W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jak nie zapomnę, to sprawdzę przy najbliższej okazji.
Ja mam konto walutowe i kartę w $ w Kantorze Alior Banku. Rachunki z trasy wychodzą po 0,1516 $ za kunę, w tym wyplata 2200 hrk z bankomatu. Wypłata z bankomatu w Podacy wyszła 0,1543 $ za kunę. W sumie nie wiem czy coś się zmieniło w kursach, czy tak bankomat policzył. Obie wypłaty były bez przelicznika.
coglin napisał(a):Sprawdziłem kurs w kantorze i tak: - za 1 $ - 6,096105 hrk - za 1 eur - 7,130916 hrk - za 1 pln - 1,604463 hrk
A tutaj całość dzisiejszych kursów na foto:
Dziękuję za info. Z tego co widać to kurs dosyć niski (EUR). Rozmawiałem ze znajomym w Rogoznicy 1 EUR - 7,28 HRK. Na 100 EUR różnica dużego piwa Jeszcze raz wielkie dzięki i miłego plażowania. Ja się melduję 30.07.
Dzięki za odpowiedź . Czyli najlepiej opłaca się kupić euro i zamienić na kuny albo kupić kuny w Polsce , na jedno wychodzi . w moim banku zapłacę prowizję więc nie opłaca się wypłacać . Dzięki , jeszcze 9 dni .
Jakby ktoś kupował arbuzy, to może okazać się, że w Studenacu jest najtaniej. Dzisiaj stragan przed Studenacem - 8 hrk/kg, a w sklepie 4 hrk/kg. Ćwiartka arbuza wychodzi 3-4 kg, to zawsze jakaś oszczędność jest. Pozostałe owoce też chyba tańsze w Studenacu.