Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PODACA 2017!

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 14.07.2017 15:11

Za rok chyba będę znowu w Podacy to go odwiedzę ponownie. A jeszcze nie dawno pisałem jak można jeździć kilka razy w to samo miejsce. Jednak można już wiem że od 10 lipca 2018 r będę u moich poprzednich gospodarzy w Marinie i na 99% również w Podacy.
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 14.07.2017 17:02

śmigacz napisał(a):Za rok chyba będę znowu w Podacy to go odwiedzę ponownie. A jeszcze nie dawno pisałem jak można jeździć kilka razy w to samo miejsce. Jednak można już wiem że od 10 lipca 2018 r będę u moich poprzednich gospodarzy w Marinie i na 99% również w Podacy.

Zabierz Zozole :D My pewnie już nie odwiedzimy tej miejscówki, nie dlatego, że nam sie nie podobało, ale na liscie TO VISIT mam jeszcze sporo innych lokalizacji. W tym roku Prigradica na Korculi.
Podaca jest super dla dzieci- plaże fajnie przystosowane, a my szukamy dzikości :D
Absolut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Absolut » 15.07.2017 07:23

A nie otrujesz go tymi zozolami?, przecież to sama chemia :D ,
Ja też chciałbym go zobaczyć :lol:
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 15.07.2017 08:50

magdach7 napisał(a):Podaca jest super dla dzieci- plaże fajnie przystosowane, a my szukamy dzikości :D

My mamy dwójkę ze sobą 4 i 9 lat. Więc o dzikości nie ma mowy.
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 15.07.2017 09:08

Absolut napisał(a):A nie otrujesz go tymi zozolami?, przecież to sama chemia :D ,
Ja też chciałbym go zobaczyć :lol:

Jadł zozolki 2 latem więc chyba mu nie zaszkodziły skoro nadal cieszy oko turystów.
Chemia, nie chemia, ale widocznie musujące wrażenia dały mu dużo przyjemności i trochę był rozczarowany kiedy się skończyły :D
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 15.07.2017 09:11

śmigacz napisał(a):
magdach7 napisał(a):Podaca jest super dla dzieci- plaże fajnie przystosowane, a my szukamy dzikości :D

My mamy dwójkę ze sobą 4 i 9 lat. Więc o dzikości nie ma mowy.

My już mamy ten luksus wyjazdów bez dzieci stąd im większa dzikość tym lepiej. Podaca jest o tyle fajną miejscówką, że pomimo bliskości Makarskiej można tam odnaleźć i trochę rozrywki i ciszę. Dzieci z pewnością mają raj na ziemi. :D
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 16.07.2017 13:15

Witam chciałem zapytać jak tam z rezerwowaniem miejsca na plaży pod drzewami trzeba szybko wstawać żeby coś zarezerwować :D
sebula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebula » 16.07.2017 14:03

Mam nadzieje że w Podacy nie jest praktykowane rezerwowanie miejsc na plaży. Bardzo mnie to irytuje kiedy zachodzi się na plaże i nie ma się gdzie rozłożyć bo wszędzie leżą maty i inne rzeczy a ludzi brak...
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 16.07.2017 14:20

sebula napisał(a):Mam nadzieje że w Podacy nie jest praktykowane rezerwowanie miejsc na plaży. Bardzo mnie to irytuje kiedy zachodzi się na plaże i nie ma się gdzie rozłożyć bo wszędzie leżą maty i inne rzeczy a ludzi brak...

Nie w takim stopniu, jak nad naszym Bałtykiem, ale dwa lata temu, jak tam byłam, miejsca zacienione, niestety, ale często były zarezerwowane :twisted:
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 16.07.2017 15:49

Powiem szczerze że my chodzimy jak się nam chce raz o 10 innym razem o 14 nie liczymy na rezerwację miejsca pod drzewem po prostu wszystko zajęte. Jednak ze 2-3 dni temu w nocy wiała bora i następnego dnia o 5.50 byłem już na plaży zobaczyć czy przy takim wietrze fale są większe na morzu. Siadam na marku niedaleko mnie pojawia się Pan który rozkłada maty. Trochę to śmiesznie wyglądało bo przy tym wietrze ciągle mu je porywało. No ale w końcu pełen sukces rozłożył je. Miał ze sobą krzesło turystyczne wbił je na brzegu w kamienie i usiadł na nim rozkładając nogi jak paw ogon. Jak przechodziłem obok były zasypane dziesiątkami kamieni. W sumie więcej było widocznych kamieni niż mat. Tyle z moich obserwacji. Następnego dnia maty też były w tym samym miejscu więc pewnie też rezerwowane miejsce wcześnie rano.Od słońca zabieramy parasol choć nie zawsze. Z czego się cieszę to to że nie ma tutaj mody na parawany jak nad naszym morzem.
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 17.07.2017 07:51

Witam ja też nie mam zamiaru o 5 rano latać i rezerwować miejsca .ale perspektywa siedzenia cały dzień na słońcu przerażą mnie. :( A parasole do wynajęcia są na plaży? i jak z dostępnością?
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 17.07.2017 08:15

Powiem szczerze że nie wiem. Jakoś nie zauważyłem wypożyczalni parasoli, leżaki są bodajże 20kun doba. Wczoraj zrobiłem sobie wycieczkę do Bristu tak się fajnie szło że znalazłem się w Gradacu. W drugą stronę do Zaostroga też się super spaceruje. Niestety wakacje się dla nas kończą. Auto częściowo już spakowane. Jutro rano kierunek Polska.
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 17.07.2017 09:38

to zapytam tak a jak z dostępnością tych leżaków na plaży? Czy trzeba wcześnie wstać by wynająć?
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 17.07.2017 10:04

Byliśmy przed 10 więc jeszcze gdzieś pod drzewa się wciśniesz. Teraz już nie. Leżaków pod dostatkiem. W zasięgu mojego wzroku jest z 15 na kupce czekają na chętnych. Woda dzisiaj wyraźnie chłodniejsza od tego co było wczoraj. Zasługa wiatru w nocy. Zresztą teraz też zaczyna wiać parasole też już latały.
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 17.07.2017 10:09

a leżaki rozumiem z parasolami są
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne