napisał(a) CinnamonGirl » 01.07.2010 07:41
No to tak na szybko poza kolejnościa subiektywnie o Baśce i Podgorze.
Tu i tu mi sie podobało, aczkolwiek bardziej do gustu przypadła mi Podgora.
Ale są zwolennicy i przeciwnicy obu miejscowości. Dlaczego Podgora a nie Baśka w moim przypadku:
- Baśka jest nowsza - takie odniosłam wrażenie a ja szukałam czegoś z innym klimatem. Podgora to czasem nie do końca piękne budynki, porcik rybacki (innym będzie walić rybami
( w Baśce tez są łódeczki
ale tu znów moje spojrzenie przez wizjer obiektywu zwyciezyło), w Podgorze usytuowanie części budynków dawało taką fajna przestrzeń - wiecej było widać, Baśka była momentami bardziej płaska - a ja na wszystko patrzę oczami fotografa i jakos ta Podgora bardziej. No i Baska wydawała mi sie większa i bardziej zatłoczona a nie do końca tego szukałam.
- Podgora dla mnie bardziej fotogeniczna - aczkolwiek zaznaczam, że w Basce byłam z godzinkę wiec nie wszystko widziałam.
- Podgora ma Starą Podgore usytuowana na zboczach, którą chciałam odwiedzic z aparatem - i niestety nie udało się tak bezpośrednio czego chyba najbardziej załuję, ale myślę ze kiedyś może to nadrobię. Tylko ją liznęłam z większej odległości a z liżnięcia będą za jakiś czas zdjęcia.
Za Baśką przemawiają na pewno większe i dłuższe plaże, co w sezonie może mieć znaczenie. Juz przed sezonem była dużo bardziej zatłoczona niz Podgora.
Ja wybierając miejscowość nie patrzyłam na wyniuchane budynki, na to czy do plazy mam 10m (moją odległoscia do zaakcpetowania było 10 min na nogach) tylko w głównej mierze oglądałam zdjęcia bo chciałam znależć ww klimacik i malowniczość a tu bardziej w mój gust trafiała Podgora. Jakby na to nie patrzec trochę inne kryteria szukania miejsca docelowego niz zazwyczaj
Powiem tak - obie miejscowosci dzieli 15 km - nie wiem, czy jedziesz w ciemno jak tak to nie ma problemu podjechać do Podgory i zobaczyc czy miejscowość ci pasuje.