Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PODACA 2021

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sossna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sossna » 27.02.2021 21:35

Nocleg klepnięty - teraz pozostało tylko trzymanie kciuków za względną normalność latem... i w lipcu ponownie witaj, Chorwacjo❤ :hearts:
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 28.02.2021 16:55

Co do restauracji w Podacy to:

1. Przy południowej plaży jest Mendi - menu z 2019: https://www.google.com/maps/place/Resta ... 17.3055489 i https://www.google.com/maps/place/Resta ... 1!1BCgIYIQ
W Mendi jadłem w 2017 jakąś pizze i była masakra, ale patrząc na oceny w googlach, to chyba muszę im dać drugą szanse.

2. 200m dalej w kierunku Bristu jest restauracja Bonaca: https://www.apartmani-bonaca.com/pl/restauracje/
Tam głownie chodziłem. Jedzenie bez jakiegoś szału, ale do zjedzenia :) Płatność tylko gotóką.

3. Przy północnej plaży jest Pizzeria Venix/Skalinada: https://www.google.com/maps/place/Pizze ... 17.2990546 W googlach występuję pod dwiema nazwami. Nie wiem dlaczego. Pizza, jak dla mnie lepsza niż w Mendi. Płatność oczywiście tylko gotówką.

4. Przy Magistrali jest Restauracja Obala: https://www.google.com/maps/place/Resto ... 17.3005815 Nie byłem tam. Mozę ktoś coś o nich napisze.

5. Jest jeszcze chyba jakaś restauracja przy Primorski Put, ale nie mogę jej znaleźć na googlach, więc może coś mieszam.

Są też dwie kawiarnie:
1. Caffe bar Fontana przy magistrali: https://www.google.com/maps/place/Caffe ... 17.3042121
2. Caffe XL Podaca przy plaży północnej: https://www.google.com/maps/place/Caffe ... 17.2981881

Prośba do bywalców Podacy o uzupełnienie, ew. poprawki.
sossna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sossna » 28.02.2021 21:18

Coglin, dzięki :) Info o kawiarniach też istotne - mrożona kawa w lipcowy poranek na chorwackiej plaży śni mi się już po nocach... :) Mam nadzieję, że ogródki restauracyjne będą normalnie otwarte...
sossna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sossna » 13.05.2021 14:06

Wyciągam wątek, bo zostało nam 59 dni do wyjazdu :) Oboje jesteśmy już po szczepieniu (mąż jeszcze przed drugą dawką, ale to już niedługo), pozostaje czekać, jakie będą obowiązywały przepisy odnośnie dzieci. Zaczynam planować trasę i myśleć o noclegu po drodze. I powoli zaczynam wierzyć, że w tym roku naprawdę uda się pojechać :)
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 14.05.2021 20:27

To widzę, że zmienimy się w Podacy. Ja wrócę - Ty wyjedziesz.
Też czekam na info o dzieciach.
Jaką trasę planujesz?
sossna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sossna » 15.05.2021 15:26

coglin napisał(a):To widzę, że zmienimy się w Podacy. Ja wrócę - Ty wyjedziesz.
Też czekam na info o dzieciach.
Jaką trasę planujesz?

My lecimy z Trójmiasta, więc z noclegiem po drodze- jedziemy przez Węgry, a na nocleg chcemy zatrzymać się w Varaždinie. Stamtąd ruszymy z rana, żeby jeszcze kawałek dnia złapać już w Podacy Pierwszy raz jechaliśmy przez Słowenię, z noclegiem w Ptuju, drugi przez Węgry właśnie, spaliśmy w Mosonmagyorovar.
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 16.05.2021 14:35

My z Krakowa też jedziemy z noclegiem - wygodny jestem :)
Nocujemy w Jastrebarsko - drugi raz, kawałeczek za Zagrzebiem.
Na drugi dzień to już rzut beretem do Podacy.
UwTw
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) UwTw » 19.05.2021 18:53

:D Do lipca już niedługo :D :D :D Nam zostało 44 dni do wyjazdu... Ale zdecydowaliśmy się tym razem lecieć do końca z ewentualnym odpoczynkiem gdzieś na MOP na terytorium Cro... Chyba, że zmienią zasady wjazdu dla dzieci, to wtedy nocleg na Węgrzech...
Z mężem jesteśmy zaszczepieni więc testy tylko dla dzieciaków
sossna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sossna » 19.05.2021 20:40

No ja czekam na ten 1 czerwca, czy faktycznie coś się zmieni w zasadach wjazdu do Cro- nocleg na trasie planujemy już tam.
maniek_wroc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniek_wroc » 29.05.2021 00:16

I stało się 28 lub 29 czerwca zawitamy do Podacy ☀️ zależy czy jeszcze trzeba będzie robić testy na covid19 przed wyjazdem ale mam nadzieję że nie
UwTw
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) UwTw » 03.06.2021 18:08

Cześć,
Czy polecacie na miejscu jakieś biuro podróży, żeby zorganizować wycieczkę do Dubrownika?
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 03.06.2021 20:00

UwTw napisał(a):Cześć,
Czy polecacie na miejscu jakieś biuro podróży, żeby zorganizować wycieczkę do Dubrownika?

Na miejscu - w Podace, nie ma biura podróży.
Podejrzewam, że w najbliższej okolicy - Brist, Zaostrog, również.
mietas69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mietas69 » 04.06.2021 19:10

podjedz do hotelu nano w drvenik gornja vala tam rezydentka rainbow organizuje dużo wycieczek
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 04.06.2021 19:52

Rainbow na 100% organizuje wycieczki do Dubrownika. Tylko czy zabierają ludzi "z zewnątrz"?
To już trzeba by się dowiedzieć na miejscu.
Oprócz Drvenika, na pewno Rainbow ma też wykupiony hotel Sunce w Gradacu.
mietas69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mietas69 » 05.06.2021 08:29

zabierają jeżdżę z nimi do hotelu nano w czwarti są początki turnusów a w piątek zapisy na wycieczki
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne