Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podgora na przełomie września i października

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 21.01.2010 09:08

No ok.
Obiecywałem, obiecywałem, to proszę:

Podgora nas zauroczyła! Mnie szczególnie, bo byłem w Chorwacji pierwszy raz. Miasto jest pięknie położone, z przodu morze, z tyłu góry... Niby jak wszędzie, ale jeździliśmy po okolicznych miejscowościach i żadna nie podobała nam się tak bardzo.
Nie mogę wiele powiedzieć o tłoku, bo na koniec września ludzi już nie było za wiele. Ale mimo to, polaków było całkiem sporo.
Co tu dużo mówić: wklejam fotki.

Na początek zdjęcia z widokiem na Biokovo. Jeśli się przypatrzycie, to w połowie wysokości góry zobaczycie drogę.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie mogło zabraknąć zdjęcia 'naszej' plaży.
Obrazek

I nas na plaży:
Obrazek

Kawałek w stronę następnej miejscowości znaleźliśmy drzewko z granatami. Raczej nie wybuchowymi :)
Obrazek

A tu ciekawa historia: Czekaliśmy na plaży z winkiem i suszonymi figami na zachód słońca. Zobaczyliśmy taki widok:
Obrazek

I ... nic :) Nagle słońce zniknęło, nie schowało się w morzu... Następnego dnia przypomnieliśmy sobie, że zamiast horyzontu na zachodzie, mamy ... wyspę :(
Ale i tak nie narzekałem :)

Obrazek

c.d.n.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 21.01.2010 09:36

Tak się panie martwiły, a tu proszę, jest relacja :)

Kurcze, przełom września i października a pogoda taka piękna ...
Na początku września zrobiliśmy weekendowy wypad nad Bałtyk, ale jak to u nas - aura była koszmarna, lało i mało głów nie pourywało.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.01.2010 09:46

new1984 napisał(a):Na początek zdjęcia z widokiem na Biokovo. Jeśli się przypatrzycie, to w połowie wysokości góry zobaczycie drogę.

Trochę się zamotałem w Twoim opisie - od zjazdu z autostrady do Podgory... czy na miejsce przyjechaliście tą właśnie drogą z Vrgoraca?(wiem, że jest z niej skrót do Podgory)

Bardzo ładną mieliście pogodę. My jeździmy początkiem września - i różnie z aurą bywało.

Pozdrowienia.
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 21.01.2010 10:19

Interseal napisał(a):
Trochę się zamotałem w Twoim opisie - od zjazdu z autostrady do Podgory... czy na miejsce przyjechaliście tą właśnie drogą z Vrgoraca?(wiem, że jest z niej skrót do Podgory)

Pozdrowienia.

Cześć, jechaliśmy tędy. To wynikło z błędu w nawigowaniu, powinniśmy zjechać na Makarską z autostrady. Do Vrgoraca nie dojechaliśmy. Przebiliśmy się przez całe biokovo. Droga - jak z dobrego thrilleru, ale wrażenia niezapomniane.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 21.01.2010 10:26

No doczekałam się :) jeszcze 4 miesiace i 21 dni :) i sama obejrzę Podgorę w realu :)
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 21.01.2010 10:30

CinnamonGirl napisał(a):No doczekałam się :) jeszcze 4 miesiace i 21 dni :) i sama obejrzę Podgorę w realu :)

Masz już kwaterę?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.01.2010 11:02

new1984 napisał(a): Przebiliśmy się przez całe biokovo. Droga - jak z dobrego thrilleru, ale wrażenia niezapomniane.

Wygląda na dość "pokręconą" :wink: trochę kilkometrów rzeczywiście nakręciliście. Dzięki za informację.

Pozdrawiam
Interseal M.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 21.01.2010 17:53

new1984 napisał(a):
CinnamonGirl napisał(a):No doczekałam się :) jeszcze 4 miesiace i 21 dni :) i sama obejrzę Podgorę w realu :)

Masz już kwaterę?

Nie :) jedziemy w ciemno. Mysle ze z kwaterami w połowie czerwca nie będzie większego problemu.
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 22.01.2010 08:22

CinnamonGirl napisał(a):
Nie :) jedziemy w ciemno. Mysle ze z kwaterami w połowie czerwca nie będzie większego problemu.

Nie powinno być.
Jedź na ulicę Ivana Meštrovića i w okolice hotelu Mediterran. Tam jest na pewno spokojniej niż w północnej części, jest sporo knajpek, sklepików, grajków, etc...
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 23.01.2010 09:26

Dzięki za info. Będę szukać czegos taniego. Mam cichą nadzieję że przy naszych niewygórowanych oczekiwaniach, uda nam sie dorwać cos do 25E za 2 osoby. Jak nie to trudno ;)
new1984
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 12.02.2010 11:39

Cześć czołem.
podrzucam obiecane (daaawno temu) fotki z Dubrovnika.
Jeśli chodzi o samą drogę, to minęła bez przeszkód. Nasz błąd był taki, że pojechaliśmy tam już 2-go dnia po przyjeździe, i chyba jeszcze byliśmy zmęczeni, bo nie mieliśmy nawet specjalnej ochoty na łazęgowanie. Więc po zwiedzeniu starego miasta, wróciliśmy do podgory.
Ale w tym roku jedziemy jeszcze raz, i pomni strat, jakie uczyniliśmy, nadrobimy wszystko!
A tutaj kilka zdjęć, już bez zbędnych komentarzy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Joanka23
Cromaniak
Hotel Mediteran - Podgora

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 10.05.2010 22:20

Pierwszy raz jadę do Chorwacji i pierwszy raz jestem na tym forum. Czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat Hotelu Mediteran - miejscowość Podgora. Mam jutro potwierdzić rezerwacje a co do Hotelu mam sprzeczne informacje.

Z góry dziękuję :hut:
new1984
Croentuzjasta
Re: Hotel Mediteran - Podgora

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 11.05.2010 04:41

Joanka23 napisał(a):Pierwszy raz jadę do Chorwacji i pierwszy raz jestem na tym forum. Czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat Hotelu Mediteran - miejscowość Podgora. Mam jutro potwierdzić rezerwacje a co do Hotelu mam sprzeczne informacje.

Z góry dziękuję :hut:

Ja mogę tylko coś o lokalizacji - bardzo dobra, moim zdaniem. Dojazd masz od strony głównej drogi, a z hotelu są wyjścia wprost na plażę. Jest w środku miasta, więc to już od ciebie zależy - czy cenisz szybki dostęp do wszystkich atrakcji, czy raczej ustronne miejsce. Mediteran to zdecydowanie ten pierwszy.

Tu masz kilka zdjęć, które pokazują lokalizację hotelu:
Jeśli będziesz miała pokój z widokiem nie na morze, z okien możesz mieć taki widok:
Obrazek
To zdjęcie jest zrobione dokładnie z tyłu hotelu (jest tam mała piekarnia)

A te dwa zdjęcia to już lokalizacja hotelu.
Obrazek

Obrazek
Joanka23
Cromaniak
Hotel Mediteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 11.05.2010 06:42

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Szczerze mówiąc właśnie ze względu na lokalizację go wbrałam. Tylko bardzo mało jest informacji na temat samego hotelu. Na forum znalazłam parę zapytań na jego temat ale tylko jedną odpowiedź i to z parę lat wstecz. Może jeszcze słabo się poruszam tutaj i dlatego nie znalazłam...
Ale widzę że Ty jesteś ze swojego wyjazdu zadowolony a ja lokalizacja obok więc nawet jeśli ten hotel taki sobie będzie to z tego co piszesz sama miejscowość jest warta, żeby tam pojechać.
new1984
Croentuzjasta
Re: Hotel Mediteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) new1984 » 11.05.2010 07:26

Joanka23 napisał(a):Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Szczerze mówiąc właśnie ze względu na lokalizację go wbrałam. Tylko bardzo mało jest informacji na temat samego hotelu. Na forum znalazłam parę zapytań na jego temat ale tylko jedną odpowiedź i to z parę lat wstecz. Może jeszcze słabo się poruszam tutaj i dlatego nie znalazłam...
Ale widzę że Ty jesteś ze swojego wyjazdu zadowolony a ja lokalizacja obok więc nawet jeśli ten hotel taki sobie będzie to z tego co piszesz sama miejscowość jest warta, żeby tam pojechać.

Podgora jest pięknym miasteczkiem. Co prawda byłem po sezonie, ale w okolicach makarskiej w sezonie większość miasteczek zapewne będzie pełna turystów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Podgora na przełomie września i października - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone