Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kleeberg a czy może mi dać namiar na ten apartament i kilka zdjęć, ewentualnie cenę, z góry dzięki,mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
mikokrak napisał(a):Kleeberg a czy może mi dać namiar na ten apartament i kilka zdjęć, ewentualnie cenę, z góry dzięki,mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
vitam
maj/czerwiec 2009 Podaca villa Natali
http://www.villa-natali.com/poland.html W 4 osobowe dwie rodziny zajmowaliśmy górne piętro apartamenty na lewo prawo.
- Czysto i schludnie
- wyposażenie kuchni (naczynia, talerze, sztuće, szkalnki na piwo
- kuchnia elektryczna
- lodówka
- markiza na tarasie
- TV +dvd (na niepogodę lub - jak w naszym przypadku - dla dzieci)
- Internet radiowy za 1 euro/dzień. Ponieważ jak przyjechaliśmy padało (!) - internet był gratis
Z tarasu widok na wodę i góry, w tym starą Podacę.
Przemiiiiiiła, uprzejma, otwarta, gospodyni. Rozmawia po angielsku.
Co ważne - możliwość bezpośredniego parkowania przed budynkiem.
Cena (przez biuro) to zdaje się, że 42,5 eu ale sprawdzę.
Co do pobytu i ceny można dogadać się bez pośredników.
Bez żadnych spięć. Pstrykane idiotenkamerą nikona + telefonem szwagra, więc proszę o wyrozumiałość Bo, że kolega zza ściany po mnie pojedzie to pewne
Historia nazywa się Podaca czerwiec 2009.
Tylko miniaturki ze względu na hostingowe ograniczenia fotosika
1. Otwarcie- wjazd do podacy... w deszczu. Przejechawszy 6 krajów Europy w strugach, w stugach dotarłem na miejsce Żeby nie było, że w Chorwacji nie pada Bo padało przez 3 dni Kolega zza ściany rzucił zaklęcie
2, 3 Villa Natali
4, 5, 6 Plaża
7. Oliwki
8. Figowce
9. Limony
10. Winne grona
11. Krabik
12. Kruh...
13. ...i do niego - regionalna potrawa której nazwy nie pamiętam (baraninna chyba z cielęciną pieczona na zamówienie w pobliskiej knajpce)
14., 15. Na piwie w deszczu (znów!) i z cykadami Kobity piszczały aż miło Wszyscy miejscowi patrzyli jak na dziwaków
zbliżenie (bez podtekstów)
16. Panorama.Widok z tarasu.
17. Panorama od Starej Podacy
18 - 22. Stara Podaca
23 - 26. Droga do Gradaca
27, 28 . Trochę nowej podacy
Obowiązkowa palma
29-30. Na koniec Mali Zoran i Plejsac.
I jak mi ktoś jeszcze raz powie że wakacje w Chorwacji to PEWNA -słoneczna pogoda to wyzwę na ubitą ziemię W drugim dniu pobytu zajechaliśmy zobaczyć Dubrovnik. Wjeżdżaliśmy ( a jakże!) w deszczu. Zwiedzanie rozpoczęło się zaś od oberwania chmury i... GRADOBICIA!
Nic to! Jak Peru dla Tuska tak dla mnie była to podróż życia
Pozdrawiam!
gromit
W tym roku Kolega Skylogg tez planuje wyprawe do CRO czy moze jakies inne, swojskie klimaty :D:D
A powaznie to chyba trzeba miec szczescie by trafic na tak "wyszukana" pogode
Jesli chodzi o zdjecia 14 i 15 to takie stworzonko w kilka tygodni po przyjezdzie udalo mi sie utrwalic na scianie domu (na szczescie zewnetrznej) i teraz zastanawiam sie czy przyjechalo do Polski jako pasazer na gape czy tez tak wyroslo
skylogg napisał(a): Ponieważ jak przyjechaliśmy padało (!)
Pogoda w ubiegłym roku nie rozpieszczała ,szczególnie w czerwcu. Zapewne,gdy wyjeżdżałeś pogoda się poprawiła.I żal było wracać? Ja byłem w Podacy w lipcu i nie mogę narzekać
skylogg napisał(a): Żeby nie było, że w Chorwacji nie pada Bo padało przez 3 dni
I tu trzeba zobaczyć pozytywną stronę: tylko 3 dni...
...a później to już tylko słoneczko
Jak w tym skeczu z Laskowikiem, Smoleniem i Rywinskim, pt. "Na tylach sklepu" gdzie Rywinski mowi, ze w "tjaktorze" jedno kolo jest uszkodzone na co Laskowik (zagryzajac bodajze marchewke)... - ... ale 3 kola sa dobre - i jak to brzmi
Powyzsze przywoluje z pamieci, ale wiadomo o co chodzi
Witam ! Pierwszy raz na ty blogu, ale w Chorwacji juz albo dopiero trzy razy.
Zawsze Dalmacja. Uwazam , ze jest najładniejsz. Pierwszy raz bylismy w okolicach Splitu w miejscowosci Sumpetar. Sliczna plaza, ale miejscowosc nie ciekawa. Zwiedzilismy Split, Trogit Omis, Makarską, dubrownik, Korczule , Orebicz i wszedzie pięknie , ale w Podace bylismy dwa razy i w 2010 w sierpniu jedziemy ponownie. To bardzo ładna mała miejscowosc z długim kilkukilometrowym deptakiem do Gradaca. Dobre miejsce wypadowe do Mostaru, Dubrownika. blisko tez na prom na Korczulę , która kazdy powinien zobaczyc. Cała Dalmacja jest cudowna i mozna sie w niej zakochac. Poniej kilka fotek z ostatnich pobytów, chociaz wszystko chyba juz było.