Byłem 2 lata z rzędu w Briście. Zdecydowanie polecam na wypad w spokojne miejsce z rodziną. Spokój, cisza, czyste nie przeludnione plaże i fantastyczny deptak do Gradaca, pełnego sklepików, restauracji i atrakcji.
Sebek79 napisał(a):Byłem 2 lata z rzędu w Briście. Zdecydowanie polecam na wypad w spokojne miejsce z rodziną. Spokój, cisza, czyste nie przeludnione plaże i fantastyczny deptak do Gradaca, pełnego sklepików, restauracji i atrakcji.
irekz12 napisał(a):Aki powiedz proszę jakie ceny są apartmanów w Briście,czy znajdę coś w okolicy 15 euro za osobę poniżej Jardanki.W Podacy mam takie coś
www.podaca-apartmani.com
ale cały czas nie mogę się zdecydować bo to trochę za daleko tak mi się wydaję
bblu napisał(a):Bunio napisał(a):W tym roku miał być Brist,wyszedł Zaostrog, jak będzie to się okaże.Na forum nie ma zbyt wiele informacji o w/w miejscowościach,przynajmniej z ostatniego okresu
Zaostrog - jest OK, jeżeli ktoś woli mniejsze, spokojniejsze miejscowości. Nam się b.podobało (naszym znajomym też). Jest tam wszystko co potrzeba.Mieszkaliśmy na granicy Zaostroga z Podacą-Kapeć (piekarnia ze świeżym pieczywem i nie tylko, źródełko z przepyszną wodą) Jest tam piękny przyklasztorny ogród. B. dobra baza wypadowa. Wspaniałe widoki na wyspę Hvar, Peljesac, wyjątkowa linia brzegowa, dobra dla dzieci. Super miejscowość.
Cmok_Wawelski napisał(a):Bunio, plaże im dalej od centrum Zaostroga w stronę Drvenika, tym ciężej osiągalne. Wysoki brzeg, nawet baaardzo wysoki, ale za to większa intymność jak juz dotrzesz nad brzeg. Bez dzieci super, z dziatwą, może być klopot.
Bunio napisał(a):To może kojarzysz gdzie jest villa Palma bo mam tam apartamenty?Na zdjęciach brzeg i plaża przed domem nie wygląda na stromy.
Cmok_Wawelski napisał(a):Bunio napisał(a):To może kojarzysz gdzie jest villa Palma bo mam tam apartamenty?Na zdjęciach brzeg i plaża przed domem nie wygląda na stromy.
Przypuszczam. Twoja Palma rośnie przy scieżce spacerowej biegnącej od centrum w kierunku Drvenika. Plaża, zauważ, żwęża się i im dalej tym trudniejszy do niej dostęp. Nad nią, wznosząc się, biegnie w/w dróżka. Ale bez obaw, znajdziesz kawałek morza dla siebie.
michalek_101 napisał(a):
Fajnie okazuje się ,że wszyscy byli w Briście ale nikt nie ma zdjęć którymi by się podzielił z potrzebującymi
Jeszcze raz ponawiam prośbę o zdjęcia ( muszę przekonać kuzynkę do tych rejonów )
Pozdrawiam
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
michalek_101 napisał(a):
Fajnie okazuje się ,że wszyscy byli w Briście ale nikt nie ma zdjęć którymi by się podzielił z potrzebującymi
Jeszcze raz ponawiam prośbę o zdjęcia ( muszę przekonać kuzynkę do tych rejonów )
Pozdrawiam
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Bunio napisał(a):Dzięki za info.A może jeszcze polecisz jakąś knajpkę w Zaostrogu gdzie można smacznie zjeść lub jakąś konobę w pobliżu?
bblu napisał(a):Bunio napisał(a):W tym roku miał być Brist,wyszedł Zaostrog, jak będzie to się okaże.Na forum nie ma zbyt wiele informacji o w/w miejscowościach,przynajmniej z ostatniego okresu
Zaostrog - jest OK, jeżeli ktoś woli mniejsze, spokojniejsze miejscowości. Nam się b.podobało (naszym znajomym też). Jest tam wszystko co potrzeba.Mieszkaliśmy na granicy Zaostroga z Podacą-Kapeć (piekarnia ze świeżym pieczywem i nie tylko, źródełko z przepyszną wodą) Jest tam piękny przyklasztorny ogród. B. dobra baza wypadowa. Wspaniałe widoki na wyspę Hvar, Peljesac, wyjątkowa linia brzegowa, dobra dla dzieci. Super
.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne