Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kleeberg a czy może mi dać namiar na ten apartament i kilka zdjęć, ewentualnie cenę, z góry dzięki,mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
mikokrak napisał(a):Kleeberg a czy może mi dać namiar na ten apartament i kilka zdjęć, ewentualnie cenę, z góry dzięki,mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
vitam
maj/czerwiec 2009 Podaca villa Natali
http://www.villa-natali.com/poland.html W 4 osobowe dwie rodziny zajmowaliśmy górne piętro apartamenty na lewo prawo.
- Czysto i schludnie
- wyposażenie kuchni (naczynia, talerze, sztuće, szkalnki na piwo - kuchnia elektryczna
- lodówka
- markiza na tarasie
- TV +dvd (na niepogodę lub - jak w naszym przypadku - dla dzieci)
- Internet radiowy za 1 euro/dzień. Ponieważ jak przyjechaliśmy padało (!) - internet był gratis
Z tarasu widok na wodę i góry, w tym starą Podacę.
Przemiiiiiiła, uprzejma, otwarta, gospodyni. Rozmawia po angielsku.
Co ważne - możliwość bezpośredniego parkowania przed budynkiem.
Cena (przez biuro) to zdaje się, że 42,5 eu ale sprawdzę.
Co do pobytu i ceny można dogadać się bez pośredników.
Bez żadnych spięć. Pstrykane idiotenkamerą nikona + telefonem szwagra, więc proszę o wyrozumiałość Bo, że kolega zza ściany po mnie pojedzie to pewne
Historia nazywa się Podaca czerwiec 2009.
Tylko miniaturki ze względu na hostingowe ograniczenia fotosika
1. Otwarcie- wjazd do podacy... w deszczu. Przejechawszy 6 krajów Europy w strugach, w stugach dotarłem na miejsce Żeby nie było, że w Chorwacji nie pada Bo padało przez 3 dni Kolega zza ściany rzucił zaklęcie
2, 3 Villa Natali
4, 5, 6 Plaża
7. Oliwki
8. Figowce
9. Limony
10. Winne grona
11. Krabik
12. Kruh...
13. ...i do niego - regionalna potrawa której nazwy nie pamiętam (baraninna chyba z cielęciną pieczona na zamówienie w pobliskiej knajpce)
14., 15. Na piwie w deszczu (znów!) i z cykadami Kobity piszczały aż miło Wszyscy miejscowi patrzyli jak na dziwaków
zbliżenie (bez podtekstów)
16. Panorama.Widok z tarasu.
17. Panorama od Starej Podacy
18 - 22. Stara Podaca
23 - 26. Droga do Gradaca
27, 28 . Trochę nowej podacy
Obowiązkowa palma
29-30. Na koniec Mali Zoran i Plejsac.
I jak mi ktoś jeszcze raz powie że wakacje w Chorwacji to PEWNA -słoneczna pogoda to wyzwę na ubitą ziemię W drugim dniu pobytu zajechaliśmy zobaczyć Dubrovnik. Wjeżdżaliśmy ( a jakże!) w deszczu. Zwiedzanie rozpoczęło się zaś od oberwania chmury i... GRADOBICIA! Nic to! Jak Peru dla Tuska tak dla mnie była to podróż życia Pozdrawiam!
gromit
W tym roku Kolega Skylogg tez planuje wyprawe do CRO czy moze jakies inne, swojskie klimaty :D:D
A powaznie to chyba trzeba miec szczescie by trafic na tak "wyszukana" pogode
Jesli chodzi o zdjecia 14 i 15 to takie stworzonko w kilka tygodni po przyjezdzie udalo mi sie utrwalic na scianie domu (na szczescie zewnetrznej) i teraz zastanawiam sie czy przyjechalo do Polski jako pasazer na gape czy tez tak wyroslo
skylogg napisał(a): Ponieważ jak przyjechaliśmy padało (!)
Pogoda w ubiegłym roku nie rozpieszczała ,szczególnie w czerwcu. Zapewne,gdy wyjeżdżałeś pogoda się poprawiła.I żal było wracać? Ja byłem w Podacy w lipcu i nie mogę narzekać
skylogg napisał(a): Żeby nie było, że w Chorwacji nie pada Bo padało przez 3 dni
I tu trzeba zobaczyć pozytywną stronę: tylko 3 dni...
...a później to już tylko słoneczko
Jak w tym skeczu z Laskowikiem, Smoleniem i Rywinskim, pt. "Na tylach sklepu" gdzie Rywinski mowi, ze w "tjaktorze" jedno kolo jest uszkodzone na co Laskowik (zagryzajac bodajze marchewke)... - ... ale 3 kola sa dobre - i jak to brzmi Powyzsze przywoluje z pamieci, ale wiadomo o co chodzi
Witam ! Pierwszy raz na ty blogu, ale w Chorwacji juz albo dopiero trzy razy.
Zawsze Dalmacja. Uwazam , ze jest najładniejsz. Pierwszy raz bylismy w okolicach Splitu w miejscowosci Sumpetar. Sliczna plaza, ale miejscowosc nie ciekawa. Zwiedzilismy Split, Trogit Omis, Makarską, dubrownik, Korczule , Orebicz i wszedzie pięknie , ale w Podace bylismy dwa razy i w 2010 w sierpniu jedziemy ponownie. To bardzo ładna mała miejscowosc z długim kilkukilometrowym deptakiem do Gradaca. Dobre miejsce wypadowe do Mostaru, Dubrownika. blisko tez na prom na Korczulę , która kazdy powinien zobaczyc. Cała Dalmacja jest cudowna i mozna sie w niej zakochac. Poniej kilka fotek z ostatnich pobytów, chociaz wszystko chyba juz było.
Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.
Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.