgorze sa jakies wieksze markety i jak wyglada sprawa kantorow? Dzieki za odpowiedz na ktorekolwiek z pytan. Pozdrawiam. :lol:
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 05.06.2006 06:31

w podgorze nie bylem, ogladalem tylko jej swiatla siedzac na balkonie w miejscowosci obok, duzy market konzum jest w makarskiej, jadac od podgory na pierwszych lub drugich swiatlach w prawo, co do kantorow to na kazdej poczcie wymienisz euro na kuny, apartamentow przy plazy pewnie nie znajdziesz bo juz pozno, takie rzeczy sie w marcu najpozniej rezerwuje, w tucepi tez nie bylem, poogladaj http://www.makarska-riwiera.pl/, http://www.travelcro.com/
witek wolf
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) witek wolf » 05.06.2006 07:44

Co roku jezdze na wakacje w ten teren i w Podgorze i w Tucepi byłem ale jakos bardziej pasuje mi Tucepi,plaze sa z prysznicami fajna lokalizacja a nawet oddalona kwatera to maksymalnie masz do morza 300 metrów tak że nie ma sie co martwić możesz jechac w ciemno jak bedziesz miał pytania pojawie sie ja wyjeżdzam 25 czerwca powodzenia
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 05.06.2006 07:57

Podgora jest bardzo małym, ale ślicznym miasteczkiem. Z praktycznie każdej kwatery jest bliziutko do morza. Też się tak w tym roku wybieram! :lol: Pozdrawiam i życzę udanego wyjazdu!
sobex
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sobex » 05.06.2006 08:51

Kantor jest w biurze turstycznym ''Puntatours'' obok jest piekarna i market, sa tez bankomty a wszystko to na promenadzie, ktora ciagnie sie przez cala miejscowosc.Bylem w polowie czerwca i przy apartamenach siedzialy babcie oferujace pokoje ;).Radze zapytac przez strone internetowa w ''Puntatours''...moze cos znajda?A moze hotel Podgorka 5m od morza...super widoki...eh..wszyscy wspominamy z radoscia Podgore.[/url]
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 05.06.2006 09:09

16 czerwca będę w Podgorze, nie mogę się już doczekać !!!!!!!
misio 5822
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) misio 5822 » 05.06.2006 19:15

Dzieki za wszystkie odpowiedzi:)) A mam jeszcze jedno pytanko odnosnie pobierania prowizji w kantorach-czy polega to na prawdzie? W Podgorze bede juz 15 czerwca wiec mysle ze cos jeszcze ciekawego znajde :lol:
sobex
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sobex » 05.06.2006 19:41

Milego wypoczynku wam zycze ;)A wynajmowalem apartamenty u rodziny ''Biuk''...bardzo mili ludzie gdyby co;)
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 07.06.2006 09:01

sobex napisał(a):A wynajmowalem apartamenty u rodziny ''Biuk''...bardzo mili ludzie gdyby co;)

Ja również korzystałam z uprzejmości Zorana Biuka i jego rodzinki. Byliśmy w Podgorze 3 lata temu i wtedy dopiero przecieralismz tam szlaki.... No,a teraz Podgora to bardzo popularne miejsce wypoczynku. Sama poleciam to miejsce juz 3 osobom )niektore z nich byly tam juz kilka razy i Wam tez goraco polecam
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 07.06.2006 12:11

W każdej większym kurorcie w Chorwacji takim jak Podgora czy Baska Voda kantory są co 20 metrów, a co do prowizji to raczej nie pobierają i zazwyczaj jest wywieszona kartka z napisem PROVIZIJA 0 %.
Agnieszka79
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka79 » 07.06.2006 14:10

My będziemy w Podgorze 20 czerwca!!! My tzn 4 osoby z poludniowej Polski :) Będziemy nocować w hotelu Mediteran. Liczymy tylko na sliczne słoneczko i brak deszczu!! :) Pozdrawiam
izka80
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) izka80 » 15.06.2006 15:04

Witam wszystkich

ja w tym roku wybieram się ze znajomymi do Cro po raz pierwszy i nie bardzo jesteśmy zorientowani, gdzie można fajnie spędzić czas. Najprawdopodobniej wybierzemy się do Podgory. Jakoś spodobała mi się ta miejscowość.
Napiszcie proszę, czy WARTO?? Czy jest to miejsce bardziej rodzinne czy też młodzieżowe i czy są jakieś fajne miejsca na wieczorne wypady :)
Jak duża to jest miejscowość?

My wybieramy się z początkiem sierpnia i pojedziemy najprawdopodobniej z jakims biurem podróży. Drogie jest wyżywienie we własnym zakresie w Cro? bo nie badzo wiemy na co się zdecydować - co jest korzystniejsze apartament z żywieniem we własnym zakresie czy też pokój z zapewnionym wyżywieniem?? Poradźcie :(
pozdrawiam wszystkich i życze udanych wakacji :D
Iza
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 15.06.2006 17:34

Podgora, to"Księzniczka chorwackiego adratyku"w lipcu tłumy,plaze zapelnione,mozna się zabawic w dyskotekach i restauracjach.Jest to miejscowosc faworyzowana przez moja rodzine. Bylismy tam trzy razy.Nie mogę powiedzieć nic o apartamentach i hotelach ,ktorych jest dosc dużo,poniewaz jezdzimy na campingi,w czerwcu .W Podgoże jest jeden [b]Sutikla ,nie mozna tez powiedziec ,ze przed sezonem, camping zapelniony stacjonalnymi czeskimi namiotami,wymiana czeskich wszasowiczów co dwa tygodnie.Jest tylko troszkę spokoju, poniewaz dyskoteka zaczyna swoje umcia, umcia,dopiero w lipcu.Miłego wypoczynku petris :D :D :D
izka80
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) izka80 » 15.06.2006 18:38

Dzięki za info.
liczę, że skoro tak dużo forumowiczów jeżdzi do Podgory po kilka razy to jest to na prawdę fajne miejsce :)) i nam również tam się spodoba.
pozdr.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 16.06.2006 08:46

Na pewno :D :!:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne