Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PODACA 2015

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirc23
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirc23 » 01.08.2015 07:59

Dziękuję za odpowiedź.
Juz na miejscu jestem i tablice znalazłem.
Dziś nareszcie pełen spokojny dzień, a góry zapewne na spokojnie ☺
signum69
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) signum69 » 01.08.2015 09:17

:papa: :papa: :papa: :papa: :papa:
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Myślałem że w tym roku będziemy po raz 10 z rzędu w Podaca ale los ( czytaj żona i córka ) zadecydował że zmieniamy miejscówkę na bardziej "rozrywkową" i od 15 sierpnia będziemy w Tucepi.
Mimo tego zawsze z wielkim sentymentem będę wspominał te 9 ostatnich lat w Podaca . Moje serce też tutaj zostało na zawsze
Chociaż tym razem także chcemy na jeden dzień zawitać aby odwiedzić naszych zaprzyjaźnionych gospodarzy.
Dla wszystkich którzy już byli , są albo będą w Podaca życzę dużo słonka i sprawnej klimatyzacji w apartamentach
pozdrawiam serdecznie - Marek
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 01.08.2015 20:21

signum69 napisał(a)::papa: :papa: :papa: :papa: :papa:
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Myślałem że w tym roku będziemy po raz 10 z rzędu w Podaca ale los ( czytaj żona i córka ) zadecydował że zmieniamy miejscówkę na bardziej "rozrywkową" i od 15 sierpnia będziemy w Tucepi.
Mimo tego zawsze z wielkim sentymentem będę wspominał te 9 ostatnich lat w Podaca . Moje serce też tutaj zostało na zawsze
Chociaż tym razem także chcemy na jeden dzień zawitać aby odwiedzić naszych zaprzyjaźnionych gospodarzy.
Dla wszystkich którzy już byli , są albo będą w Podaca życzę dużo słonka i sprawnej klimatyzacji w apartamentach
pozdrawiam serdecznie - Marek

A ja 6 raz w Podacy ....oj gonie Cię gonie....my będziemy do 18 sierpnia...zapraszam w odwiedziny , chętnie spotkam się z "weteranem"!!
pkrzepka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pkrzepka » 02.08.2015 21:03

Wczoraj wróciliśmy z Podacy. Wspaniałe 2 tygodnie, czysta ciepła woda, słońce i ten klimat.....bajka.
Byliśmy w Dubrowniku, Mostarze, wodospady Krawica, spływie Neretvą a do tego codziennie na plaży.
Spacerki do Gradaca na wspaniałe lody.
Moim zdaniem sporo więcej ludzi jak w ubiegłym roku.
Szkoda, że musimy czekać cały rok, żeby znów wybrać się do tego urokliwego miejsca.
Pozdrawiam wszystkich którzy są na miejscu albo niebawem tam dojadą
matekogon
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) matekogon » 03.08.2015 21:12

Stali Bywalcy czy możecie mi jeszcze podpowiedzieć czego wystrzegać się w Podacy. Które knajpki omijać wielkim łukiem a do który wejść i zjeść coś dobrego? Czy serwują tam te duże dobre lody? A i często piszecie o spacerkach do Gradaca. Ile tam się idzie spacerkiem. Czy podrożało w chorwacji bo słyszałem ostatnio w wiadomościach że drożej jest
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 04.08.2015 09:35

matekogon napisał(a):Stali Bywalcy czy możecie mi jeszcze podpowiedzieć czego wystrzegać się w Podacy. Które knajpki omijać wielkim łukiem a do który wejść i zjeść coś dobrego? Czy serwują tam te duże dobre lody? A i często piszecie o spacerkach do Gradaca. Ile tam się idzie spacerkiem. Czy podrożało w chorwacji bo słyszałem ostatnio w wiadomościach że drożej jest

Wystrzegać się w Podacy nie ma czego!! Co do omijania szerokim łukiem knajpek......to w Podacy jest ich jak na lekarstwo (wszystkich knajpek), lodów też nie serwują jakiś bardzo wyszukanych...do Gradaca spokojnym spacerkiem dojdziesz w jakieś 75 minut....podobnie jak do Zaostrogu czyli w przeciwnym kierunku. W Gradacu znajdziesz i knajpki i duże lody...wybór będzie należał do Ciebie, gdzie mało wolnych miejsc tam warto wstąpić :lol:
Czeps
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Czeps » 04.08.2015 12:50

Po wyczerpującej podroży (nigdy wiecej 1-go sierpnia) meldujemy się w Podaca. Trudy podróży zniknęły, widoki, morze rekompensują wszystko! W ambitnych planach mamy kilka wycieczek fakultatywnych ale temperatura mnie przeraża, spacer po Dubrowniku chyba tylko przed świtem ;)
Pozdrawiam .
fleischman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fleischman » 05.08.2015 09:15

Drodzy BędącyJuż i BędącyZaNiedługo :)
Duża prośba - w wątku "Wyjazd w ciemno" same czarne wiadomości... Że generalnie w tym roku bida z wolnymi apartmanami, ludzie całymi dniami latają, szukają itd...
Mógłby ktoś podrzucić jak to w Podacy wygląda aktualnie?
Planujemy się zameldować 18-tego rano i na miejscu właśnie coś znaleźć. Ale jeżeli faktycznie taka bida z wolnymi pokojami to miałbym parę dni na "sercz de internet" :)
Słońca dużo!
fleisch
Bakis
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bakis » 06.08.2015 12:05

Witam i ja :papa:
Wybieram się do Podacy już 15.08. Na ulicę Guvno 20 :lol: . Jest to pierwsza moja podróż do tej miejscowości.
Czy stali bywalcy wiedzą może coś nt. tego domu? Może ktoś posiada informacje typu ile do morza, jakieś knajpki? Może ktoś ma (lub mógłby zrobić) jakąś fotkę. Byłbym wdzięczny. Nie pytam czy warto jechać bo po lekturze niniejszego forum nie mam żadnych wątpliwości.
Aha, czy jest sens brać rowery? Jest tam jakaś trasa, którą można by sobie "pośmigać" na rowerze? Oczywiście czysto rekreacyjnie :D .
Pozdrawiam wszystkich będących po, w trakcie i przed urlopem.
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 06.08.2015 18:22

Bakis napisał(a):Witam i ja :papa:
Wybieram się do Podacy już 15.08. Na ulicę Guvno 20 :lol: . Jest to pierwsza moja podróż do tej miejscowości.
Czy stali bywalcy wiedzą może coś nt. tego domu? Może ktoś posiada informacje typu ile do morza, jakieś knajpki? Może ktoś ma (lub mógłby zrobić) jakąś fotkę. Byłbym wdzięczny. Nie pytam czy warto jechać bo po lekturze niniejszego forum nie mam żadnych wątpliwości.
Aha, czy jest sens brać rowery? Jest tam jakaś trasa, którą można by sobie "pośmigać" na rowerze? Oczywiście czysto rekreacyjnie :D .
Pozdrawiam wszystkich będących po, w trakcie i przed urlopem.

Do plaży "północnej" masz 150-200 metrów....co do apartamentu nie wypowiadam się nie byłem! Najbliższą knajpkę masz 3 minuty od Twojego apartamentu...rowery??? Zawsze można je zabrać...co prawda typowych tras rowerowych nie ma w Podacy ale, promenadą do Gradaca czy Zaostrogu można smiało się rowerkiem wybrać! Będą momenty, że nie da się przejechać rowerem i trzeba z niego zsiąść ale to minimalne odcinki!! Dla zaawansowanych "rowerzystów" proponuję wyjazd rowerem do Starej Podacy ...ciężka trasa i ciągle pod górę...ale zjazd niesamowity :wink: !! Do zobaczenia my będziemy w Podacy od najbliższej niedzieli do 19 sierpnia na Hercegovackiej 1 ...
Obrazek
i widok z apartamentu na ulicy Guvno w którym mieszkaliśmy w roku 2012!!
Obrazek
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 06.08.2015 18:38

VONPLES napisał(a):my będziemy w Podacy od najbliższej niedzieli do 19 sierpnia na Hercegovackiej 1 ...

No to się prawie doczekałeś :D
Pozdrowionka z upalnego (35C) Mandre :D
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 06.08.2015 18:45

rafalisko30 napisał(a):
VONPLES napisał(a):my będziemy w Podacy od najbliższej niedzieli do 19 sierpnia na Hercegovackiej 1 ...

No to się prawie doczekałeś :D
Pozdrowionka z upalnego (35C) Mandre :D

Dziękuję....za 36 godzin startuję :lol:
Bakis
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bakis » 07.08.2015 06:31

Dziękuję za odpowiedź.
Jeszcze tydzień....
Już się nie mogę doczekać :D

Duuuuużo słoneczka życzę i pozdrawiam :papa:
borus5
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) borus5 » 07.08.2015 10:08

ELIZASZ dzięki wielkie za namiar ale niestety już zajęte :-( Także szukam dalej :-)
fleischman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fleischman » 07.08.2015 12:20

kojarzy ktoś taki dom na Kacica Miosica?
opinie..?

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne