napisał(a) mojzesz » 17.06.2016 08:23
VONPLES napisał(a):mojzesz....PRZESADZASZ....od 6 lat spędzamy urlop na Hercegovackiej w Podacy...a cały urok Podacy polega właśnie między innymi na ....umiejętnościach parkowania na przydomowych "parkingach"...jak chcieliśmy wyjechać o 6 rano, to gospodarze wstawali i "pomagali" w opuszczeniu "parkingu"!! Tłuczenia garami jakoś nie słyszeliśmy nigdy ani rano ( bo gospodarze rano to piją kawę i jedzą lekkie śniadania) ani wieczorem....(bo kolacja u nich jest gdzieś koło18-stej)....obiady przyrządzają w południe...a osobiście powyżej Jadranki słychać cały czas odgłosy samochodów...a na południu od cenrtum Podacy...jest podobnie...to zejście z betonu jest dopiero od 3 lat i jakoś wszyscy go sobie chwalą!! Reasumując mojzesz...nie chcę być złośliwym ale...według mnie dla Ciebie najlepszym miejscem na urlop byłaby Stara Podaca....ciekawe czy tam byłeś...to tylko 3 kilometry pod górę od ...tej "głośniej" Hercegovackiej!!
Może mam wyczulony słuch, moja żona też. To moje subiektywne odczucia. Napisałem to co było i jak ja to odbierałem. Sorry, ale Jadranką szczególnie wieczorem i przez noc już tak dużo samochodów nie jeździ. Nie wiem czy piszesz "wszyscy chwalą zejście" też w imieniu małych dzieci, które raczej nie skorzystają z tego miejsca jako miejsce do pływania. Tak byłem w Starej Podace i faktycznie chyba byłoby najlepsze miejsce na wypoczynek
, masz rację - 10000%.
Co do parkowania nie wystarczyła tylko pomoc gospodarzy, trzeba było się umawiać z innymi lokatorami, żeby wyjechać, a było to strasznie niekomfortowe. Uważam , że nie mam problemów z parkowaniem mimo "dużego samochodu", ale to miejsce, wąska uliczka jeszcze położona na górce...zresztą widziałem, jak "jedna kierowca" małą yariską zostawiła prawie tam zderzak.