napisał(a) miracle20123 » 28.04.2008 15:56
Byłam w Podgorze 3 lata temu i jestem pewna, że będziecie zachwyceni tą miejscowością, gdyż idealnie oddaje ona klimat Chorwacji:)Wielu twierdzi, że Podgora jest najbardziej malowniczą miejscowość Makarskiej Riwiery i ja się z tym w 100% zgadzam:)Przepiękna promenada prowadząca wzdłuż krystalicznego Adriatyku perfekcyjnie komponuje się z masywem górskim Biokovo, cudowne widoki...Wielkim plusem jest także to, że nie można sie tam nudzić:) Podczas spaceru promenadą można wstąpić do licznych restauracji, kameralnych kafejek, lodziarni itp itd. Wieczorami można tańczyć przy chorwackich rytmach na dancingach, które organizowane są przez niektóre restauracje/kafejki:) Kolejnym powodem, by wybrać się do Podgory jest to,że jest ona świetną bazą wypadową (Split,Dubrovnik,Medjugorje,Hvar,Brać itd.). Jedynym, właściwie nic nie znaczącym minusem wśród tych licznych pozytywów, są dość zatłoczone i wąskie plaże (chociaż mimo to niezmiernie urokliwe),ale mnie właściwie to nie przeszkadzało:) A wiec podsumowując-wybraliście świetną lokalizację, jestem PEWNA, że wrócicie wypoczęci i w pełni zadowoleni, a te wakacje pozostaną na długo w Waszej pamięci:) Pozdrawiam i życzę udanego urlopu:)