Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podaca

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mikokrak
Odkrywca

Postnapisał(a) mikokrak » 01.02.2010 15:10

Kleeberg a czy może mi dać namiar na ten apartament i kilka zdjęć, ewentualnie cenę, z góry dzięki,mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
kleeberg
Koneser

Postnapisał(a) kleeberg » 01.02.2010 19:03

mikokrak napisał(a):Kleeberg a czy może mi dać namiar na ten apartament i kilka zdjęć, ewentualnie cenę, z góry dzięki,mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Poszłoo :wink:
skylogg
Odkrywca

Postnapisał(a) skylogg » 15.02.2010 13:46

vitam
maj/czerwiec 2009 Podaca villa Natali
http://www.villa-natali.com/poland.html
W 4 osobowe dwie rodziny zajmowaliśmy górne piętro apartamenty na lewo prawo.
- Czysto i schludnie
- wyposażenie kuchni (naczynia, talerze, sztuće, szkalnki na piwo ;)
- kuchnia elektryczna
- lodówka
- markiza na tarasie
- TV +dvd (na niepogodę lub - jak w naszym przypadku - dla dzieci)
- Internet radiowy za 1 euro/dzień. Ponieważ jak przyjechaliśmy padało (!) - internet był gratis :)

Z tarasu widok na wodę i góry, w tym starą Podacę.
Przemiiiiiiła, uprzejma, otwarta, gospodyni. Rozmawia po angielsku.
Co ważne - możliwość bezpośredniego parkowania przed budynkiem.
Cena (przez biuro) to zdaje się, że 42,5 eu ale sprawdzę.
Co do pobytu i ceny można dogadać się bez pośredników.

Jak wygrzebię fotki to wejdą :)
gromit.
skylogg
Odkrywca
Podaca 2009

Postnapisał(a) skylogg » 15.02.2010 23:13

Bez żadnych spięć. Pstrykane idiotenkamerą nikona + telefonem szwagra, więc proszę o wyrozumiałość :) Bo, że kolega zza ściany po mnie pojedzie to pewne :)

Historia nazywa się Podaca czerwiec 2009.
Tylko miniaturki ze względu na hostingowe ograniczenia fotosika

1. Otwarcie- wjazd do podacy... w deszczu. Przejechawszy 6 krajów Europy w strugach, w stugach dotarłem na miejsce :) Żeby nie było, że w Chorwacji nie pada :) Bo padało przez 3 dni :D Kolega zza ściany rzucił zaklęcie ;)
Obrazek

2, 3 Villa Natali
Obrazek
Obrazek

4, 5, 6 Plaża
Obrazek

Obrazek

Obrazek

7. Oliwki
Obrazek

8. Figowce
Obrazek

9. Limony
Obrazek

10. Winne grona
Obrazek

11. Krabik
Obrazek

12. Kruh...
Obrazek

13. ...i do niego - regionalna potrawa której nazwy nie pamiętam (baraninna chyba z cielęciną pieczona na zamówienie w pobliskiej knajpce)
Obrazek

14., 15. Na piwie w deszczu (znów!) i z cykadami :) Kobity piszczały aż miło :) Wszyscy miejscowi patrzyli jak na dziwaków :)
Obrazek

zbliżenie (bez podtekstów)
Obrazek

16. Panorama.Widok z tarasu.
Obrazek

17. Panorama od Starej Podacy
Obrazek

18 - 22. Stara Podaca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

23 - 26. Droga do Gradaca
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

27, 28 . Trochę nowej podacy
Obrazek

Obrazek

Obowiązkowa palma :)
Obrazek

29-30. Na koniec Mali Zoran i Plejsac.
Obrazek

Obrazek

I jak mi ktoś jeszcze raz powie że wakacje w Chorwacji to PEWNA -słoneczna pogoda to wyzwę na ubitą ziemię :) W drugim dniu pobytu zajechaliśmy zobaczyć Dubrovnik. Wjeżdżaliśmy ( a jakże!) w deszczu. Zwiedzanie rozpoczęło się zaś od oberwania chmury i... GRADOBICIA! :D
Nic to! Jak Peru dla Tuska tak dla mnie była to podróż życia :)
Pozdrawiam!
gromit
m.kulczycki
Globtroter

Postnapisał(a) m.kulczycki » 16.02.2010 09:07

Zdjecia ciekawe - wiecej prosze :)

W tym roku Kolega Skylogg tez planuje wyprawe do CRO czy moze jakies inne, swojskie klimaty :D:D:D

A powaznie to chyba trzeba miec szczescie by trafic na tak "wyszukana" pogode

Jesli chodzi o zdjecia 14 i 15 to takie stworzonko w kilka tygodni po przyjezdzie udalo mi sie utrwalic na scianie domu (na szczescie zewnetrznej) i teraz zastanawiam sie czy przyjechalo do Polski jako pasazer na gape czy tez tak wyroslo :)
kleeberg
Koneser
Re: Podaca 2009

Postnapisał(a) kleeberg » 16.02.2010 12:40

skylogg napisał(a): Ponieważ jak przyjechaliśmy padało (!)

Pogoda w ubiegłym roku nie rozpieszczała ,szczególnie w czerwcu.ObrazekObrazek
Zapewne,gdy wyjeżdżałeś pogoda się poprawiła.I żal było wracać?
Ja byłem w Podacy w lipcu i nie mogę narzekać
Obrazek
skylogg napisał(a): Żeby nie było, że w Chorwacji nie pada :) Bo padało przez 3 dni

I tu trzeba zobaczyć pozytywną stronę: tylko 3 dni...
...a później to już tylko słoneczkoObrazek
m.kulczycki
Globtroter

Postnapisał(a) m.kulczycki » 16.02.2010 14:37

Jak w tym skeczu z Laskowikiem, Smoleniem i Rywinskim, pt. "Na tylach sklepu" gdzie Rywinski mowi, ze w "tjaktorze" jedno kolo jest uszkodzone na co Laskowik (zagryzajac bodajze marchewke)... - ... ale 3 kola sa dobre - i jak to brzmi :D
Powyzsze przywoluje z pamieci, ale wiadomo o co chodzi :D
mutiaq
Cromaniak

Postnapisał(a) mutiaq » 16.02.2010 15:12

Zdjęcia fajne, ale dlaczego takie niebieskie? 8O :?
Pozdrawiam! :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.02.2010 15:15

No i te koniki polne na zdjęciach... :wink: Cykady mogą czuć się obrażone... :)
skylogg
Odkrywca

Postnapisał(a) skylogg » 16.02.2010 19:10

mutiaq
Niebieskie bo się kamera poprzestawiała :) Przepraszałem na wstępie ;)

Interseal
niech konik polny, niech wiatr swawolny... :D
Entomologię miałem przed laty jeśli się pomyliwszy niech mię prof. Niesiołowski wychłosta :D

Spotkany w drodze do Gradaca
Obrazek

Takoż
Obrazek

Gradac - kulinarne obrzydlistwo czyli lignje
Obrazek

Mefffki w drodze z Plejsaca na Hvar
Obrazek

Jeżozwierz (pod)wodny ;)
Obrazek

Deszczowy Dubrovnik
Obrazek

2godzinny korek za Plitvicami. Widok tuż za bramkami.
Obrazek

uŚciski
-Yaro-
Cromaniak

Postnapisał(a) -Yaro- » 16.02.2010 21:06

W sierpniu pogoda była super :coool:
piotrf
Weteran

Postnapisał(a) piotrf » 16.02.2010 21:29

Ruch w temacie :D To cieszy :D
WANDA.K
Globtroter

Postnapisał(a) WANDA.K » 16.02.2010 22:22

Witam ! Pierwszy raz na ty blogu, ale w Chorwacji juz albo dopiero trzy razy.
Zawsze Dalmacja. Uwazam , ze jest najładniejsz. Pierwszy raz bylismy w okolicach Splitu w miejscowosci Sumpetar. Sliczna plaza, ale miejscowosc nie ciekawa. Zwiedzilismy Split, Trogit Omis, Makarską, dubrownik, Korczule , Orebicz i wszedzie pięknie , ale w Podace bylismy dwa razy i w 2010 w sierpniu jedziemy ponownie. To bardzo ładna mała miejscowosc z długim kilkukilometrowym deptakiem do Gradaca. Dobre miejsce wypadowe do Mostaru, Dubrownika. blisko tez na prom na Korczulę , która kazdy powinien zobaczyc. Cała Dalmacja jest cudowna i mozna sie w niej zakochac. Poniej kilka fotek z ostatnich pobytów, chociaz wszystko chyba juz było.
kleeberg
Koneser

Postnapisał(a) kleeberg » 17.02.2010 13:26

WANDA.K napisał(a):. Cała Dalmacja jest cudowna i mozna sie w niej zakochac. Poniej kilka fotek z ostatnich pobytów, chociaz wszystko chyba juz było.

Fotek nigdy nie jest za dużo .ObrazekObrazek
Szczególnie dla...zakochanych.Obrazek
Pozdrawiam
WANDA.K
Globtroter

Postnapisał(a) WANDA.K » 17.02.2010 18:02

Zdjecia trochę dalej. 8) :lol: :arrow:
Ostatnio edytowano 17.02.2010 20:23 przez WANDA.K, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie